Mark wil financiële veranderingen invoeren

Mark wil financiële veranderingen invoeren

Mark en Ivan hebben voordat het centraal begon (verslag komt eraan) een gesprek gehad over Utopia. Mark heeft namelijk een nieuwe opzet van de kostenposten van Utopia gemaakt. En wil graag zijn plannen even delen.

Buiten lopen de twee elkaar te lijf en Mark begint te vertellen over de financiële  veranderingen die hij in wil voeren. Zo wil Mark dat er verschillende factuurtjes opgemaakt worden. De koeien zijn vaste lasten en de elektriciteit ook gaat hij verder. De markt laat ik even voor wat het is. Dat doen we natuurlijk met zijn allen.Ook vindt Mark dat alle opbrengsten van de evenementen eerlijk verdeeld moeten worden. Zo krijgt iedereen hetzelfde deel winst. Ik heb ook aan Bjorn gevraagd of hij kasboekjes kan bestellen voor iedere bewoner. Zo kan iedereen zijn eigen uitgaven gaan bijhouden. Dat doe ik namelijk nu voor iedereen. Dat gaan ze maar lekker zelf doen voegt de oud boekhouder eraan toe. Vervolgens nemen de heren nog door welke koppen nog meer onder vasten lasten vallen. De bar wordt als voorbeeld genomen. Dat is volgens Mark te variabel en valt er niet onder. Ook het basisloon komt aan bod. Het idee lijkt natuurlijk op het basisloon maar het is net even anders gaat Mark verder. Als ze vegetarisch willen eten moeten ze dat zelf kopen. Als ze een ander wasmiddel willen, moeten ze dat zelf kopen. Kortom Mark wil iedereen zelfvoorzienend maken, maar ook dat iedereen zijn eigen verantwoording neemt. Mark wil niet vanuit een grote pot werken en wil dat iedereen voor zichzelf zorgt, op de vaste lasten na. Ivan lijkt het momenteel wel goed te vinden, hij laat de laatste tijd alles maar op zich af komen… Wat vindt jij van het idee?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 4.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. joze at 14:12

    Als ze dat op deze manier willen gaan doen, wat niet zal gebeuren, dan moeten ze ook zelf
    hun drank en rookwaar gaan betalen en ook de botox en haardingen van de dames!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *