Het centraal van 24 maart

Het centraal van 24 maart

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om een aantal zaken te bespreken. Hier hebben we alle besproken punten van het centraal van 24 maart voor je omschreven.

Te laat van start
De bewoners die al zitten mopperen over de bewoners die te laat zijn. Cees staat nog even rustig een boterhammetje te smeren. Nog even en er is geen centraal merkt Gert-Jan op. Uiteindelijk als iedereen zit begint de bespreking.

Utopia markt
Er komen vanavond standhouders borrelen en Bas geeft aan dat er schoongemaakt kan worden. Er zal niks meer gezaagd hoeven worden deelt hij ook nog mede. Vrijdagavond gaan we al kijken wat we voor de opbouw kunnen doen merkt Victoria vervolgens op. Dat dat niet allemaal zaterdagochtend hoeft benadrukt ze. Bas vult aan dat er zaterdagochtend waarschijnlijk nog een douche klaar is.

Rowena’s single
Ik zit te denken om drie keer het liedje te doen zegt Rowena, bij elke shift eentje. En daardoor twijfelt ze of ze wel runner moet zijn tijdens de markt. Victoria zegt dat ze dan wel flexibel is en ze dan afgelost kan worden. Verder moet er ook kleingeld besteld worden.

Afspraak
Benjamin wil aangeven dat mensen verantwoordelijkheid moeten nemen. Mensen hebben er gewoon schijt aan vervolgd hij. Kom gewoon op tijd. Het is centraal en we beginnen gewoon om elf uur. Cees vindt dat de rest van de afspraken dan ook wel wat scherper aangepakt mogen worden. Er ontstaat een felle discussie, die snel door Victoria onderbroken wordt. Het is gênant om te zien. Even serieus, kijk hoe je je gedraagt. Kijk naar jezelf en weet wat je wil.

Geen ritme
Gert-Jan merkt op dat er geen ritme is in de loods. Iedereen doet maar wat merkt de nieuweling op. Sommige staan om acht uur op, sommige om tien uur pas. Er is één afspraak deze week en die lukt al niet. De rest van de groep vindt niet dat dat de manier is om structuur te krijgen. We moeten de structuur alleen herpakken vult Rowena Gert-Jan aan. BV, foundation en de samenleving. Als de taken duidelijk zijn, dan rocken we hem gewoon. Is het Utopia 3.0? Groepsgevoel dus. Weten waar iedereen mee bezig is.

Maandplanning
We moeten mensen meer gebruiken op hun kwaliteiten merkt Ramona op. We hebben iemand die manager is geweest, zijn eigen bedrijf heeft gehad. Daarnaast heb ik zelf gezien dat als je niet op de persoon aanspreekt, het niet werkt. Laten we werken met een maandplanning. Wanneer werken we aan de markt, dat soort dingen. Benjamin is het niet helemaal met Ramona eens. Je moet ook kijken naar wensen en doelen. Niet standaard jij bent kapster, dus jij gaat mensen knippen voegt hij eraan toe. Persoonlijke doelen zijn ook gek, het moeten eigenlijk gezamenlijke doelen zijn. Jij doet graag theater en wij gunnen jou dat. Het theater tegen pesten, daar staan we als groep achter. Dat is nu een gezamelijk doel.

Ondernemen
Wat ga jij vandaag doen? vraagt Bronno aan Gert-Jan. Mezelf k*t voelen antwoordt Bronno. Ook Bjorn antwoordt en geeft aan dat hij een aantal bel afspraken heeft. Waar Gert-Jan naartoe wil is overzicht krijgen. Utopia is heus niet alleen een BV, maar zo weet je wanneer je iemand kan helpen, legt Gert-Jan uit.

Kwaliteiten
Cees heeft training gegeven aan bedrijven en dat zou wel eens bruikbaar kunnen zijn binnen Utopia. Laten we het centrale doel nog eens formulieren en laten we iemand aanwijzen die het proces begeleid oppert de boekhouder.

Motivatie
Weten we nog wel wat elkaars doelen zijn? Laten we een rondje doen  stelt Benjamin voor.Er wordt heel veel gezegd, maar geen knopen doorgehakt volgens Gert-Jan. Alles wat extra is, kunnen we toch teruggeven aan de maatschappij? Of aan een goed doel? Moet je kijken naar Arjuna! Misschien kunnen we met die gedachten een stapje harder lopen met z’n allen. Dan zijn we toch bezig als Utopianen, of niet?! Gert-Jan wil daarom ’s ochtends even bij elkaar komen. Wat werkt wel en wat werkt niet?

BV
Er moet weer duidelijk worden wie wat doet. Groepjes maken en overleggen. Als iedereen evenementen gaat plannen, komt dat niet goed aldus Rob. Er moet een goede balans zijn vult Rowena aan. We moeten ons herpakken in het systeem dat er al was. Ik ben hier niet gekomen om een BV te runnen. Maar het hoort erbij, want als we gezond zijn kunnen we onze doelen nastreven. Op tijd aanwezig zijn, is niet Utopia. Het is ook vrijheid blijheid, maar we moeten wel een kar gaan trekken. Anders wordt het hier niet gezellig. Korte termijn is geld. Dan kunnen we op de lange termijn, alles wat over is geven voegt ze eraan toe. Als we nou eens beginnen met ons te houden aan afspraken. Niet alleen om elf uur centraal, maar in alles merkt Cees op. Laten we elkaar respecteren. Het is van de gekke dat de takenlijst is afgeschaft, omdat niemand zich eraan houdt. We zijn met vijftien mensen en dat werkzaamheden door hooguit drie mensen gewerkt wordt. Het is onvoorstelbaar. Als dat al niet kan, wat moet je dan verder met elkaar afspreken? gaat hij verder. Gabriëlle is het volkomen met hem eens. Maar Benjamin vindt van niet, als je met vijftien personen bent, mag je dingen van elkaar verwachten. Punt. Mensen moeten verantwoordelijkheid nemen. Je mag zeker wel genieten, dat is ook een plicht! Maar zorg dat je op tijd bent, kom je afspraken na en vul op tijd de boodschappen in.

Kaderen
Met wat gaan we deze week aan de slag? vraagt Ramona. Stel dat iedereen nu zijn doelen en evenementen op een rijtje zet? Dan komen we daar volgende week donderdag op terug. Dan weten we per week waar we naartoe werken. Gert-Jan is het met haar eens als er een meeting is, wordt alles geroepen wat er in je op komt. Is het niet een idee om agendapunten op papier te zetten? Dan kan je je voorbereiden en zitten we niet twee uur lang te debatteren. Benjamin wil weten wie daar dan verantwoordelijk voor is, Ramona biedt zich hiervoor aan, met behulp van Cemal. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *