Bas haalt een 1 april grap uit

Bas haalt een 1 april grap uit

Victoria is naar de brievenbus geweest, daar vond ze een enveloppe gericht aan alle bewoners. Eenmaal in de loods aangekomen wordt iedereen bijeen geroepen. Het lijkt op een belangrijke mededeling.

Het duurt even voordat iedereen uiteindelijk zit. Victoria heeft werkelijk geen idee wat het is, laten we maar even gaan zitten zegt ze tegen een paar bewoners. Ook nieuweling Romy is erg zenuwachtig. En Ramona laat weten gedroomd te hebben over een zwarte brief, dat ze naar huis moest… Victoria opent uiteindelijk de brief en leest voor:

“Beste inwoners, al ruim twee jaar knokken jullie samen op dit kleine stukje land om een eensgezind Utopia. Het gaat over de ideale samenleving en de strijd die er was om het verschil te maken. Om verder te groeien, moet je afstand doen van sentiment. Jullie krijgen precies een half uur de tijd om spullen te pakken die je het komend jaar denkt nodig te hebben. We zien jullie over een half uur bij de poort. Het is tijd voor een nieuw avontuur.”

De groep is in rep en roer. De helft staat op om hun spullen te pakken. Eén april wordt er dan geroepen. De groep kijkt verrast om. Rowena denkt dat het een grap is. Is het Bas? Hij ontkent. Als het geen grap is, hebben we straks geen kist voegt hij eraan toe. Sommigen gaan gelijk aan de slag en sommige bewoners lijken er niets van te geloven. Do komt er als eerste achter als ze met Bas gaat praten. Speel nou even mee zegt Bas op zachte toon. Maar uiteindelijk komt iedereen achter de waarheid. Het was dus een één april grap van hem. Vindt jij de grap geslaagd?

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Jeannet at 21:41

    Ja, goed gebracht, de Utopianen twijfelden wel even, maar uiteindelijk geloofden ze het toch, zodat ze hun kist begonnen te pakken. Zou trouwens wel een echte goede zet zijn van Talpa als ze dit eens daadwerkelijk deden, gewoon een afgebakend stuk van het terrein en ze daarop een week laten overleven, net zoals in het begin: met niets. Dan heb je weer een waar Utopia.

    Maar “to the point” op de vraag van Thom, onze redacteur: “vind jij de grap geslaagd”, dan kan ik enkel antwoorden met: Ja, ik vind de grap van Bas, zéér geslaagd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *