Het centraal van 1 maart

Het centraal van 1 maart

Tijd om weer het een en het ander te bespreken, hier lees je alles wat de bewoners op 1 maart tijdens het centraal besproken hebben terug.

Opening centraal, de badkamer
Ivan opent het centraal met een mededeling over de badkamer. Er is een nieuw ontwerp gemaakt voor de badkamer, inclusief bad voor drie personen en een regendouche. Er zal wel een stuk van de kapsalon ingeleverd moeten worden. De bewoners reageren enthousiast op het idee. Bronno zou het fijn vinden als er ook rekening gehouden wordt met zijn handicap in de nieuwe badkamer. Ivan doet ook nog een oproep aan iedereen om mee te werken in de tuin zodat deze af is voordat de badkamer verbouwd wordt.

Utopia Markt
Op 26 maart is de volgende markt, vertelt Rob. Het wordt een markt in paassfeer. Het gaat goed met de aanmeldingen voor de standhouders voegt hij eraan toe. Rowena wil graag optreden met haar eigen nummers. Bronno wil graag een kledingskraam voor mannen met grote maten. Je hebt al nieuwe kleding nodig begrijp ik? grapt Bjorn. Michael wil meer activiteiten voor kinderen. Rob legt uit dat ze eieren gaan schilderen en verstoppen. En Victoria wil dat alle ideeën opgeschreven worden en deze later bespreken, dan is het regelen ook makkelijker.

Bruin café
Bjorn vertelt dat 2 april Live in de Loods is. Er is veel vraag van mensen die langs willen komen in het bruin café. Bjorn heeft het idee om 12 maart de poort open te doen voor bezoekers die een drankje willen drinken in het bruin café. Hij wil van iedereen weten wat zij van plan zijn qua optredens. Dan kan hij hier een overzicht van maken.

Gipsen borststukken
Michael, Cemal en Bas gaan zich vandaag vereeuwigen. Er worden gipsen borststukken van hen gemaakt.

Financiën
Het ziet er niet goed uit voor de BV qua boekhouding begint Cees. Er staat nog ruim € 7.000,- aan kredieturen. Zoals het er nu naar uitziet staat de BV ruim € 4.800,- in de min, op papier. De vaste laste van de BV zijn ruim € 6.300,-. Dit bedrag is natuurlijk variabel, maar dat is waar de BV nu aan zit. Bij deze krijgt niemand meer € 100,- per maand om zelf te investeren. Wie nu nog een investering wil, kan alleen deze investering krijgen wanneer dit op de korte termijn geld oplevert aldus Cees. Het lange termijn denken is niet meer van toepassing. Er moet bezuinigd worden, maar de bewoners willen niet besparen op eten. Dan haakt Bronno in, hij ziet namelijk al dagen een stapel spinazie wegrotten in de koelkast. Er kan volgens hem dus wel bespaart worden op het eten. De discussie gaat verder over bezuinigen. Meerdere ideeën gaan ten ronde zoals het zakgeld, onnodige uitgaven en het eten.

Caravan
Bronno begint uiteindelijk over iets anders, hij wil de caravan van Bas beplakken met kunstgras in plaats van hout. Maar daar is geld voor nodig. Ten tweede was vandaag de eerste dag dat Bronno binnen sliep. Hij wil zelf een ander bed, maar zijn bed is behoorlijk luxe en anderen slapen op een oud bed. Ramona wil best het binnenkort oude bed van Bronno overnemen.

Regenboogpad
Het regenboog pad gaat geld kosten en kan voorlopig nog niet in Utopia komen. Daarom hebben Michael en Victoria een regenboogvlag gekocht en willen deze gaan hijsen in Utopia.

Missie en visie in Utopia
Victoria wil van iedereen weten wat hun missie en visie in Utopia is. Daar wil de grote lijnen uit gaan halen en gaan kijken wat de groep wil. Er zijn veel individuen in Utopia en de groep mist eenheid en structuur. Wat zijn bijvoorbeeld de algemene normen en waarden in Utopia?

Bruiloft
Rowena en Gabriëlle gaan trouwen, de bruiloft zal 7 april plaatsvinden… Wordt vervolgd.

Verdwenen spullen
Het valt Rowena op dat behoorlijk wat spullen weggegeven worden op bijvoorbeeld marktdagen en dat er individueel spullen worden bestelt. Zij gaat over de stock van de merchandise en wil vragen aan de groep of niemand anders aan de spullen wil komen.

Utopiaans theather
Ramona wil ook graag hulp bij het bouwen van haar theater. Zij kan dit niet zelf en Wim is nooit aan toegekomen. Het doek moet namelijk omhoog en naar beneden gehesen kunnen worden.

Computers & einde centraal
Cees begint tot slot nog een discussie over wie er wanneer op de computer mag. Cees zegt dat er altijd iemand achter de computer zit als hij erachter wil. Maar Cees heeft vaste tijden gekregen en hij houdt zich daar niet aan. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 2.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. CJ at 10:59

  Het zijn allemaal egotrippers, die wil dit en die wil dat maar er is geen geld hoe willen ze dat gaan bekostigen Ramona wil theater laat ze maar eerst goed Nederlands praten ze speelt al genoeg toneel,
  waarvoor een bad voor drie personen? Bronno wil een waterbed, Cees kreeg geen goed bed, ze willen
  van alles het word alleen maar een grotere rotzooi, laten ze eerst eens de keuken goed beheren zonder dat er geld over de balk word gegooid aan voedsel schandalig gewoon dat is de jeugd van nu.
  easy come easy go. er lopen mensen bij een voedselbank die zullen blij als ze dat voedsel kregen wat Utopia verspild

 2. anneke at 15:49

  Toen Cees een ander matras wilde hebben deden ze moeilijk , Bronno die net binnen komt wil een nieuw bed een waterbed nog wel.
  Er schreef toen iemand had hij van te voren kunnen weten. Nu zeg ik ook Bronno wist dat hij geen lekker bed kreeg

 3. Chero at 15:27

  Als je ze zo hoort over de douche ruimte dan hebben ze zeker een goudmijn gevonden zeker. Knap als er geen geld is om toch zoiets te realiseren. Klopt natuurlijk weer niks van, maar ja dat weten we nu wel de firma list en bedrog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *