Het centraal van 3 maart

Het centraal van 3 maart

Een nieuwe dag is weer begonnen, de ochtend is weer voorbij in Utopia dus tijd om je weer van wat Utopia nieuws te voorzien. Zo hebben de bewoners al een centraal gehad, hier lees je alle besproken punten van 3 maart terug.

Opening centraal
Ivan begint het centraal en begint over de badkamer, hij denkt dat de oude badkamer het niet heel lang meer houdt, dus hij wil zo snel mogelijk beginnen aan de bouw van de nieuwe badkamer. De offerte is binnen en als alles goed gaat kunnen ze begin volgende week al beginnen met de sloop van de oude badkamer. Dat betekent dat er dan even geen douches en toilet zijn. Het is dus belangrijk dat iedereen hier aan mee werkt zodat het zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden.

De kasteeltuin
Cemal is het niet eens met de gang van zaken bij het verbouwen van de tuin. Hij vindt dat er niet geluisterd wordt naar zijn advies en meldt zich daarom af voor ‘team tuin’. Hij gaat zich nu concentreren op de badkamer. Ivan vindt het heel flauw dat Cemal op deze manier weg gaat. Cemal benadrukt dat het ook zijn Utopia is en dat er dus ook naar andere mensen naast Ivan geluisterd moet worden. Er ontstaat een felle discussie over wie gelijk heeft maar het huidige plan van de tuin blijft. Ivan doet geïrriteerd een oproep wie er wil helpen met de tuin in plaats van Cemal. Victoria vindt op haar beurt dat mensen elkaar niet persoonlijk moeten aanvallen in het centraal maar dat ze dat later even persoonlijk moeten bespreken.

Evenementen
Rob vertelt dat hij het heel druk gaat  krijgen met de badkamer en tuin dus hij heeft niet veel tijd voor de markt. Maar Victoria en Do gaan dit voor hem oppakken. Bjorn bespreekt de andere evenementen zoals het apres ski feest en de avond in het bruin café. Ook had hij aan iedereen gevraagd of ze aan hem wilden vertellen wat ze willen gaan doen in Live in de loods. Helaas heeft niemand nog iets laten weten. Dus vandaag moet iedereen doorgeven wat ze willen doen.

Financiën
Cees heeft afscheid genomen van een aantal debiteuren en dat betekend dat er minder geld binnen komt. Op dit moment staan ze 2600 euro in de min, ten opzichte van de 10.000. Er zijn wel al wat schulden afgelost. Cees wil weten of de werkzaamheden in de tuin geld kosten, maar dit is niet het geval. Er zit nog 7000 euro in de kas en dit had minimaal 10.000 moeten zijn dus ze moeten op hun uitgaven letten. Gina wil voortaan de financiën één keer in de week bespreken.

Toneelstuk van Ramona
Ramona begint over haar toneelstuk vertelt dat ze vandaag audities hebben voor een toneelstuk over pesten. Er komen om 13:00 uur een paar acteurs langs voor de auditie voor de voorstelling op 17 april. 19 april is het namelijk de nationale dag tegen het pesten en Do wil met deze voorstelling daar aandacht voor vragen.

Drugsverslaving
Benjamin vertelt dat er morgenavond een academie is over drugsverslaving. Daar gaan onder andere hij, Michael en Rowena iets vertellen over hun eigen ervaringen met drugs. Vol trots vertelt Benjamin verder dat maandag Marianne Thieme van de Partij Voor De Dieren langskomt. Rob heeft ook nog een kleine mededeling, hij stopt even met de hamburgers dit door de verbouwing van de badkamer.  Victoria geeft nog even een update over de markt en van de webshop. Het loopt beide goed en dat vindt ze super tof! Verder is ze bezig om iedereen binnen Utopia te interviewen.

Bronno en zijn inbreng
Bronno is net nieuw en wil nu vooral observeren voordat hij inbreng gaat geven. Hij geeft aan dat als hij ergens mee moet helpen dat het dan aan hem gevraagd moet worden. Hierdoor ontstaat er een discussie tussen Bjorn en Ivan over hoe Bronno zich zou moeten opstellen in de groep. Bronno is blij met de discussie want hij wilde ook weten wat mensen ervan vinden dat ik een hoop praatjes heb maar nog geen daadjes. Ivan heeft er geen problemen mee, Bjorn en Rob wel.

Roze in het blauw
Cemal wil graag weten wie er een fotoshoot met een fan wil doen. Hij gaat zich verder richten op kunst en cultuur. Michael gaat zich vandaag voorbereiden op de academie over drugs van morgenavond. Hij wil graag een dame van de politie naar Utopia halen om te praten over roze in het blauw. Vanavond voor het eten, wil hij de vlag hijsen en hij zou het leuk vinden als iedereen daar bij kan zijn.

Trouwen
Gabriëlle en Rowena gaan 9 april trouwen en het wordt een heel gezellig feest voor de LHBT community. Bjorn wil nog even laten weten dat hij zijn DJ-set binnen heeft en er komen ook weer nieuwe DJ-workshops aan. Bjorn wil dat alle Utopianen de basis van het DJen gaan leren. Ivan en Gabriëlle antwoorden dat ze wel betere dingen hebben te doen. Gelijk ontstaat er weer een discussie tussen Ivan en Bjorn.

Tranen
Rowena is nog steeds aan het wachten op meer info over haar single dus daar kan ze nog niet meer over vertellen. Ze is wel heel enthousiast over de academie van morgen en ze verwacht dat het een heftige, inspirerende en emotionele avond gaat worden. Michael wordt al meteen emotioneel van Rowena haar verhaal en laat een traantje.

Normen en waarden & einde centraal
Ramona heeft samen met Michael een programma bedacht “In bed met…” Ze gaan de bewoners interviewen in bed met wat lekkers erbij en pyjama aan is verplicht. Cees wil nog even kwijt dat er veel initiatieven ontstaan om interviews te houden over normen en waarden. Maar volgens Cees zijn de normen en waarden op dit moment ver te zoeken. Ook tijdens dit centraal ging het weer helemaal mis. Hij hoopt dat mensen erover na gaan denken en elkaar wat meer gaan respecteren. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 2.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. martje at 16:56

    Het moet altijd op de manier van Ivan. Hij luistert niet naar een ander en doet gewoon wat hij wil. Hij is gewoon onbeschoft. Echt tijd voor hem om Utopia te verlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *