De kijker bepaalt de gang van zaken in Utopia?

De kijker bepaalt de gang van zaken in Utopia?

Victoria en Rob hebben weer een gesprek over Utopia. De vooruitgang van Utopia moet bepaald worden door de kijker?

Rob en Victoria zijn het er over eens dat de kijkers van Utopia, meer betrokken moeten worden bij het Utopia. De twee bewoners willen graag een referendum opzetten binnen Utopia. Dit referendum moet gehouden worden over een bepaald idee en dan kan er door de kijkers gestemd worden of dit idee doorgezet moet worden, of dat ze het niet moeten doen. Als de meerderheid voor is bij een bepaald idee, dan gaat het plan door. Als er bij een bepaald idee geen meerderheid gehaald wordt, kunnen de kijkers ingeschakeld worden en die mogen dan meebepaald worden.

Dit systeem wordt een joker genoemd door Victoria. Elke bewoner van Utopia kan ieder jaar maar één joker inzetten. Rob is erg enthousiast over haar idee. Hij wilt de jokers een vorm geven door er een soort kaart van te maken. Deze kan uitgeprint worden, zodat er niet mee gesjoemeld wordt. Victoria vindt het een goed idee van Rob en neemt het mee in haar plan.

De kijkers zouden bij het systeem online kunnen stemmen in de vorm van een referendum. Rob en Victoria denken dat het slim is om de uitslag van het referendum bindend te maken. Als andere bewoners van Utopia het er niet mee eens zijn, kan er niets mee gedaan worden. Dan gaat het plan gewoon door. Door dit systeem in te zetten, kunnen de bewoners van Utopia een beter idee krijgen van wat de kijker wilt en het ook voor hen aantrekkelijk maken.

Rob en Victoria willen het plan maandag presenteren aan de groep. Deze zal dan ook online gezet worden en de kijkers kunnen stemmen tot vrijdag. Zo weten de Utopianen wat de kijkers van het plan vinden. Uiteindelijk zijn de twee tot instemming gekomen om het idee morgen al te presenteren.

Wat vinden jullie van het idee van Rob en Victoria? Zou het slim zijn om de kijkers mee te laten bepalen over Utopia?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 23    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Detje at 08:16

  Anderen mogen NIET samen zitten want dan hebben ze commentaar, wat doen ze zelf steeds? Vreselijke personen en dan over spiegelen hebben, hun houden zelf spiegel voor want ze doen het zelf. Rob is echt een klaploper wat heeft hij nou gedaan? Ze zeggen dat ze geld niet belangrijk vinden nee want dan moeten ze werken maar rekeningen moeten wel betaald worden. De flower powertijd is allang voorbij. Kamp Rob en Victoria!!!

 2. plannetje at 22:12

  van wij zou dit plan nou echt komen. juist van de regie natuurlijk. Maar door victoria en rob dit te laten vertellen lijkt het een eigen initiatief. Maar werkelijk is dit gewoon weer een nieuw soort format om de kijker te blijven boeien.

 3. anneke at 17:34

  En dan zeggen we zijn niet de baas, hoe noem je dit dan.
  Samen in een hok dit bespreken waar niemand bij is, bang om afgeluisterd te worden.
  Als ze nu eens met zijn tweeen gaan werken , wat ik wel zag dat Rob Victoria mageerden.
  Hij kan beter maken dat hij klanten krijgt , met markt en of wat dan ook.
  En pas later met de rest bespreken, waarom niet nu al dat stiekeme gedoe met die twee.
  Je hebt liefdes stelletjes en dit is is het stelletje dat de baas speelt, geen van de twee keur ik goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *