Het centraal van 31 maart

Het centraal van 31 maart

De bewoners zijn weer bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken in de vorm van een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 31 maart terug.

Opening centraal
Iedereen is bijeen gekomen om weer het een en het ander te bespreken. Ramona neemt als eerste het woord. Ze bedankt de groep voor hun bijdrage aan de theatervoorstelling. Ze vond het een groot succes en is erg trots op wat de bewoners in zo’n korte tijd hebben neergezet.

Koffietijd
Dan neemt Gert-Jan het woord. Vandaag zijn de bewoners  in tegenstelling tot gisteren namelijk niet bij elkaar gekomen voor het koffiemoment. Dit idee zouden de bewoners vijf dagen proberen. Er is vandaag natuurlijk gesport en Rowena is jarig, maar dat vindt Gert-Jan geen geldig excuus. Dat wisten we gisteren namelijk al voegt hij eraan toe. En hoopt dat er morgenochtend wel weer gezamenlijk een koffie wordt gedronken.

Hygiëne
Gina begint over de badkamer. Zij vindt namelijk overal haartjes. Ik vind het prima dat jullie je scheren, maar ruim het dan wel op benadrukt ze.  Cemal maakte eergisteren ook al een statement. Hij vond namelijk tampon papiertjes in de douche. Daarom stelde hij voor om de douches te scheiden. Eén voor de vrouwen, en één voor de mannen. Maar daar werd niet verder over gesproken. Nu stellen de bewoners voor dat iedereen zijn troep achter zijn kont opruimt. Ze moeten er samen voor zorgen dat de badkamer leefbaar blijft. Als we samenwerken dan moet het lukken voegt Rowena eraan toe.

Schoonmaakrooster
Gert-Jan gooide vanochtend vroeg een pan op de grond, maar niet omdat hij boos was. Dit ging per ongeluk, maar nadat het gebeurde vond hij het een mooi statement. Hij heeft afgelopen week namelijk drie keer afgewassen zonder dat iemand hielp. Gisteren heeft niemand afgewassen en de pannen stonden nog op het aanrecht. Alles was aangekoekt. Verder heeft Gert-Jan zich bezig gehouden met Cartopia. En gooit een map op tafel, met alles wat hij geregeld heeft. Daarna legt hij uit dat het hem frustreert dat hij ’s ochtends een stapel ongewassen pannen ziet staan. Is er dan niemand die dit heeft kunnen doen? Cees lijkt het eens te zijn, want hij glimlacht. Later zegt hij dat hij dit de bewoners al maanden wijs probeert te maken. Met veertien mensen hoeft iedereen maar één keer in de twee weken af te wassen aldus de boekhouder. Rob stelt uiteindelijk voor om toch het schoonmaakrooster weer in te voeren. De rest stemt ermee in, de helt is het er namelijk mee eens dat dit weer wordt ingevoerd. Maar als je zelf niet op het rooster staat, betekent dat niet dat je niks hoeft te doen vult Bjorn Rob aan. Ruim gewoon je eigen bord en beker op. Er zouden alleen pannen op het aanrecht mogen staan die in het algemeen zijn gebruikt. Doe wel gewoon je eigen ding nog steeds voegt hij eraan toe.

Pesten
Dominique is in Utopia gekomen om meer aandacht te vragen voor de ernst van pesten. 17 april is de nationale dag tegen pesten vertelt ze. Dit is de dag dat ik het aan het licht wil brengen door middel van een educatief toneelstuk legt ze verder uit. Gert-Jan biedt zijn hulp aan. Hij is vroeger namelijk ook gepest. Een deel van de opbrengst van het toneelstuk zal worden gedoneerd aan het goede doel.

Focus
Gina vraagt zich af waar de focus op ligt. Zijn we een evenementenbureau? Waar gaan we naartoe? vraagt ze zichzelf af. Er staan namelijk meerdere evenementen achter elkaar op echt programma. Rob antwoordt dat dat altijd al is geweest. Maar Gina vindt dat het niet te veel moet worden. Romy snapt het punt van Gina en denkt dat de evenementen te kort achter elkaar volgen. Deze moeten niet in elkaars vaarwater liggen en dus worden verspreid. Ook moet er onderscheid gemaakt worden tussen evenementen en sub evenementen. Welke evenementen hebben veel aandacht nodig en welke niet? Ook de promotie is hier een onderdeel van.

De planning van vandaag & einde centraal
Cemal vraagt wie er vandaag allemaal gaat oefenen voor Live in de loods van aankomende zaterdag. Een aantal bewoners steken hun vingers op. Vervolgens vraagt Gert-Jan wie er vandaag niks gaat doen. Alleen Rowena steekt haar vinger omhoog. Ja, maar jij bent druk met jarig zijn antwoordt Gert-Jan. Gabriëlle vraagt zich op haar beurt weer af waarom Gert-Jan deze vraag stelt. Gert-Jan vertelt dat dit te maken heeft met zijn eerdere frustraties. Is er iemand die te veel werk heeft? hij vervolgens. Er gaan geen vingers omhoog, maar het is wel duidelijk dat hij een statement wil maken en meer samen wil werken. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *