De week van de armoede is gestart

De week van de armoede is gestart

We schreven al over de voorraadkasten die leeg zijn gehaald. Een paar uur later besluit Benjamin de groep te vertellen wat er gaat gebeuren. Als iedereen bij elkaar staat begint Benjamin te vertellen over het net gestarte experiment.

We gaan een week op de armoedegrens leven vertelt Benjamin. Ik heb berekend dat we het moeten doen met € 39,65 per dag. De rokers die hebben nu de mogelijkheid om één pak shag te bestellen van hun eigen geld. Daar moeten we het mee doen tot zaterdagochtend 09:00 uur. De spullen in de vriezer, zoals de aardappelen voor Le Luifel, moeten blijven liggen benadrukt hij. Daarna wordt er besproken hoe de bewoners geld kunnen besparen. Zo horen we Benjamin het voorstel doen om zelf brood te bakken. Eieren worden bij de kippen gepakt en iedereen krijgt vijf bonnetjes waarmee ze drie minuten kunnen douchen. Dat betekent dat er deze week per bewoner in totaal maar 15 minuten gedoucht mag worden. Wie wil mijn bonnetjes kopen? vraagt Bas lachend. Benjamin benadrukt dat het niet de bedoeling is om stiekem eten ergens vandaan te halen. Dit experiment is geen grapje. Er zijn mensen die maanden zo leven, dus ik vind het wel iets moois om ons daar solidair mee te verklaren voegt hij eraan toe. Donderdagavond zullen de bewoners bij elkaar komen om te bespreken wat zij verstaan onder het begrip armoede. Vervolgens benadrukt Benjamin nogmaals hoe belangrijk hij het vindt dat deze week serieus wordt genomen. Dit is dagelijks aan de orde in Nederland. Er zijn zelfs kinderen die op school ziek worden gemeld op de dag van hun verjaardag, omdat er geen geld is voor traktaties. Dat vind ik heel erg schrijnend. Dus is Nederland wel zo welvarend als wij denken? We zullen best wel eens met honger naar bed gaan. Er zal ook minder gerookt worden, maar that is part of the game. Tot slot wordt er besproken wat er vandaag besteld moet worden met het minimale budget. Zal dit experiment slagen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 4.4/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Tineke at 13:26

  Ze leven daar maar 1 week onder de armoedegrens, buiten wat ze vantevoren in hun kist hebben gestopt.
  En daarna weer heerlijk aan de zuip enz.
  Ik denk dat weinig bewoners er later nog over nadenken

 2. gerry at 13:23

  Bij mij duurt een week 7 dagen. En mijn bijstand al jaren.
  niet zo moelijk om 5 doordeweekse dagen zo te leven, daarna kunnen ze de weggehaalde spullen weer pakken en het weekend zuipen

 3. beetje at 11:09

  Eindelijk gebeurd er eens wat, het werd tijd en een mooi experiment.
  Zal regelmatig ruzie van komen maar ik denk ook dat de bewoners dichter bij elkaar komen.
  Ik hoop dat het zijn vruchten afwerpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *