Het centraal van 14 maart

Het centraal van 14 maart

De bewoners hebben vandaag weer het een en het ander te besproken in het centraal. Hier lees je alle besproken punten van 14 maart terug.

Cees opent het centraal
Zodra iedereen zit neemt Cees het woord. Zijn dochter is vandaag 31 jaar geworden. Er wordt even voor haar gezongen. Ivan neemt het woord over en zegt dat hij vandaag het centraal kort wil houden. Er ontstaat direct een discussie. Volgende keer moet het centraal gewoon om 11:00 en ze houden het kort.

De financiën
Cees weer terug aan het woord, het gaat over de financiën. De kroegavond was een gezellige avond en heeft ook wat opgeleverd, rond de 1000 euro. Ook worden de debiteuren en crediteuren besproken en zegt dat ze afgerond nog ongeveer 4,5 duizend in de min staan. Volgens de boekhouder moeten de Live in de Loods en andere evenementen hen er weer bovenop helpen. Ze blijven nog even voorzichtig met nieuwe investeringen. Benjamin wil weten wat de prijsopgave van het zwembad is. Cemal heeft net een afspraak gehad met iemand voor het zwembad en hij gaat zijn best doen om alles zo goedkoop mogelijk te leveren. Benjamin benadrukt dat hij het zwembad geen prioriteit vindt.

Utopia markt
Rob wil het over de Utopia markt hebben, hij wil weten wie wat gaat doen. Volgens hem beloofd het weer een super toffe markt te worden. Victoria heeft vandaag een afspraak met iemand die kunst maakt met glas. Cemal wil weten of er ook aan de kinderen gedacht wordt omdat het Pasen is. Daar gaan ze nog even voor zitten. Do wil een ideeënbus neerzetten tijdens de markt zodat mensen zelf kunnen aangeven wat voor merchandise ze graag zouden willen. Rob wil ook de merchandise anders aanpakken. Minder diversiteit en leuke kleine souvenirs.

Apres ski
Bjorn begint nog even over de kroegavond. Het was volgens hem een groot succes. Op 19 maart komt er een apres-ski benefiet voor een jongen die ziek is. Het beloofd een leuke avond te worden met leuke muziek en goede aankleding van het feest. 

Single Rowena
Rowena vertelt dat ze gisteren een mailtje heeft gekregen van 8ball dat haar single op de radio komt. Verder zal ze een telefonisch interview doen, een release party en videoclip. De cd is nog deze week te verkrijgen.

Keuken
Benjamin begint over troep in de keuken. Ruim gewoon je sh*t op voegt hij eraan toe. Ik wil niet elke keer de keuken zelf schoonmaken benadrukt hij. Benjamin wil namen die hij kan aanspreken op het schoon houden van de keuken. Het is niet alleen helpen, het is ook initiatief tonen aldus Benjamin. Gabriëlle merkt op dat ze niet heel veel ziet, maar fijn dat jij de verantwoordelijkheid op je neemt. En verwijst naar Rob. Die vandaag bijzonder ambitieus lijkt. Ruim je sh*t op! Kap ermee! Je bent toch geen kind! Het is niet zo moeilijk! Je draait je om en het is weer een bende! schreeuwt Victoria door de loods. De groep kijkt wat verbaasd…

Tekenen op fruit
Rob wil dat degene die op fruit tekent daarmee ophoudt: Je kan het niet meer eten. De groep lacht.

Overdracht webshop
Bjorn heeft een fles champagne bij en neemt de groep mee terug in de tijd. Toen Bjorn een kersverse bewoner was en de webwinkel samen met Ivan op zich nam. Ik weet nog heel goed dat hij ’s nachts met een laptop nog mailtjes zat te beantwoorden vult Ivan aan. Dus ik was wel blij dat hij binnen was! Bjorn komt to the point, hij draagt de webshop over aan Victoria en Benjamin. Hij heeft de twee de afgelopen weken bezig gezien, en heeft de volle vertrouwen dat de webshop prima in handen zijn bij Victoria en Benjamin. De fles champagne schiet open en de bewoners proosten. Bjorn probeert nog een grap te maken die niet helemaal valt. 

Ivan draagt over
Maar er wordt nog meer overgedragen, zo draagt Ivan de akker over aan Bronno. Ik weet dat hij eraan gaat trekken, dat gaat goed komen aldus Ivan. Jan, een kennis van de Utopianen, komt langs om Rob en Benjamin wat advies te geven over de tuin. Ivan vraagt vervolgens Rob of hij bereidt is de kas klaar te maken. Je weet waarvoor ik ben gekomen jongen antwoordt Rob. Maar of hij het daadwerkelijk gaat doen is niet heel duidelijk.  Dan gaat Ivan verder over naar de badkamer. Hij wil graag dat Bas dit gaat overnemen, Cemal kijkt wat verbaasd en Ivan merkt op dat ze een bouwteam hebben maar sommige staan liever foto’s te maken. Doelt hij hiermee op Cemal? De koeien worden ook overgedragen, dit gaan Rowena en Ramona voortaan doen. Ivan benadrukt wel dat de beesten op een vaste tijd verzorgd moeten worden.

Bonus
Ivan denkt dat er nog veel boekjes uit zullen komen en daarom wil hij met Benjamin en Victoria gaan zitten om Indesign uit te leggen. Tot slot vertelt Ivan over het bonusgeld wat hij nog over heeft. Hij heeft nu nog 2500 euro in de enveloppe waar 870 euro van naar Cees gaat. Hij houdt nu nog ongeveer 1200 euro over en dat geeft hij aan Victoria en Rob zodat zij kunnen zorgen dat het goed geïnvesteerd wordt in Utopia.

Investering en einde centraal
Bronno wil weten, nu hij de verantwoordelijkheid heeft gekregen over de akker, hoe hij geld kan krijgen voor zaden enzovoort. Ivan legt uit dat hij alles in het centraal moet bespreken. Cees wil weten of iemand nog een vraag heeft. Benjamin begint over het volgende centraal, hoe laat vindt dat donderdag plaats?  Het wordt om 11:00. Daarmee sluit het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Jeannet at 15:22

    Daar heb je gelijk in Toet, dat vind ik uiterst aardig van Ivan. Donderdag pas weer een centraal, dat is
    heftig! Dat was dus feitelijk het laatste centraal met Ivan. Ik ben enorm benieuwd naar een Utopia zonder
    Ivan, maar ik ben tot nu toe bevreesd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *