Discussie omtrent alcoholgebruik in Utopia

Discussie omtrent alcoholgebruik in Utopia

Tijdens het centraal wilt Victoria wat bespreken omtrent de evenementen. Hierbij zijn de onderwerpen het voorbereiden, de verantwoordelijkheden van iedereen en het gedrag van bewoners tijdens de evenementen. Het gaat weer over het alcoholgebruik van de bewoners. Volgens Victoria moet het alcoholgebruik echt gematigd worden. Het loopt soms echt uit de hand en dat moet in de toekomst niet meer voorkomen, volgens Victoria. Verder vertelt Victoria dat de bewoners niet vastzitten aan haar schema en dat alles veranderd mag worden. Het was echter nodig om knopen door te hakken en beslissingen te nemen.

Na de woorden van Victoria barst er een discussie los over het alcoholgebruik. Misschien is het zelfs verstandig om helemaal geen alcohol te nuttigen. De bewoners gaan hierover stemmen. Rowena is Zwitserland, aldus zijzelf. De uitkomst van deze discussie is dat er bij het volgende evenement geen alchol genuttigd zal worden. Sommigen willen na afloop van de avond alsnog samen te proosten. Gert-Jan vindt dit niet nodig en vindt dat er ook met een cola geproost kan worden. De bewoners van Utopia hebben volgens Gert-Jan een voorbeeldfunctie. Rowena stelt hierna voor om ook te stoppen met roken. Sommigen krijgen het hierdoor wel even warm. Rob is één van de mensen die het niet erg vindt om een drankje te drinken, de bezoekers vinden dat lachen volgens hem.

Rowena wordt ondertussen gek van de discussie. Er zijn volgens haar alleen maar discussies over het bedrijf. Volgens haar is het werken in Utopia niet het belangrijkste. Werken is slechts een klein deel van Utopia en Utopia bestaat volgens haar uit meer dan enkel werken. Rowena wilt gewoon kunnen genieten. Gert-Jan is het hier niet mee eens en vindt dat werken juist belangrijk is. Zo kan er bijvoorbeeld wat gedaan worden voor vluchtelingen of andere mensen. Als hij alleen had willen genieten, zat hij nu wel met zijn kinderen thuis op de bank.

Ook Victoria is het zat. Volgens haar is iedereen in Utopia hypocriet. De discussie gaat nog door alleen niet iedereen wilt meer luisteren. Romano gaat al douchen en ook Dominique is inmiddels klaar met de discussie. Dominique heeft al genoeg aan haar hoofd.

Wat vinden jullie van de discussie? Is het alcoholgebruik inmiddels te erg en is het beter om te stoppen met drinken binnen Utopia?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 4.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. anneke at 12:16

  Dat John de Mol dit nog goed keurt , hier krijg je alcohollisten die moeten af kikken als ze daar lang blijven.
  Of willen ze daar dan af kikken.
  Utopia is wel over samen leven ,maar hier wordt misbruik gemaakt van sommige die niet in de buiten wereld willen werken en hier een soort van vakantie houden o.a. Rob die eens zei ik ben hier voor vakantie

 2. Anja at 15:25

  Natuurlijk geen drank , maar ja rob zal rob niet zijn als hij het geen probleem vind, iedere gelgenheid grijpt gij aan om bier te drinken en anders verzint hij wel een reden.
  En ach doe Do…… Ze heeft genoeg aan haar hoofd en loopt weg, De nieuwe Jessie weet inmiddels wat voor mankementen Do heeft,…… Ze moet en zal de aandacht ,en lekker zielig kunnen doen, ik snap niet dat daar eens wat van word gezegt, of zijn ze blind??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *