Het vervolg van het centraal

Het vervolg van het centraal

Eerder schreven we al over een verhit centraal wat eindigde met ruzie en discussie. Na één uur “pauze” wordt de bespreking weer hervat. Hopelijk zal het nu wel gezellig gaan. Enfin, hier vindt je alle besproken punten van 18 februari terug.

Centraal wordt hervat
Na één uur zitten de bewoners weer bijeen, iedereen lijkt weer wat afgekoeld. Het centraal wordt hervat, wel wordt er onderling afgesproken handen op te steken en niet meer door elkaar te praten.

De markt
De Utopia markt moet gepromoot worden, want er zijn nog genoeg kaartjes die verkocht kunnen worden. De bewoners gaan een filmpje op de courant zetten.

Opening van het bruine café
20 februari is de opening van het café begint Bjorn. Er zijn al vijftig kaarten verkocht voor deze karaoke avond. Eén groot feest voegt hij eraan toe. Ook legt Bjorn uit dat hij samen met Benjamin bezig is om een benefietavond te organiseren voor een goed doel.

Sleutelhangers
Do heeft alles besteld wat ze nodig heeft voor de maak van de sleutelhangers. Ze moeten alleen nog in elkaar worden gezet en vraagt of een aantal bewoners kunnen helpen, zodat het voor de markt af kan zijn. Daarnaast moet er nog een groepsfoto worden gemaakt, aangezien Cemal Mark heeft vervangen. Zondag zal dit gebeuren.

De lekkage
Wim begint over de lekkage. Er moet een nieuwe badkamer in, zo simpel is dat legt hij uit. En stelt voor om twee douchecabines aan te schaffen. We komen dan uit op een bedrag van 1.900 euro. Daar komen alleen nog wel kosten bij voor de vloer en dergelijke. De oude douche gaat gesloopt worden, dit doen de bewoners zelf om kosten te besparen. Victoria vraagt of er nog onderdelen kunnen worden hergebruikt, zoals bijvoorbeeld planken. Maar Wim ziet het somber in, aangezien bijna alles verrot is. Er zit wel een grote maar bij vervolgd hij. We kunnen dan waarschijnlijk een aantal dagen niet douchen. Iedereen zal meehelpen, omdat iedereen van de douches gebruikmaakt. Wim en Cemal hebben de leiding.

De financiën
Dan neemt Cees het woord over de financiën van Utopia. Eerst legt hij uit wat de begrippen debiteuren, crediteuren, giraal en chartaal betekenen. Vervolgens komen de kosten aan bod die nog betaald moeten worden. Opgeteld: 6.000 euro aldus Cees. De staatskas staat min deze kosten op ruim 8.200 euro. De kosten voor een nieuwe douchecabine kunnen dus worden gedekt. Wim vertelt dat deze totale kosten uitkomen op ongeveer 3.500 euro. 4.000 euro, voor de zekerheid stelt Cees voor. Vervolgens komt er een berekening van Cees over het eigen vermogen. Volgens hem liggen er duizenden euro’s verspreid door de loods, in de vorm van producten. Voorraad, drank, merchandise, mapjes en nog veel meer legt hij uit. Hier kun je niet mee naar de bakker.En met een nieuwe maand voor de boeg betekent dat er weer vaste kosten moeten worden betaald, 6.500 euro. Oftewel, er moet weer op de centen worden gelet. Gelukkig is de markt volgende week, maar er moeten wel dingen veranderen. Gina stelt voor om het budget van de boodschappen te verlagen. En Rowena vraagt zich af of er nog andere dingen kunnen veranderen. Victoria bedankt Cees voor de heldere uitleg. Ze stelt gelijk voor om snel bij elkaar te komen met de mensen van de BV. Het is een cirkel waar we telkens weer in terugkomen voegt ze eraan toe.

Vrijgezellenfeesten & einde centraal
Cemal wil geld verdienen door vrijgezellenfeesten te organiseren en meiden langs te laten komen voor een date. Het laatste idee vindt Gina echter niet in haar Utopia passen. Als jij je voor dates aanbiedt, dan worden wij daar ook mee geassocieerd legt ze uit. Het idee om vrijgezellenfeesten te organiseren vindt ze daarentegen wel leuk. En daarmee eindigt het vervolg van het centraal gelukkig positief!

 

Ook interessant:

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *