Water, elektriciteit en telefoon afgesloten in Utopia

Water, elektriciteit en telefoon afgesloten in Utopia

De ochtend is rustig voorbij gegaan, zo hebben Bjorn en Wim post gehad maar daar wordt weinig over gesproken. Wim die al een tijd niet zo lekker in zijn vel zit kreeg regelmatig een emotioneel momentje. Bjorn keek daarin tegen wat vrolijker maar uiteindelijk zijn de heren uiteraard blij met nieuws van het thuisfront. Op naar de volgende gebeurtenis, een gebeurtenis die van alles te maken heeft met de week van de armoede. Water, elektriciteit en telefoon is namelijk afgesloten…

Michael roept iedereen bijeen voor een mededeling, als iedereen er is begint hij te vertellen. Ons water is afgesloten, net als onze elektriciteit en telefoon. De rekeningen zijn niet betaald voegt hij eraan toe. Tot morgenochtend zes uur in de ochtend wordt de gas, stroom en de elektriciteit afgetapt. De kans is groot, volgens Michael, dat iedereen gaat klagen om op de computer te willen, maar mensen die in armoede leven hebben niet eens een computer. We hebben genoeg andere dingen te doen, ook op de akker voegt hij eraan toe. Ook leest Michael de rest van de brief voor:

“Vandaag 10 februari hebben de geldzorgen de overhand. Ons water is afgesloten, net als onze elektriciteit en telefoon. Rekeningen zijn niet betaald en morgen wordt alles weer aangesloten.  Elke bewoner heeft twee liter water waarmee je kan doen wat je wil. Zaken kunnen vandaag niet gedaan worden. We kunnen het terrein opruimen of in de loods aan de gang. Dit is geen grap. Er zijn dagelijks mensen in Nederland die dit overkomt. We zullen vandaag creatief moeten zijn en elkaar moeten helpen om er doorheen te komen.”

Ik hoop dat iedereen zich hier vandaag aanhoudt zegt Michael met een brok in zijn keel en de brief dicht vouwt. Hoe moeten we dan eten? vraagt Bjorn zich af. Wees creatief! Haal bijvoorbeeld water uit de hottub wat je kunt koken. Daarnaast kunnen we een vuurtje maken om te kunnen koken oppert Michael. Ik kan niet eens douchen en ik heb al drie dagen niet gedoucht! zegt Bjorn lachend. Ik ook niet vult Gina aan. Volgens Michael zijn er meerdere bewoners die dit mee hebben gemaakt en het komt gewoon niet aan. Gisteren hebben we er uren over gesproken. Zowel Ramona en Rowena als Michael zelf hebben ervaring met leven van minder. Maar hun mede bewoners nemen het niet serieus, vindt Benjamin. Dit is menens benadrukt hij maar mensen maken er een dolletje mee, en dat is niet oke. Het is echt schrikbarend voegt Michael eraan toe. Rob heeft zo zijn vragen over deze gebeurtenis, wat is precies het doel en waarom zijn er bepaalde aspecten van luxe er nog wel? Dan moet er morgen ook echt geen personal trainer komen! voegt hij eraan toe. Het idee dat ze alles aftappen, maar dat er wel een personal trainer komt, vindt hij belachelijk. Michael is het met hem eens. Dit is een situatie en een overval die nooit zal gebeuren in Nederland volgens Cees. Je krijgt altijd eerst waarschuwingen dus dit is niet realistisch. Terwijl Michael het verhaal aanhoort van Cees, zucht hij. Victoria neemt het voor hem op en zegt dat het om het symbool gaat van deze actie. Het gaat er niet om of het realistisch is. Vinden jullie het een leuke actie?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 10    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. lena at 13:53

    Vind sowieso dat al die bewoners zo moeten leven in het begin. Zoals de oudbewoners die hadden totaal niks. Zij hebben alles op hun schoot geworpen gekregen. Dus zeuren om een paar dagen zo te moeten leven. Vind ik belachelijk.

  2. maria at 12:30

    Eigenlijk mag het best wat langer duren. Nu kunnen ze eens weten/mee maken wat de eerste 15 bewoners in 2014 moesten ondergaan.En dan hebben ze het nog veel luxer ..denk aan de bedden de toiletten enz. Heb het idee dat velen van deze groep het nog geen week uit houden en hard de poort uitlopen. Ze zijn nu gewoon VERWEND.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *