Cees wilt stoppen met de financiën

Cees wilt stoppen met de financiën

Cees is al een tijd aan het worstelen met zijn gedachtes in zijn hoofd. Hij is al een tijd aan het nadenken over iets en wilt dit delen met een aantal bewoners van Utopia.

Gert-Jan, Jessie, Rob, Victoria en Cees staan buiten. Ze zijn met elkaar in gesprek. Cees wilt wat meedelen aan de mensen. Hij zegt dat hij ze wat wilt vertellen en dat hij er lang over nagedacht heeft. Hij is er lang mee bezig geweest over hoe hij het moest vertellen en dat hij er tot dit moment geen moed voor gevonden had. Dan komt het woord eruit: Cees wilt stoppen met de financiën. Hij geeft aan dat hij tot de conclusie is gekomen dat het toch niet zijn ding is. Hij vindt de financiën over het algemeen leuk, maar dat er geen behoefte is aan zijn kennis en ervaringen met de financiën. Cees breekt op dat moment. Het wordt voor de andere bewoners duidelijk dat hij er langer mee zit en dat het hem niet lekker zit.

Cees vertelt dat de financiën hem al tijden niet lekker zitten. Hij kan er niet goed van slapen en zit ook nog eens onder de uitslag. Victoria steunt hem en zegt dat het Cees veel stress geeft en dat dat niet goed voor hem is. De rest van de bewoners die bij hem staan, steunen hem ook. Cees is nu 9 maanden in Utopia en voor zijn gevoel werkt hij alleen aan verkeerde dingen. Hij wordt er ongelukkig van. Misschien moet zijn Utopia nog beginnen, zegt hij. Cees is in tranen. Al zijn frustratie lijkt er op dit moment uit te komen. Victoria steunt Cees. Ze loopt naar hem toe en geeft hem een knuffel.

Victoria vindt het goed en knap van Cees dat hij dit nu aangeeft. Cees hoeft zich niet druk te maken volgens Victoria. Vanaf nu hoeft hij de financiën niet meer te doen, omdat hij voor zichzelf duidelijk heeft gekregen dat het niet zijn ding is. Vanaf nu moet hij doorgaan met iets wat hij wel leuk vindt, omdat hij daar gelukkig van wordt. Rob probeert Cees ook te kalmeren. Hij hoopt ook dat Cees wat vrolijker wordt, net als hoe hij was toen hij net binnen Utopia kwam.

Wie denken jullie dat de financiën gaat overnemen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. anneke at 18:47

    Cees had eerder hulp moeten hebben. Er zijn zoveel personen die kunnen helpen, Victoria kan het proberen samen met Cees. Volgens mij doet Victoria niet veel dan alleen met mensen praten die hun verhaal kwijt willen.

  2. boerderijbert at 16:19

    Ik ben zelf boekhouder en weet wat er bij komt kijken. Je moet er ook wel kennis van hebben anders wordt het niks. Lijkt makkelijker dan het is. Bovendien heel veel verantwoording.

  3. Jo at 15:37

    Ik denk dat Rob en Victoria de boel nu overnemen.Rob heeft lang genoeg geprobeerd om Kees onder uit te halen.Ik hoop bij de volgende stemming dat daar aan gedacht word en af gerekend word met deze personen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *