Cees en Cemal hebben het over de stemronde

Cees en Cemal hebben het over de stemronde

Cees en Cemal zijn in de tuin aan het werk. Het is vandaag schommelend weer, het gaat steeds van bewolkt naar onbewolkt. Desondanks is het voor Cemal voldoende om in blote borst te werken vandaag. Er komt een gesprek tussen Cees en Cemal op gang.

Cees vraagt heel direct aan Cemal op wie hij van plan is om te gaan stemmen. Cemal heeft duidelijk al in zijn hoofd zitten aan wie hij zijn stemmen gaat verdelen. Hij vertelt aan Cees dat het voor hem al duidelijk is, inderdaad. Cemal wilt graag zo veel mogelijk mensen binnen Utopia houden, die beschikken over veel energie. Hij geeft aan dat er mensen binnen Utopia zijn die er al een tijd zijn en waar gewoon geen energie meer in zit. Het is voor Cemal dan duidelijk dat hij deze mensen het liefst buiten de poort ziet en dat hij de energieke mensen binnen de poort houdt. Cees is het wat dat betreft eens met Cemal een weet ook dat er andere bewoners in Utopia zijn, die hier hetzelfde over denken.

Voor Cemal is dit zijn eerste stemming in Utopia. Hij is benieuwd hoe de vorige stemmingen zijn verlopen en vraagt dat daarom aan Cees. Cees heeft al een hele hoop stemmingen meegemaakt in Utopia en is dus de juiste persoon die hierover kan uitleggen hoe het precies gaat. Volgens Cees is iedere stemming anders en vaak is een stemming ook heel onverwachts. Niemand ziet soms iets aankomen en daarom kan het zo onverwachts zijn. Het kan ervoor zorgen dat iemand naar huis wordt gestuurd, terwijl niemand dat had zien aankomen.

Cemal doet hier vervolgens lachend over. Hij zegt dat er zonder Cees geen Utopia is. Zonder Cees zou het veel te onrustig zijn binnen Utopia, zegt hij op een lachende wijze tegen Cees. Cees lacht mee en zegt dat de bewoners van Utopia dat nog niet wisten toen hij net in Utopia zat, omdat hij toen redelijk wat stemmen kreeg.

Nu er toch over Cees bestaan binnen Utopia gesproken wordt, wat vinden jullie van Cees? Zouden jullie hem liever weg zien gaan of liever zien blijven?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 26    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *