Bronno krijgt een nieuwe prothese

Bronno krijgt een nieuwe prothese

Vandaag is het zo ver. De orthopeed van Bronno kwam langs in Utopia. Bronno krijgt een prothese.

Bronno geeft aan dat hij in Utopia zichzelf nooit ongemakkelijk heeft gevoelt, door het feit dat hij een handicap heeft. Dat is ook onnodig volgens Bronno zelf. Hij vertelt dat niemand binnen Utopia hem ziet als een gehandicapte. Hij zegt dat hij de andere bewoners heeft beloofd dat hij met 2 benen Utopia uit zou lopen. Hij geeft wel toe dat hij gisteren niet goed kon slapen en dat hij lang wakker gelegen heeft. Marcel, de orthopeed, moet lachen en zegt dat dat wel vaker gebeurd. Marcel vraagt aan Bronno of hij schoenen heeft. Bronno heeft inderdaad twee paar schoenen geregeld.

Bronno heeft in het verleden meerdere keren een minder goede ervaring gehad met personeel van een medisch centrum. Hij moest in het verleden continue van ziekenhuis naar ziekenhuis gaan en van verzorgingstehuis naar revalidatiecentrum. Hij blijf echter altijd eigenwijs. Ze mochten nooit zijn bed opmaken, althans dat dacht hij vanaf dag 1. Hij dacht zichzelf goed te kunnen redden.

Bronno heeft zelfs een aantal jaar op een enkel been gelopen. Dit veranderde toen een vriend van hem, Bronno verraste. De vriend van Bronno zei dat hij een adres wist, waar Bronno terecht zou kunnen. Dit heeft echter ook niet lang geduurd. Alle protheses gingen namelijk stuk. Bronno moest na 1 maand stoppen met revalideren.

Terwijl Marcel aan het kijken is naar Bronno zijn oude prothese, valt Marcel iets op. Het valt hem op dat als de prothese al 15 jaar oud is, dat het toen één van de eerste was die met zo’n concept gewerkt heeft. Marcel is verder op zoek naar wat Bronno precies in gedacht heeft en vraagt aan Bronno waar hij heen wilt. Bronno geeft aan dat hij eigenlijk gewoon alles kan. Alleen heeft hij last van een aantal problemen, die hij het liefst ziet verdwijnen. Zo heeft hij bijvoorbeeld last van rugklachten, die met de prothese wellicht verholpen kunnen worden.

Bronno en Marcel gaan samen kijken naar het oude model. Is het oude model nog schoon en past die nog? Daarna gaan ze kijken naar het nieuwe model en kijken hoe Bronno die vindt. De revalidatie van Bronno is opnieuw begonnen. Voor de 2e keer in zijn leven begint hij aan een revalidatieproces.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.6/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Druif at 14:53

  Brono het gaat je lukken hoor op benen Utopia uit . Je hebt een hele sterke wil . Dat laat je regelmatig zien , al zien anderen dat niet altijd . Succes!

 2. anneke at 14:33

  Wie betaald dit, en waarom kon hij dit niet toen hij nog buiten de poort was doen.
  Hij heeft er 15 jaar niks aan gedaan , en nu opeens wil hij een nieuwe .
  Dat de bewoners daar in trappen .
  Buiten Utopia had hij het met de verzekering kunnen regelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *