Het centraal van 29 maart

Het centraal van 29 maart

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om van alles te bespreken in een centraal. Hier lees je kort en bondig alle besproken punten van 29 maart terug.

Opening centraal
Alle bewoners zitten  zoals afgesproken om 12:00 uur klaar voor het centraal. De eerste tien minuten wordt er  wat gekletst , maar het duurt niet lang voordat er belangrijke zaken besproken moeten worden.

Koningsmarkt
We hebben besloten dat we 30 april een Koningsmarkt te organiseren opent Victoria het centraal. Deze markt staat helemaal in het teken van Koningsmarkt. Bedenk er allemaal leuke dingen voor zegt Victoria terwijl ze zich op de bewoners richt. Komt er ook een stukje vrij markt? stelt Bas voor. De groep vindt dit een leuk idee. Traditionele spelletjes voegt Cees er nog aan toe.

Financiële praat
Cees neemt het woord over,  het is tijd om de financiën te bespreken. En vertelt dat er 18.500 euro in kas is, maar daar gaan nog crediteuren van af. Onder andere de kosten van de badkamer en overige onvoorziene kosten vallen hieronder. En af en toe rolt er een factuurtje Pats Boem uit de lucht. Dus ik heb de kosten vrij ruim genomen  legt Cees verder uit. Uiteindelijk houden de bewoners 2.500 euro netto over. Echter is dit een schatting…

Piano avond
Aanstaande zaterdag 2 april staat de piano-avond op het programma. Rob stelt voor om Benjamin vrij te geven die avond. Niet alleen omdat hij vandaag jarig is, maar ook omdat zijn familie zaterdag op bezoek komt. De groep gaat hiermee akkoord.

See Us
Morgen is de première van de theatervoorstelling ‘See Us’. Ramona wil na het centraal alles gereed te maken voor de generale repetitie. Er mag morgen namelijk niks mis gaan voegt ze eraan toe. Daarna neemt Rowena de kans om Ramona een compliment te geven. Het is super knap dat je deze groep bij elkaar brengt zegt ze. De voorstelling is the bomb voegt ze eraan toe en daarna volgt er een luid applaus.

Gescheiden douches
Cemal oppert om de douches te scheiden. Eén douche voor vrouwen en één douche voor mannen. Vandaag vond ik tampon-papiertjes in de douche legt Hij uit. Kortom hij wil dit liever niet, maar niet iedereen is het ermee eens. Ik douche waar ik wil merkt Gabriëlle op. Rob begrijpt Cemal zijn punt wel. Het moet namelijk geen rotzooi worden. Een besluit wordt er echter niet genomen en de bewoners gaan snel verder naar het volgende onderwerp.

Night Rider
Gert-Jan aan het woord, hij vertelt dat hij waarschijnlijk een hele toffe auto heeft geregeld die langskomt tijdens Cartopia. Namelijk de legendarische auto van Knight Rider Kit.

Gezamenlijkkoffie drinken
Maar dat was nog niet alles want Gert-Jan stelt voor om ’s ochtends gezamenlijk een kopje koffie te drinken. Hiermee wil hij proberen om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ik wil het er niet doorheen drukken gaat hij verder, maar mijn voorstel en mijn vraag is  laten we het een dag of vijf proberen. Om kwart voor tien tot tien uur bijvoorbeeld. De bewoners vinden het een goed plan en morgen staat de eerste koffietijd op het programma.

Bronno vraagt hulp
Bronno doet een oproep naar alle mensen die ook een been missen. Met hen wil hij namelijk schoenen uitwisselen. Bronno heeft zelf alleen een linkerschoen nodig. Zijn rechterschoen wil hij geven aan iemand die alleen een rechterbeen heeft. Daarnaast vraagt hij of mensen met alleen een rechterbeen, hun linkerschoen willen geven aan Bronno. Ik vind het namelijk zonde als er schoenen worden weggegooid sluit hij zijn praatje af.

Prothese voor Bronno? En einde centraal
Iedereen weet dat Bronno maar één been heeft, maar daar komt misschien verandering in. Bronno vertelt namelijk dat hij binnenkort zijn familie wil vragen om zijn prothese mee te nemen. Mijn doel is namelijk om ooit lopend de poort uit te gaan. Het zal een lang en pijnlijk proces worden. Maar ik hoop hand in hand met Bas te kunnen lopen, in plaats van met krukken vervolgd hij. De bewoners hebben bewondering voor Bronno zijn idee en wensen hem veel succes. Er volgt een luid applaus waarna het centraal van vandaag er weer op zit.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 2.9/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. CJ at 10:13

  Bij elkaar word het een zielige vertoning dat Utopia, en dames? jullie kunnen je viezigheid toch wel
  opruimen of wil je laten zien dat je ongesteld bent,( boeiend ) dus toch een tik.
  Het is niet fris om dat, dat te zien liggen, maar wel een grote waffel hebben over andere
  als ze iets verkeerd doen.

 2. Marja at 13:07

  Er bestaat allang een site voor schoenuitwisseling, en lopen met zijn prothese had hij thuis ook kunnen doen. Hij is al jaren eenbenige. Hoeft hij weer niets te doen.
  Dat koffiedrinken zal voor velen een ontbijt worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *