Ramona is klaar met de oude garde

Ramona is klaar met de oude garde

Rowena en Ramona hebben een gesprek gehad over de huidige samenstelling van de groep. Ramona lijkt ergens mee te zitten en Rowena probeert uit te vissen wat er loos is.

Ramona zit met een sip gezicht op de bank en dat ziet Rowena. Vertel eens gefrustreerd meisje van me begint Rowena het gesprek. Ben je een beetje klaar met de oude garde? Ja antwoordt Ramona kortaf. En vertelt waar ze precies mee zit. Ik merkte gisteren tijdens het centraal dat ik erg blij was met het idee van Mark over de financiën. Ik weet niet of het haalbaar is maar ik was blij dat iemand iets groots wilde veranderen voegt ze eraan toe. Ik was wel erg teleurgesteld in de negatieve reacties die ik toen hoorde. Ik dacht toen ok, dus nu gaan we weer op dezelfde voet verder. Terwijl we ook die energie kunnen gebruiken om iets anders te proberen. Volgens Ramona gaat het goed met Utopia maar ze zijn allemaal wel vastgelopen. Ik denk dat we heel goed naar het volgende niveau kunnen gaan gaat ze verder. En volgens Ramona moet dat ook snel gaan gebeuren. Een jaar is niet lang he, dat is zo voorbij! Rowena lijkt het ook wel te snappen. Maar er moet wel een bepaalde basis zijn merkt ze op. Ik ben net als jou gaat ze verder. Ik wil ook nieuwe dingen! Maar geloof me je wilt geen crisis hoor! Rowena vertelt vervolgens hoe het was toen ze Utopia in ging. Er was toen de samenleving, BV en de foundation. Dit liep allemaal goed. Het is ook fijn als dingen gewoon lopen. Dat we die structuur hebben. Dat wil niet zeggen dat je voor altijd maar daarbij moet blijven. Ik ben het met je eens maar als er geen structuur is zijn we verdwaald. Voel je je beperkt door de druk van de oude garde vraagt ze dan. Ramona antwoordt dat de groep achter haar ideeën staat. Maar tegelijkertijd vind ze dat ze niet de kans krijgt om op haar bek te gaan. Ik wil soms ook iets nieuws proberen en dan zelf zien of het wel of niet werkt. Daarom vond ik het ook zo tof toen Mark aangaf dat het anders moest. En wie zegt dat als we allemaal onze eigen investeringen mogen bepalen dat die samenleving, BV en foundation wegvalt? Volgens Rowena is er gewoon veel gebeurd en daarom houden bepaalde mensen zich aan bepaalde regels. Ook Do komt bij de dames zitten en wil weten waar het over gaat. Het verhaal wordt herhaald en Do lijkt het ook eens te zijn met Ramona. Voordat ze Utopia binnenkwam dacht ze ook dat er een groep zou zijn die alles samen beslist, maar het gaat meer om het individu. Zijn jullie het met de dames eens?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. anneke at 20:03

    De bewoners die de laatste tijdt erin kwamen doen helemaal niet waar voor ze binnen gekomen zijn , als ze maar geld krijgen .
    .En waarom licht het aan de oudere bewoners de jongeren vinden het wel makkelijk als het allemaal geregeld wordt en zelf niks hoeven te doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *