De nominaties

De nominaties

De bewoners van Utopia hebben zich verzameld op de bekende banken. Het is te zien dat de bewoners gespannen zijn. Het gaat beginnen. Wie zal er genomineerd worden?

Cees heeft de envelop buiten gehaald. Hij loopt met de envelop naar binnen en gaat voor de groep staan. Hij vraagt aan de bewoners of iedereen er klaar voor is en de groep knikt ja. Cees begint de stemmingsronde traditiewijs met de introductie en legt de regels uit. Elke persoon heeft 3 stemmen om te verdelen en vanuit het publiek zijn ook 3 stemmen. De 3 bewoners met meeste stemmen, kunnen eruit gestuurd worden.

Victoria is de eerste die gaat stemmen. Ze geeft aan dat ze liefde wilt in Utopia en dat iedereen elkaar blijft motiveren. Ze heeft daarom gekeken naar de bewoners die het minst anderen hebben gemotiveerd in Utopia. De keuze is daarom gevallen op Bronno. Bronno krijgt alle 3 de stemmen van Victoria.

Gabriëlle is als tweede aan de beurt. Ze geeft 3 stemmen aan Bronno. Ze heeft niet het gevoel dat Bronno interesse heeft in de andere bewoners en dat had zij zelf fijn gevonden.

Gina is als derde aan de beurt. Gina begint met haar eerste stem, die is voor Cees. Gina vindt het erg vervelend hoe Cees is omgegaan met de financiën. Iets waar haar vriend Mark zo hard voor had gestreden. De andere 2 stemmen van Gina zijn voor Bronno, omdat hij zich niet in de groep mengt.

Nu is Romy aan de beurt om te stemmen. Ze is heel zenuwachtig. Het is ten slotte ook haar eerst stemming. Ook Romy geeft 3 stemmen aan Bronno. De reden daarvoor is dat ze niet goed weet wat Bronno in Utopia wilt bereiken.

Rowena moet gaan stemmen. Ze begint haar verhaal over dat ze met mensen een goed gesprek heeft gehad, waardoor ze weet op wie ze niet gaat stemmen. Ze heeft besloten om vol op Bronno te gaan. Ze geeft aan dat ze het een moeilijke keus vond, omdat ze Bronno heel erg aardig vindt. Hij laat echter te weinig zien wat hij kan volgens haar.

Dominique heeft ook besloten om drie stemmen aan Bronno te geven. Ze heeft het gevoel dat Bronno graag weg wilt uit Utopia, het gevoel dat ze bij geen enkele andere bewoner heeft.

Ramona gaat stemmen. Normaal stemt ze nooit vol op iemand, vandaag is dat anders. Ze heeft haar keuze al 3 weken geleden gemaakt en gaat ook vol op Bronno.

Rob is aan de beurt. Hij houdt zijn verhaal kort en geeft de drie stemmen aan Bronno. Volgens Rob is Bronno ongelukkig in Utopia en dat is de reden dat hij 3 stemmen krijgt.

Cemal moet ook stemmen nu. In Utopia heeft hij binnen 2 maanden een soort familie neergezet. Eén grote gezellige familie, behalve één persoon. Dat is Bronno. Hij krijgt 3 stemmen.

Benjamin houdt het ook kort. Hij vindt dat Bronno sterk begonnen is, alleen dat hij nu overal passief bij betrokken is.

Jessie zegt dat hij niet van het stemmen houdt. Het is ook zijn eerste stemming vandaag. Ondanks dat hij niet van stemmen houdt, is het wel een kans om een beter team op te bouwen. Hij stemt ook drie maal op Bronno, omdat hij het gevoel heeft dat hij de groep soms slechter maakt.

Gert-Jan is één van de weinigen die niet vol op Bronno stemt. Ondanks dat hij niet vol op Bronno gaat, geeft hij hem wel 1 stem. De andere 2 stemmen van Gert-Jan gaan naar Cees. Dit zijn adviesstemmen volgens Gert-Jan. Hij wilt dat Cees besluit om meer te genieten in Utopia en minder op anderen gaat letten.

Bas stemt ook niet vol op Bronno: Bronno krijgt 2 stemmen van Bas. De andere Stem van Bas gaat naar Rob, omdat hij vindt dat Rob zich niet altijd goed kan inleven in andere bewoners.

Bronno is aan de beurt. Hij geeft aan dat hij met doel naar binnen kwam, alleen dat doel snel verloren is gegaan. Hij had nog graag langer in Utopia willen blijven, alleen kan hij zijn plek in de groep niet vinden. Hij zegt dat als het fundament niet goed is, dat er ook niet gebouwd kan worden. Hij vond het moeilijk om te kiezen op wie hij gaat stemmen, maar al zijn 3 stemmen gaan naar de nieuweling Jessie. De reden daarvoor is dat hij over de rug van anderen zou praten.

Als laatste is Cees aan de beurt. Cees was eigenlijk van plan om op Rob te stemmen, maar hij geeft aan dat hij nog wel een oplossing denkt te kunnen vinden met Rob. Zijn eerste stem gaat naar Jessie. Hij zegt “Jessie, zie het als een messie”. Hij wilt Jessie waarschuwen dat Jessie vaak wat arrogant overkomt en dat hij daarop moet letten. De andere twee stemmen gaan naar Bronno. Cees gunt het Bronno om naar huis te gaan. Hij hoopt wel dat ze buiten elkaar nog zullen ontmoeten en dat ze dan een dag gaan varen samen.

Cees gaat verder met de envelop, waarin de publieksstemmen zitten. De 1e stem van het publiek, gaat naar Cees. De 2e stem gaat naar Rob. De derde en laatste publieksstem gaat naar Dominique. De stemmen worden geteld door Cees. Bronno heeft er maar liefst 37, een record. De drie genomineerden zijn: Bronno, Cees en Jessie.

Zijn de genomineerden terecht volgens jullie?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 59    Gemiddelde: 3.2/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 8 reacties op dit artikel
 1. Jeannet at 15:04

  G.elukkig, blij te lezen dat Bronno er hoogstwaarschijnlijk uitgaat. Hij was de reden dat ik mijn abonnement op de live stream heb gestopt. Gewoon als statement. Daarom zal ik super blij zijn als hij vertrekt. Natuurlijk is zijn vertrek pas zeker als de nieuwe inwoonster 1 van de 3 genomineerden naar huis stuurt. En aangezien Cees en Jessie ook op de bank zitten, kan het alsnog een verrassende uitslag worden.

  Want wij weten: Utopia, niets is wat het lijkt 😉

 2. Annie at 14:07

  Cees had er meer mogen krijgen vind ik.
  Half om half met Bron was leuk geweest.
  Nu kan de aanstaande bewoner bijna niet anders dan Bronno naar huis sturen. Jammer. Cees had wat mij betreft wel wat meer peentjes mogen zweten.

 3. anneke at 13:59

  Eerst maar Jessie , volgende keer maar Bronno, of Rob
  Niemand heeft ballen gehad om op Rob te stemmen.
  Heel kinderachtig van Gina om op Cees te stemmen om het boekhouden, hij moest het over nemen van Mark toen hij er nog niet klaar voor was.
  En ook Mark maakte fouten er waren nog meer rekeningen niet betaald, en daar klaagt niemand over .

 4. Farah at 13:53

  Voor mij was het niet zo spannend….mijn favo is er al uit. Op Gina en Gabs zouden ze zeker niet
  stemmen. Deze 3 genomineerde had ik wel verwacht …dacht trouwens wel dat Rob erbij zou zitten en dat hij nummer 4 zou zijn.

 5. Jo at 13:48

  Wat voorspelbaar als ze echt kozen zoals ze in hun hart zouden willen dan zag de stemming er heel anders uit.Maar dit was lekker makkelijk en kunnen ze met iedereen vriendjes blijven.En de stem van Gina voor Cees klopt helemaal niet haar Markie deed aan creatief boekhouden en dat wist ze haar moeder kwam het speciaal aan het hek melden de verkering ging daarom toen uit dus wat verwijdt ze Cees nu dan.

 6. Boesta at 13:28

  Ik mis Rob in dit rijtje. Ze mogen van mij alle drie plus Rob weg. Maar als ik er echt 1 moet kiezen dan Jessie maar..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *