Ivan en Cees verbazen zich over het aantal “werk” uren

Ivan en Cees verbazen zich over het aantal “werk” uren

Nog meer nieuws van afgelopen avond. Ivan en Cees hadden ook nog een gesprek. De twee heren hadden het over het aantal werk uren dat er per maand daadwerkelijk gewerkt wordt. En dat is volgens de twee echt weinig te noemen.

Hoeveel uren maak je hier vergeleken wat je in de buitenwereld doet begint Ivan tegen Cees. Die realisatie moet hier ook komen gaat hij verder. Je hoeft niet 40 uur te werken maar als je per dag 2 uur werkt. Cees is het daarmee eens, sommige bewoners werken wel hard benadrukt hij. Ik zit hier nu 8 maanden en ik weet nog goed dat ze in het begin zeiden dat ik het 3 weken vol zou houden maar ik doe het nog steeds. Ik moet er zo aan wennen aan de mensen die de hele dag geen flikker doen voegt hij eraan toe. Ivan geeft toe dat hij het ook erg frustrerend vindt. Dan zit er iemand in de hottub terwijl de ander opruimt gaat Cees verder. En dan zeggen ze dat ze moe zijn, dan denk ik waarvan?! Maar jij kan daar zo relaxt mee omgaan. Ivan lacht en zegt nou… Misschien van  binnen niet dan vult Cees aan. Ik merk er niks van. Volgens Ivan zijn het allemaal opstapelingen van dingen die niet gebeuren als hij een uitbarsting krijgt. De twee kletsen nog even door over de werkers en niet werkers. Dan geeft Ivan Cees een advies, weet je wat ik jou kan aanraden? Dat heb ik ook altijd gedaan. Ik heb altijd de focus gelegd op de mensen die wel willen. Dat is een goeie antwoordt Cees. Focus op mensen waarin jij potentie in ziet gaat Ivan verder. Mensen waarvan je weet waarop je kunt bouwen. Iemand waarmee je op dezelfde golflengte zit en waarmee je kunt lezen en schrijven voegt hij eraan toe. De mensen met een beetje verstand pik je er zo uit. En zo kun je krachten bundelen. Kies sterke mensen met een goede visie en een belang voor Utopia hebben. Benieuwd hoe de rest van het gesprek verliep? Bekijk dan onderstaande video nog eens terug. Ben jij het met Ivan eens?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Jeannet at 11:38

    Ja Ivan heeft gelijk. Als je je niet focust op gelijkgestemden en de personen die wel willen werken, dan red je het niet. Daaruit kun je krachten putten om iets moois in Utopia neer te zetten.

    Na dit gesprek tussen Ivan en Cees begrijp ik ook de momenten waarop Ivan zijn “woede uitbarstingen” had. Inderdaad opgekropte frustratie over luie en niet willende mede Utopianen. Zo’n frustratie komt er dan ineens uit. De bekende druppel, die de emmer over doet lopen.

    Ivan heeft een prachtig personage neergezet en was een goed leider in Utopia. Ik denk dat wij hem nog vaak zullen missen. Dat is mijn mening, ik weet dat er ook heel veel “Ivan-haters” zijn en ja die hebben natuurlijk een andere mening over zijn vertrek 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *