Bloed in de douche

Bloed in de douche

Cemal is bezig in de keuken. Hij is ontbijt aan het maken. Bronno komt binnen naar hem toe en ze raken in gesprek.

Bronno gaat naast Cemal staan en zegt dat hij Cemal nog niet eens het hele verhaal verteld heeft. Bronno zegt dat hij het hele verhaal niet durft te vertellen, terwijl Cemal aan het eten is. Cemal is nog bezig met zijn ontbijt en is benieuwd naar het verhaal van Bronno. Bronno vindt wat hij meegemaakt heeft nog erger dan erg. Hij is bereid om alles te vertellen, zoals hij eigenlijk altijd doet. Op dat moment komt ook Jessie binnen en ving het gesprek op tussen Bronno en Cemal. Hij vraagt hoe vies de badkamer eigenlijk was. Bronno zegt dat vies niet het goede woord is, het was zelfs ronduit smerig volgens Cemal.

Bronno gaat verder met het verhaal. Hij vraagt voor bevestiging hoe lang die douchestoel er zit, 12 uur volgens hem. Hij was eerst wit, maar er lag gewoon bloed op de douchestoel. Cemal stopt even met het smeren van zijn brood, omdat hij het vies vindt. Hij vindt het ook smerig, maar iemand zou ook een wondje kunnen hebben. Volgens Bronno maakt dit geen verschil. Hij kon eindelijk na 7 weken gaan zitten in de douche, komt hij bloed tegen op de stoel. Jessie geeft aan dat hij alles schoonmaakt, maar het gaat te ver voor hem om het bloed van een ander van de stoel te halen.

Wie is de boosdoener?
Bronno is boos en vraagt zich af of hij naakt bij de bewoners had moeten langsgaan om te vragen wie het was. Volgens hem gaat toch niemand toegeven dat hij of zij het was. Cemal vindt dit al langer een probleem en ergert zich er aan. Wat gisteren gebeurde, bereikte het toppunt. Cemal geeft aan dat hij er over na heeft zitten denken om een steen door de douchedeur te smijten. Jessie is verbaasd en vraagt zich af waarom Cemal dit wilde doen. Cemal geeft aan dat daardoor iedereen zou kunnen zien wie het laatst gedoucht heeft en wat voor “teringzooi” iemand achter laat in de douche. Cemal geeft aan dat zelfs de oude douche beter werd schoongemaakt dan de nieuwe douche.

Jessie heeft zijn eerste dagen in Utopia al veel chaos meegemaakt. Hij is dan ook blij dat Cemal zich kon inhouden. Door wanhoop weten mensen niet meer wat ze moeten doen hier en dan willen mensen eenmaal maatregelen nemen. Hij is wel opgelucht dat Cemal zich kon beheersen. Bronno is het eens met Cemal alleen denkt wel iets anders over wat Jessie zegt. Bronno had Cemal namelijk wel een topper gevonden als hij een steen door de deur had gegooid, zegt hij lachend.

Bronno wilt een oplossing voor dit probleem en heeft al wat bedacht. Volgens hem is er maar 1 manier om alles schoon te houden binnen Utopia en dat is mensen dagtaken geven. Namelijk om douche in de gaten houden. Volgens Jessie gaat dit niet werken en vindt het dan ook geen goede oplossing. Volgens hem gaan de bewoners het dan niet opruimen, omdat iemand toch de taken heeft. Bronno vertelt dat het niet om het schoonmaken gaat, maar om het in de gaten houden van de douche. Dan maken de Utopianen het vanzelf wel schoon.

Van wie denken jullie dat het bloed op de douchestoel was?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 6 reacties op dit artikel
 1. hannie at 10:21

  Jammer dat zoveel mensen het verzieken voor diegene die wel willen al vraag ik me af of er uberhaupt iemand is daar die iets van schoonmaken weet bah bah

 2. CJ at 09:58

  Maak niet uit het zijn allemaal goor lappen, als het om schoonmaken gaat ze zitten te
  lallen over onzinnige dingen, de een geef de ander de schuld maar de handen uit de mouwen
  steken ho maar, waarvoor een trouw partij geven terwijl je de loods helemaal schoon kan
  maken maar daar worden moe van he, dus we laten het zo, je hoeft in Nederland geen thema’s aan te dragen
  want alles is en kan in Nederland, dus DAMES en HEREN handen uit de mouwen!
  En als een van de vrouwen? ongesteld is ruim dan je rommel zelf op, want dat zegt wel iets over jou en
  opvoeding .

 3. anneke at 14:58

  Als je thuis de douche of bad gebruikt heb maak je hem toch ook schoon voor de volgende .
  En ik denk dat ze daar allemaal een werkster of een ander persoon in huis hebben die het voor hun op ruimt.
  En was er nu ook nog een ligbad in .

 4. Wil at 13:54

  Gatver, het is daar een gore bende, en dan nu de douche ook al, ze zijn het niet waard al dat mooie spul, de meeste zijn grote viezerikken , een instelling van……..het is toch niet van mij, of……een ander doet het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *