Een interventie tussen Ramona en Do

Een interventie tussen Ramona en Do

Zojuist schreven we al over de dikke ruzie die Do en Ramona hebben gehad. Het duurt niet veel langer voordat er een interventie plaatsvind, want volgens Victoria is dat wel nodig!

Victoria, Gabriëlle en Do zitten al in de vide, als Ramona ook de trap op komt. Victoria geeft aan de Bas zich ook in het gesprek moet mengen. Het is handiger dat hij er bij is gaat ze verder, zodat er geen bij verhalen kunnen ontstaan. Do gaat Bas halen maar kan hem nergens vinden, Ramona wil op hem wachten. Als iedereen uiteindelijk zit begint Do als eerste te vertellen. Ik begrijp niet wat er is, want er is niks. Dan vertelt Ramona wat ze voelt. Soms denk ik dat alles goed loopt, maar dan opeens slaat het om. Je doet heel veel met jezelf. En ik snap dat je een proces hebt en dat je daar hulp bij nodig hebt, maar ik kan zo niet verder met mijn proces.  En, ik weet niet, hoe je kijkt, gewoon. Hoe je lacht. Heel vervelend, heel naar gevoel krijg ik ervan voegt ze eraan toe. De sfeer is daardoor vervelend gaat ze verder. Ik vind je niet oprecht. Ik durf niet met Bas te zitten, want dan moet jij er steeds bij. Do zegt dat ze niet begrijpt om wat voor blik het precies gaat. Ik kijk, maar dat doe jij toch ook? Dat doet toch iedereen? Ramona staat wat voor zich uit en merkt op dat het gesprek dan maar afgelopen is. Dan ligt het aan mij. Do benadrukt dat ze de laatste om iets tegen een vriendschap tussen Ramona en Bas te hebben.

Victoria neemt vervolgens het woord, volgens haar kunnen beide van elkaar leren. Do jij bent je nergens van bewust gaat ze verder. Dus misschien is daar een punt om te gaan kijken. Het gesprek heeft geen zin als de twee nu ophouden.De een heeft het gevoel dat ze niet gezien wordt, de ander heeft het gevoel dat ze constant in de gaten wordt gehouden. We moeten hier gewoon mee kappen! Ramona wil daar ook wel iets op zeggen, ze wil het graag uitspreken. Maar dit doe ik niet zo vaak omdat Do zich dan aangevallen voelt. Daarna geeft Ramona verschillende voorbeelden zoals het incident in de hottub, en hoe Do nog op zoek is naar een plekje in de groep. Ik durf niet eens met je te praten, omdat ik bang ben dat je in een slachtofferrol schiet benadrukt ze. Ik spreek eigenlijk alleen maar vol lof over jou antwoordt Do. Ik bedoel het helemaal niet zo. Ik ervaar het niet zo. We zitten allebei in een proces, waarin we botsen. Toen in de keuken zei ik daarom dat we afstand moeten nemen voegt ze eraan toe. Ramona zegt dat het dan misschien wel aan haar ligt maar ik heb gevoel dat je het ene zegt en het andere doet. Het liefst pak ik mijn kist en ga naar huis, ik merk dat het bloed onder mijn nagels gehaald wordt. Ik zeg het gewoon eerlijk. Misschien moet ik jou maar even links laten liggen, ik wil me niet blijven ergeren besluit ze dan.

We weten niet wat we aan je hebben gaat Victoria verder die zich op Do richt. Als  de meiden bij elkaar zitten, ben jij er niet bij. Je bent zo gesloten en daarom komen er interpretaties. Of die nou terecht zijn of niet. Kunnen jullie beide hier iets mee? Ramona zegt dat ze alles heeft uigesproken, en ik denk nu alleen maar kom erbij. Do lijkt er nog niet helemaal uit te zijn, ze wil weten wat ze kan doen om het Ramona gemakkelijker te maken. Maar je geeft aan dat je jezelf bent? Dus wie ben ik als dat wil veranderen laat Ramona weten. Do hoopt dat ze wel voor kan zorgen dat Ramona zich minder stoort.Niemand hoeft op zijn tenen te lopen. Jij hoeft niks te doen benadrukt Victoria tegenover Do. Maar Ramona moet ervoor zorgen dat ze met jou kan leven gaat ze verder. Ik wil weten wat Ramona aan dit gesprek heeft gehad. Ik ben blij dat ik dit heb kunnen vertellen en aan de ene kant is het fijn antwoordt Ramona. En Do laat op haar beurt weten dat ze blij is wat er nu speelt. Maar verder vind ze het ook vervelend dat ze niet weet wat ze eraan kan doen. Ik ben niet blij maar ik hoop dat het volgende keer niet opgespaard hoeft te worden. Ik sta open voor de woorden die je me geeft.  te worden. Ik sta open voor de woorden die je me geeft. Beide dames concluderen dat dit gesprek toch goed is geweest. Zo ontstaan er immers ook geen verkeerde beelden. Victoria laat weten trots te zijn op de dames. Een mooi gesprek wat zich nu kan gaan ontwikkelen sluit ze af. Ramona en Do bedanken elkaar en Ramona wil dat Do haar bed in de paarse kamer neerzet.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *