De bom barst tussen Benjamin en Bas

De bom barst tussen Benjamin en Bas

We schreven er al over, Bas was het er totaal niet mee eens dat er afgelopen avond eten vanuit de BV werd besteld. Hij doet niet mee en wil liever dat het bedrag voor zijn eten aan het dierenfonds wordt gedoneerd, maar dat gebeurt niet. Dus besluit Bas om op zijn eigen manier wraak te nemen. En dat resulteerde in een heftige ruzie…

Bas zat met Do achter de computer en besluit om een tray bier te bestellen. Do weet niet of dat wel zo een goed idee is maar dat houdt Bas niet tegen. Bas bestelt bier voor vijftien euro, hetzelfde bedrag als dat elke bewoner aan eten mocht bestellen. Bas verzoekt Do om zich erbuiten te houden en te doen alsof ze van niets weet.  Anders is het weer zoiets van als Bas het doet, dan doet Do het ook voegt hij eraan toe. Om de bestelling af te ronden schakelt Bas de hulp van Cees in. Hij is namelijk de enige die de code weet waarmee je kunt betalen. Wanneer Cees leest wat Bas wil bestellen zegt hij dat hij daar niet aan mee wil doen. Daar krijg je gezeik mee. Dit is flauwekul voegt hij eraan toe en loopt Cees weg. Inmiddels heeft Benjamin ook van de praktijken van Bas gehoord. Hij Bas op te zoeken in de keuken en vraagt om uitleg. Ben jij nu niet een beetje kinderachtig aan het doen vraagt hij. Vervolgens legt Bas nogmaals uit dat hij het niet nodig vindt dat er voor zoveel geld eten wordt besteld en dat de rest het allemaal normaal lijkt te vinden. Ik wilde die vijftien euro eerst in het dierenfonds steken, maar dat mocht ook niet legt Bas vervolgens uit. Benjamin vindt dit op zijn beurt bullsh*t. Als jij sojamelk drinkt en ik pak gewone melk, dan gooi ik toch ook niet twintig cent in de foundation? voegt hij eraan toe. De twee discussiëren nog even door en Cees staat erbij en kijkt ernaar. Vervolgens vraagt Bas aan Cees of hij het wel normaal vindt dat er geld uit de BV gaat. Nee antwoordt Cees van mij hoeft het ook niet, maar ik leg mij erbij neer. Ik krijg er toch gezeik mee dus ik pas me wel aan. Benjamin heeft er genoeg van en besluit de keuken weer te verlaten. Hij ging het gesprek met Rob aan. Maar meldt zich niet veel later weer bij Bas. Weet je wat mij ook frustreert? begint hij. Dat je zegt dat mensen hun ego moeten loslaten. Hoe kom jij erop? Jij, of all people. Heb je in de gaten dat jij de grootste egoïst bent? Bas ontkent een egoïst te zijn en er volgt een wellus nietus spelletje. Tijdens de discussie kookt Bas rustig verder maar ondertussen begint Benjamin zijn geduld te verliezen. Je bent een egoïst en ik ben er klaar mee om mij in te houden zegt hij geïrriteerd. Prima. En jij bent een nep idealist reageert Bas. Inmiddels is ook Rob in de keuken aanwezig en probeert Benjamin mee naar buiten te krijgen. Wat uiteindelijk ook lukt, dit deed Rob omdat ze er toch niet uitkomen.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 30    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
 1. Rina at 15:23

  Bas wil gewoon overal zijn zin in doen en als hij zijn zin niet krijgt gaat hij wat anders doen.
  Als je het er niet mee eens bent en dan maar bier besteld vind ik helemaal uit den boze.
  Koop dan eten voor de dieren als je er zo begaan mee bent. Wat een kinderachtig gedoe.
  Je zelf voltanken omdat je , je zin niet krijgt.

 2. Boesta at 12:32

  Dat heeft Bas goed gezien en gezegd : Benjamin is een Nep Idealist!

  De enige juiste titel van toepassing op Benjamin..

  • ans at 13:10

   benjamin zal wel weer te veel gedronken hebben, dan is hij altijd zo en zoekt vaak ruzie dat heeft hij ook altijd gedaan bij Ivan . en nu is B as aan de beurt.

   • Boesta at 18:18

    Oh ja , ik was even vergeten dat hij zo’n kwade dronk heeft.

    Tja…

    Alcohol blijft meer kapot maken dan je lief is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *