Wat er afgelopen avond allemaal gebeurde

Wat er afgelopen avond allemaal gebeurde

Wat gebeurde er afgelop3en avond nog allemaal in Utopia? We hebben een overzichtje voor je gemaakt zodat je weer volledig op de hoogte bent van wat er toen gebeurde.

Botox
Michael gefrustreerd, hij vraagt zich af hoe hij de botox behandeling terug moet betalen. Botox is geen luxe aldus Michael. Niet voor hem tenminste. Het is noodzakelijk voor wie hij wil en moet kunnen zijn. Ik zou laten zien dat je kan knallen met Megan op carnaval adviseert Bas die Michael aanhoort. Dan wordt het je meer gegund. Bas probeert ook om de groep meer aan Michael zijn kant te krijgen voor zover dat lukt. Als ik een beetje moet inleveren, dan wil ik dat best doen gaat Michael verder.  Bas zegt dat de bewoners het vervelend vonden door de manier waarop het tot stand kwam.Weet je welk woord er steeds bij mij op komt? Kortzichtig antwoordt Michael. Bas begrijpt hem wel en Michael vertelt verder. Willen ze het niet begrijpen? Of begrijpen ze het echt niet? Alleen Rob kwam er op terug. Mark voegt zich bij het gesprek. Michael zegt tegen hem dat hij een mail gehad heeft die hij wil bespreken…

Nog meer irritaties
Bas ligt op bed en Victoria zit in de andere hoek van de kamer. Rob uit zijn frustraties rondom Utopia. Victoria biedt een luisterend oor terwijl Rob klaagt. Wat zijn we nou eigenlijk opgeschoten vraagt Rob zich af. We zijn in de crisisperiode was het makkelijker. Toen gaf Mark gewoon een klap om tafel als er geen geld was. Er is nu geen druk omdat we geen geld hoeven te sparen voegt hij eraan toe. Victoria knikt en Rob vertelt dat hij het gek vindt dat hij met honderd euro zakgeld het leven door moet in Utopia. Victoria is het met hem eens, dat zou toch genoeg moeten zijn? Ook praten de twee nog over houding en gedrag. Het groepsgevoel is er niet volgens de twee. Dit maakt dat als we er nu niet aanpakken en ergens structuur in aanbrengen, gaat het echt de verkeerde kant op. De individuen strijden nu zo hard voor hun eigen plekje aldus Victoria.

Politieke partijen
Bas wil dat er verkiezingen komen. Verkiezingen voor politieke partijen wel te verstaan. Maar dan moeten er wel politieke partijen bestaan. Bas wil een aantal specifieke vragen opmaken. Deze laten beantwoorden door iedereen en op basis daarvan kan ieder zijn of haar politieke partij inrichten. En als je dan precies dezelfde antwoorden hebt, ja, dan ga je samen een politieke partij vormen zegt hij tegen Ramona. En dan gaan we iedere maand debatteren over wat er anders moet? vraagt Ramona vervolgens. Dat hoeft niet antwoordt Bas, als er een meerderheid is door één partij… Is dat niet nodig. Ramona en Bas willen met dit idee ook hun andere idee voor de huisjes in een stroomversnelling brengen.

Bas & Do
Bas vraagt aan zijn vriendin of het wel goed gaat. Do antwoordt dat ze een zware dag heeft. Ze is geirriteerd, verdrietig, en voelt zich machteloos.  Ik heb het idee dat hier mensen zijn die honderd procent inzet willen geven, maar nul procent stem krijgen gaat ze verder. En mensen die honderd procent een stem hebben, maar zich twintig procent willen inzetten. Het is slap gelul en praten over niks. Bas houdt zich erg stil. Het is niet echt een gesprek. Waar loopt Utopia tegenaan? vraagt hij uiteindelijk. Volgens Do zijn dat geldproblemen. Daarom kunnen we dingen niet doen.

Steun voor Michael
Michael raakt zijn eerdere frustraties maar niet kwijt en besluit zijn hart te luchten bij Ramona. Hij heeft namelijk een mail ontvangen die hij wil delen.

“Ik hoorde dat ons bezoek nog een heftig staartje heeft gehad. Ik hoorde dat meningen verschillend zijn. Persoonlijk vind ik het moeilijk dat mensen niet kunnen inbeelden wat dit voor jou betekend. Het is wie jij bent. Michael en Megan.  Ik help je graag om een stapje verder te gaan.”

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *