Extra uitleg over het referendum systeem

Extra uitleg over het referendum systeem

Afgelopen avond werd er voor gestemd voor een nieuw syteem, het referendum systeem. Maar wat houdt het nou precies in? Je leest het hier allemaal terug.

Na de stemming over het referendum systeem werd er nog meer uitleg gegeven door Victoria. Ze hield er een uitleg speech over. Vernieuwing is een woord dat vaak gebruikt wordt door de bewoners begint ze haar verhaal. Er wordt veel over gesproken maar niet alle ideeën worden verwezenlijkt. In Utopia heb je altijd de meerderheid van de stemmen nodig om een plan tot uiting te laten komen. Ik heb nagedacht over een plan om Utopia naar een nieuw level te brengen, Utopia 3.0. Er is een groot aantal mensen die Utopia op de voet volgen via de streams en de uitzendingen. En ik vind dat het ook belangrijk is om erachter te komen wat de kijkers denken. Daarom wil ik het referendum introduceren. En legt uit dat een referendum een stemming is waarin burgers de mogelijkheid hebben om invloed uit te oefenen op de wetgeving. Binnen Utopia zullen de bewoners dan de overheid zijn en de kijkers de burgers. Het referendum zal er als volgt uitzien binnen Utopia gaat ze verder. Op het moment dat een bewoner een idee heeft dat hij voor wil leggen aan de groep, vult hij eerst een ondernemingsplan in. Ze moeten dit plan uitwerken en dit plan moeten ze op maandag tijdens het centraal presenteren. Ze pitchen het idee voor de groep, waarna er een stemming volgt. Stemt de hele groep of de meerderheid voor het plan, dan kan er worden over gegaan tot de uitvoering. Als er geen meerderheid behaald wordt maar de bewoner ziet wel potentie in zijn plan, dan kunnen ze de joker inzetten. De joker staat voor het referendum. Iedere bewoner krijgt per kalenderjaar één joker tot zijn beschikking om een referendum in te zetten. Op de website komt dan een optie te staan waar de kijkers kunnen stemmen op het plan met een ja of een nee. Per kijker kan er één keer gestemd worden. De kijkers kunnen tot vrijdagochtend stemmen. Vrijdagmiddag zal de uitslag van het referendum bekend gemaakt worden. De stem van de kijker is bindend. Als de kijker voor het plan stemt, dan gaan de bewoners dit plan ook daadwerkelijk realiseren. De intentie van dit idee is om iedereen te stimuleren om goed na te denken over hun ideeën en ze tot in detail uit te werken. Het is ook van belang dat de plannen die worden gepresenteerd financieel haalbaar zijn. Op deze manier kunnen ze een koppeling maken van de ideeën uit Utopia en de wensen van de kijker. Na de uitleg van Victoria mogen de bewoners vragen stellen. Uiteindelijk vindt iedereen het een goed plan en wordt er unaniem gekozen voor dit referendum zoals we eerder al omschreven. Vindt jij dit een mooie aanvulling voor Utopia?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 21    Gemiddelde: 3.7/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *