Een herdenking in Utopia

Een herdenking in Utopia

Monique is een vrouw die een herdenkingsdienst wilt organiseren in Utopia. Dit wilt ze doen voor haar overleden moeder. Ze is vandaag in Utopia om het erover te hebben.

Monique is vandaag naar Utopia gekomen, voor een gesprek over een herdenkingsdienst voor haar moeder. Ze gaat erover praten met Gert-Jan en Jessie. Ze geeft aan dat haar moeder, waarvan de naam Sjaan is, een Utopia fan was. Dit was al vanaf de eerste aflevering. Inmiddels is Sjaan overleden en daarom wilt Monique erg graag iets bijzonders voor haar moeder regelen, in de vorm van een herdenkingsdienst.

Sinds dat de moeder van Monique niet meer leeft, kijkt Monique iedere dag naar het programma. Toen ze de oproep van Gert-Jan zag, twijfelde ze geen enkel moment. Ze dacht gelijk dat dit haar kans was om iets te doen voor haar moeder. Gert-Jan snapt heel goed dat Monique een herdenkingsdienst wilt organiseren voor haar moeder in Utopia. Hij vindt dat Utopia een erg bijzondere plek is en dat hij ook deze plek wilt delen met mensen van buiten de poort.

Gert-Jan, Jessie en Monique zijn in gesprek over wat voor persoon de moeder van Monique was en waarvoor zij stond in het leven. De mannelijke bewoners willen een goed beeld krijgen over de moeder, zodat ze een waardige en geschikte herdenking kunnen geven aan haar.

Gert-Jan wilt graag van Monique weten wat zij mooi zou vinden, om te doen voor haar moeder in Utopia. Monique geeft aan dat ze het wel wat lijkt om symbolisch een beetje as uit te strooien met alle bewoners van Utopia. Sjaan was een groot fan en heeft nog nooit een aflevering gemist. Ze zou het geweldig vinden voor haar overleden moeder.

Gert-Jan, Jessie en Monique zijn nog in gesprek over wie er bij de herdenking allemaal aanwezig zullen zijn en of Monique nog wensen heeft over de aankleding, het eten en de muziek in Utopia. Jessie vraagt aan Monique of ze een nacht voor de herdenking in de loods wilt slapen met een vriendin van haar. Zo kan ze tot rust komen en alles laten bezinken. De volgende dag is er dan alle tijd om in rust de herdenking te houden.

Monique vindt het een strak plan van Jessie. Ze wilt het even laten bezinken en zal later nog de details bespreken met de bewoners. Jessie en Gert-Jan eindigen met een rondleiding over het terrein.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Rina at 12:39

  Ik vind het plan om een uitvaart en een herdenking te doen niet zo’n goed plan.
  Straks zitten ze meer te rouwen om iedereen die ze niet kunnen dan dat ze nog plezier hebben.
  Zulke dingen horen bij familie vrienden en kennisen of mensen die verwant zijn met familie voor steun te geven.
  Ik zou het zelf nooit doen en ook niet willen.

  • Wil at 14:19

   Helemaal eens Rina
   Gabs zit met rowena en hebben het er over, zei ziet het elemaal niet zitten
   Is het eenmalig of blijven de vragen komen
   Nou dan is utopia straks alle dagen in mineur stemming, mdat hun zich moeten aanpassen naar de omstandig heden,
   Ik snap er helemaal niets van, dat je als familie dit wil, of ……….??????? Ik zal het niet benoemen.
   Maar gabs snap ik des temeer

 2. Boesta at 10:32

  Het is een beetje een gevoelige kwestie, maar ik blijf dit soort dingen erg vreemd vinden. Kan niet begrijpen waarom mensen dit soort aandacht zoeken…

 3. Koos at 20:39

  Even voor de schrijver.
  Het is:
  Dit wil ze
  Ze wil verhuizen
  Bas wil fietsen
  Hij wil vertrekken
  Dat wil hij
  Enz.enz.
  Dus geen t toevoegen!!!!

 4. anneke at 19:01

  Het is toch nog niet goed gekeurd door de bewoners.
  Waarom gaan de mannen dan door, ik vind dit geen respect voor de gene die dit niet willen dat het daar gaat gebeuren.
  Niet iedereen kan daar tegen ,ze kunnen wel iemand verloren hebben en er dan verdrietig van zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *