Geboorte, sterfte en een huwelijk in Utopia?

Geboorte, sterfte en een huwelijk in Utopia?

Nog meer nieuws van afgelopen avond, zo vond er na het gesprek tussen Cees en Rob over de financiën nog een gesprek plaats tussen Gert-Jan en Jessie. De twee willen zich in gaan zetten om wensen uit te laten komen in Utopia.

Op de schommelbank vond het gesprek plaats. Gert-Jan vertelt aan zijn mede bewoner Jessie een idee te hebben. We zitten op zo een bijzonder terrein en ik mis een beetje diepte begint Gert-Jan. Ik wil dat mensen naar Utopia komen om iets te doen wat je nergens anders kunt doen. En wil dat Jessie met hem mee denkt. Zo willen de heren Utopia een bijzondere plek maken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor mensen van buitenaf. Jessie denkt aan de unieke momenten in een mensenleven zoals de geboorte van een kind. Ook momenten die niet te voorkomen zijn. Dan ga je toch denken aan sterven, mensen die ziek zijn voegt Jessie eraan toe.  Gert-Jan en Jessie zijn er beide van overtuigd dat er mensen zijn die hun rust kunnen vinden in Utopia. Jessie pakt vervolgens een schrijfblok erbij en vraagt aan Gert-Jan wat zijn bijzondere momenten zijn in het leven. Geboorte en sterfte komen aan bod maar Gert-Jan noemt ook het “nep huwelijk” van Gabriëlle en Rowena. Hoe mooi zou het zijn als er een echt huwelijk in Utopia kan plaatsvinden merkt hij op. Dat we alles erbij halen. Een ambtenaar een mooie bruidsauto mensen uitnodigen… Jessie vindt dat wel een mooi idee. Dit is een fantastische locatie merkt hij op. Dit is een locatie waar je dromen kunt laten uitkomen voegt hij eraan toe. Een geboorte, trouwen, een uitvaart of zelfs sterven in Utopia. Niks is onmogelijk voor de twee. Het zou voor die mensen fantastisch zijn, als dat hun laatste wens is voegt de nieuweling eraan toe. Ik zou het een hele eer vinden voor Utopia sluit Gert-Jan het gesprek af. Zijn dit succesvolle ideeën volgens jullie?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 7    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. anneke at 13:06

  Trouwen in utopia ging toen niet door van wege geld, geboorte daar zijn ze zelf mee bezig met 2 stelletjes als ze zo door gaan, en wie wil er daar nu sterven .
  Wensen worden daar al gedaan, maar wat is daar aan te verdienen.
  Rowena vindt geld niet belangrijk, hoe wil jij dan aan je eten komen

 2. caroll at 11:28

  Ja hoor waarom niet?Een babykliniek een kerk en een hospice. Volgens mij zijn ze daar enorm de weg kwijt. Een woord BELACHELIJK.

 3. sandra at 09:25

  geboorte, trouwen dood gaan zijn erg belangrijke momenten in onze levens, als je het uit “handen” wil geven dan moeten het professionals zijn, het mag niets fout gaan etc etc.
  moet niet aan denken dat de beschuit voor de kraamvisite opgegeten is door bewoners “omdat ze niet wisten…” de drank op is op een trouwerij of te wel de “kelners” zelf bezopen zijn en
  om maar niet te denken aan sterven in Utopia of afscheid erna… heb je nog een uurtje en da loopt van alles mis…
  sorry naar mijn mening zijn ze te amateuristisch voor dit idee.
  De idee is wel goed om er een plek van te maken wat alleen in Utopia kan en dat ondernemende verwelkom ik enorm, het is geen betaalde vakantie paradijs wat sommige vinden.

  wat ik ook steeds niet snap dat hoe jong ze ook zijn sommige niet snappen dat je jou basis bestaan geld moet verdienen (eten slapen drinken roken) al poets je schoenen hele dag ergens moet het vandaan komen. Je kan toch niet roepen “het is mijn Utopia niet” maar vervolgens wel gebruik maken van de inkomsten van de ondernemers daar.
  wat mij betreft zou het een super project zijn om de bewoners te splitsen in 2 groepen, werkers en niet werkers. maar zien wat dan gebuurd. het is toch niet verplicht om samen te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *