Het centraal van 11 februari

Het centraal van 11 februari

De bewoners hebben weer van alles te bespreken tijdens een nieuwe dag die begonnen is in Utopia. Hier lees je alle besproken punten van 11 februari terug.

Opening centraal
Als Cees als laatste plaats neemt op de banken kan het centraal beginnen. Rob neemt het woord. Zaterdag 27 februari is er namelijk weer een markt. Vandaag wordt er gezocht naar nieuwe standhouders. Hebben jullie leuke ideeën vraagt hij aan de rest. Er wordt geopperd voor meer kleding. Meer maten, meer herenkleding en meer schoenen om precies te zijn. Daarnaast komen er stands voor fruit, chocolade, noten, make-up, tweedehands kleding en nog veel meer. Althans dat is het plan.

Hygiëne
Mark heeft een vraag. Er zijn namelijk keukendiensten om op te ruimen. Maar daar tussendoor is het een puinhoop. Wat gaan we daar aan doen? Gina legt uit dat het opruimen de verantwoordelijkheid is voor degene die keukendienst heeft maar alleen na het koken. Victoria vindt het kinderachtig dat dit telkens fout gaat. In haar ogen is iedereen verantwoordelijk voor hun eigen troep gedurende de overige dagdelen.

Afvallen
Ramona vertelt dat ze nu 14,8 kilo is afgevallen in Utopia. Ze bedankt de groep voor hun steun tijdens haar strijd tegen de kilo’s. De groep reageert enthousiast, ga zo door!

Evenementen
Vervolgens neemt Bjorn het woord over, er is een nieuwe Live in de Loods op komst namelijk een pianoshow. Ook Mark kruipt achter de vleugel. Kaartjes zijn nu verkrijgbaar via de webshop. En zaterdag 20 februari wordt het bruin café geopend. Ook daar zijn nog kaartjes voor verkrijgbaar. Volgens Bjorn worden het twee grandioze evenementen.

Een vijftien maanden bonus
Bjorn is nog niet klaar en zegt dat sommige mensen dingen hebben gedaan zonder het met de groep te bespreken. Daar kwam veel heisa van. Daarom dat ik het op de goede manier wil doen. Bij deze wil ik jullie iets vragen. Bjorn legt vervolgens uit dat hij een herinnering aan Utopia wil dat hij zijn hele leven bij zich kan dragen. Hij doelt op een horloge met op de achterkant Utopia gegraveerd. En de datum van mijn binnenkomst. Dat zou ik fantastisch vinden voegt hij eraan toe. Ramona gunt het hem, maar ze wil niet dat dit de norm wordt want straks komt iedereen met een verzoek. Dus waar ligt de grens? Wil iedereen straks wat? vraagt ze. Uiteindelijk wordt het voorstel als volgt iedereen die langer dan vijftien maanden blijft mag in overleg met de groep  iets bestellen. Een vijftien maanden bonus noemt Mark het.

Arjuna
Gina legt uit dat Arjuna bij wil bijdragen aan de week van de armoede. Daarom is hij vandaag gratis langsgekomen. Arjuna wil dat het bedrag dat daarmee is bespaard aan een goed doel wordt geschonken. Er volgt een applaus van de groep.

Gina wil investeren
Gina wil een nieuwe stijltang kopen, want die van haarzelf is kapot. Dit wil ze financieren met behulp van haar eigen én Mark zijn bonus.  Ik wil goed gereedschap hebben om mee te werken legt ze uit. Rob vindt het geen probleem aangezien het hun eigen investeringsgeld is. En het wordt natuurlijk gebruikt voor de BV.

Kort en bondig
Benjamin stelt voor om het centraal in het vervolg kort en bondig te houden. Het centraal duurt twee uur maar er wordt maar twintig minuten echt iets gezegd voegt hij eraan toe. Rob is het hiermee eens, maar het moet niet ten koste gaan van de communicatie. Meer to the point benadrukt Benjamin.

Valentijnsboodschap voor thuis
Michael heeft een idee voor Valentijnsdag. Namelijk om op het terrein borden te plaatsen waar de bewoners een boodschap voor thuis op kunnen zetten. Een heel mooi idee zegt Victoria. Het is niet verplicht maar iedereen die wil mag meedoen.

De dag tegen Pesten
Do zit in Utopia met een doel, namelijk om meer bewustwording te creëren over pesten. In april is de Dag tegen Pesten vertelt ze. Op deze dag wil ze  samen met Ramona  een educatief theaterstuk organiseren.

Fajah Lourens
Bas laat weten dat Fajah Lourens op 22 februari langskomt in Utopia. Zij komt de bewoners helpen met sporten. Daarnaast wil Bas Ramona helpen met gevarieerd sporten. Meer dan alleen Arjuna en kickboksen legt ze uit.

Straattaal
Rowena vertelt dat ze reacties heeft gekregen op het taalgebruik in Utopia. Daarom wil ze een straattaal dictee organiseren. De groep reageert positief, ze vinden het een leuk idee. Ook benadrukt ze nog een keer dat ze de loods schoon wil houden. Het is niet alleen hygiënisch, maar ook goed voor het welzijn van de bewoners en de bezoekers.

Financiën & einde centraal
Als het over geldzaken gaat hoort Cees zo zegt hij altijd de naam van Mark vallen. Daarom wil hij verduidelijking. Hij heeft namelijk het gevoel dat hij niet meer in het stuk voorkomt. Rowena laat weten dat dit niet het geval is. Voor de financiering van haar single benaderde ze inderdaad alleen Mark en Ivan, omdat zij het langst in Utopia zitten. Maar volgens Rowena is ook Cees van harte welkom om aan te schuiven bij het gesprek. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 1.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *