Een referendum systeem in Utopia

Een referendum systeem in Utopia

Gisteren was het een drukke dag in Utopia. En na bekend werd dat Victoria Utopia zal verlaten is er nog meer gebeurd. Hier lees je kort maar krachtig wat er besproken is door de groep. Zo komt er een nieuw referendum systeem…

Het referendum
Iedereen is bij elkaar gekomen en Victoria gaat voor de groep staan. Ze heeft opgeschreven wat haar idee is van een referendum en hoe dat toegepast zou kunnen worden binnen Utopia. Vernieuwing moet meer toegelaten worden in de groep. Dat is de kern van het idee. Na haar uitleg kunnen er vragen gesteld worden. Jessie is benieuwd of er ook een onafhankelijke commissie komt met een aantal bewoners erin. Victoria zegt dat iedereen mag bepalen of hij het referendum in wil zetten. Gabriëlle vindt het niet fijn als de kijkers beslissen over dingen die zij moet doen, maar ze vindt wel dat het iedereen scherp houdt. Rob vindt ook dat het referendum niet voor alles gebruikt mag worden. En Victoria vindt dat het wel binnen de normen en waarden van de groep moet passen.

Referendum aanvragen
Als je een referendum aan wil vragen dan moet je het idee op maandag presenteren en daarna gaat het online. Dan kunnen de kijkers thuis stemmen. Het centraal op maandag wordt het nieuwe podium voor de referendums. Cees is bang dat er in de praktijk niet of nauwelijks gebruik gemaakt gaat worden van het referendum. Victoria zegt dat het ook een stukje bewustwording is en dat mensen zich zo beter kunnen verplaatsen in de ideeën van anderen. Ook gaat ze alles nog eens op papier zetten zodat het voor iedereen overzichtelijk is. Ze wil nu een stemronde doen wie voor, en wie tegen het referendum stemt.

Stemmen
Cees begint, hj is voor het referendum maar vindt het eng dat het bindend is. En noemt een extreem voorbeeld, als iemand zegt vanaf morgen moeten we allemaal vloeken. En dan moeten we daar dus allemaal aan mee doen.  Victoria antwoordt dat je het referendum alleen inzet als de groep niet mee werkt maar als je zelf wel echt de potentie van jouw idee inziet. Gabriëlle  is ook voor. Ook gekke ideeën kunnen soms een leuke ervaring zijn. Benjamin lijkt het een heel interessant plan. Hij is voor. Hij vindt dat je soms dingen moet doen die je niet leuk vindt. Karin is ook voor en Gert-Jan sluit zich hierbij aan. Bas stemt sowieso voor want hij heeft de kijker toch in zijn hand. Do sluit zich aan bij de rest en stemt voor. Jessie vindt ook dat het goed is dat je dingen doet die je normaal niet doet dus hij stemt voor. Ramona twijfelt maar stemt toch voor.

Notulen
Er is unaniem besloten dat het referendum er komt. Victoria schrijft de besproken onderwerpen op het whiteboard zodat de bewoners het nog rustig na kunnen lezen. Het nieuwe referendumsysteem is dus een feit!

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. ikke at 18:52

    Gewoon stoppen………Utopia is Utopia niet meer–> geen humor meer, geen grappen, gezeur om niks, luie gasten zijn het allemaal, en wat Cees betreft: ga maar weer lekker drinken, misschien word je dan weer wat socialer …….

  2. Elisabeth at 10:58

    Gabrielle vindt het niet leuk, als de kijkers bepalen wat ze moet doen! Utopia bestaat bij de gratie van de kijkers. Doet ze überhaupt wel eens iets?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *