Het centraal van 25 april

Het centraal van 25 april

De bewoners zijn na het vertrek van Bronno bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken in een centraal. Hier lees je alle besproken punten van 25 april terug. Bereid je voor op een lange lap tekst, er is namelijk veel besproken 🙂

Afscheidsbrief van Bronno
Het centraal wordt geopend met de afscheidsbrief van Bronno. Deze leest Victoria voor aan de rest van de groep. Zie eerste video onderaan dit bericht. Na het voorlezen van de brief is het tijd om andere zaken te bespreken.

Utopia markt
Victoria vertelt daarna hoe de Utopia markt er nu voor staat. Bijna vijftig procent van de kaartjes zijn op dit moment verkocht. Ook kunnen mensen voor 7,50 euro met hun eigen kleedje gaan zitten op de vrijmarkt. Gina zegt daarna dat ze de bak kwijt, haar blauwe bak voor het rijzen van brood. Onder andere Cees en Do hebben naar de bak gezocht maar deze is tot op heden niet gevonden. Al snel ontstaat er een een nieuw idee een kast voor alleen horeca spullen, zodat deze altijd in gebruik kunnen worden genomen wanneer deze nodig zijn en niet meer kwijt raken. Ook willen ze eventueel een wat reserve keukengereedschap inslaan.

Financiën
Cees neemt het woord over, tijd voor geldzaken. Hij meldt aan de groep dat er een brief naar de belastingdienst is uitgegaan. Er zal waarschijnlijk een boete aankomen, die Cees zelf wil gaan betalen omdat hij voelt dat hij er verantwoordelijk voor is. Cees gaat donderdag aan de groep melden wat er precies in bank en kas zit, aangezien hij geen tijd meer had om gisteren de balans op te maken. Daarna zegt Cees tegen de groep dat er een beslissing moet worden genomen of de boekhouding zal worden gedaan door iemand van buitenaf of dat tóch een bewoner de taak op zich gaat pakken. Jessie oppert dat hij het wel wil gaan bijleren en het programma wat ze nu gebruiken wil gaan upgraden. 

Kroegtopia
De bewoners komen tot de conclusie dat de Kroegtopia avond met de jazzband een groot succes was. Ook viel het hen op dat het een ander publiek was dan normaal. Dit geeft de bewoners nieuwe mogelijkheden om een groter en diverser publiek aan te trekken.

Consumptiebonnen voor artiesten
Gina is van mening dat de artiesten die op de evenementen komen korting of iets van consumptiebonnen moeten krijgen. En vind dat een artiest of band enorm belangrijk is voor een evenement en om het hun gemakkelijker te maken eten en drinken voor een klein prijsje aan te bieden. Uiteindelijk stemt de groep voor het geven van consumptiebonnen.

Hard copy kaarten
Gabriëlle vertelt de groep dat ze waarschijnlijk vandaag een proefdruk binnen krijgen van hard copy kaarten. De bewoners willen voortaan op de markt ook hard copy kaarten gaan verkopen.

Opening Baas Beach
Op 4 juni gaat Baas Beach weer open. Bas vertelt dat er onder andere Braziliaanse danseressen komen en de dames van de vrijgezellendag later die avond aan kunnen sluiten.

Entertainavonden Cemal
Cemal vertelt dat hij entertainmentavonden gaat organiseren. Hij zal classy en sexy gaan dansen, ook zal hij anderen mannen boeken om met hem in het pak op het podium te dansen. Het is de bedoeling om echt een entertainmentavond neer te zetten en hij wil echt van het strippen af te stappen benadrukt hij.

Ideeën
Jessie komt met een idee om wanneer mensen een foto maken en daarna met een muntje betalen om hem ook hard copy mee te nemen. Verder komt Rowena met het idee om elke keer wanneer er nieuwe kleding wordt gemaakt, er een modeshow van te maken. Ze besluiten het op gebied van ideeën het erbij te laten en donderdag hier dieper op in te gaan.

Victoria over leiderschap
‘De reden dat ik hier ben gekomen is om liefde te verspreiden, niet om een leider te worden begint Victoria met haar zegje. De reden dat het tot mij is gekomen is omdat er met mij die gesprekken worden gevoerd. Echter heb ik mijzelf nooit letterlijk leider genoemd benadrukt ze.

Rowena over de Molukkersdag
Wij als Molukkers zijn verspreid over het land maar zijn nog steeds een. Dat is wat ik ook hier wil vertelt Rowena emotioneel. Voor mij is het een hele belangrijke dag en ik ben blij dat ik dit met jullie kan delen. Zo meteen ga ik de vlag hijsen in klederdracht gaat ze verder. Daarna deelt Rowena mee dat heerlijk typisch Moluks zal gaan koken en iedereen dit mag gaan proeven. En tijdens het eten wil Rowena een stukje geschiedenis van haar roots delen in de hoop dat ze ook die verbondenheid zal kunnen gaan creëren. Ik ben heel erg blij dat wij die kant van jouw mogen gaan zien Row zegt Do enthousiast.  

Openheid en eerlijkheid
Maar dat is nog niet alles wat Rowena kwijt wil. Ze is namelijk ergens helemaal klaar mee, het zit me echt zo hoog voegt ze eraan toe. Ik ben de spanning die er in Utopia hangt zat. Jullie twee hebben heel veel ruis verspreid, maar jullie plan is wel goed. Een tip misschien, blijf gewoon communiceren. Want het is die communicatie waar het hier aan ontbreekt voegt ze eraan toe. Victoria oppert om transparantie te ontwikkelen binnen de samenleving om conflicten in de toekomst te voorkomen.

Ruzie tussen Gert-Jan en Benjamin
Benjamin legt uit dat hij compleet niet achter het plan van Gert-Jan en Jessie staat als het puur gaat om meer geld verdienen. Hij vindt dat geld geen belangrijkere rol dan persoonlijke ontwikkeling moet spelen. Gert-Jan voelt zich persoonlijk aangevallen omdat Benjamin hem, terwijl ze in de groep zitten, op persoonlijk vak kritiek geeft. Dit zorgt voor irritatie bij Gert-Jan die zichzelf vervolgens gaat verdedigen.

Gina is woest
Gina is het het compleet zat dat mensen vlak voor een stemming ineens veranderen. Het doet haar pijn dat mensen confrontaties uit de weg gaan en plannen achterhouden vanwege een stemming. Ze wil geen spel spelen en zo ziet ze Utopia ook niet. Als iemand een idee heeft vindt ze dat die plannen gelijk in de groep moeten worden besproken.

Voor jezelf of de groep?
Victoria stelt vervolgens een belangrijke vraag, ben je hier voor jezelf of ben je voor de groep? Je hoeft er niet op te reageren, maar weet wat je hier wilt brengen en zorg voor een positief gevoel gaat ze verder. Cemal oppert dat mensen allemaal balans in Utopia moeten vinden en dit soms nog lastig kan zijn. Benjamin vindt op zijn beurt dat geld groei binnen Utopia belemmert. Wanneer mensen meer geld hebben, geven ze dit extra geld alleen aan spullen en zichzelf uit en dus niet in de groep.

Vertrekken met veel spullen?
Cees vertelt dat hij slechts drie bewoners weg heeft zien gaan met het kistje waarmee ze binnen kwamen. Het is belachelijk om mensen hier weg te zien gaan met vrachtwagens vol in plaats van met kistje. Mensen worden egoïstisch als ze geld hebben voegt hij eraan toe. Daarvoor zit je niet hier in Utopia, ik kan thuis ook die nieuwe Nike’s kopen vult Rowena Cees aan. Daarna nemen de bewoners even een korte pauze…

B&B
Als de pauze er weer op zit is het tijd om verder te vergaderen. Zo gaan Karin en Cees de B&B verzorgen. Van reserveringen, schoonmaak, klaarmaken, ontbijt en ontvangst.

De uitvaart
Gert-Jan geeft toe dat toen de twee mannen echte Utopia deksels lieten zien, hij best wel schrok. Aangezien een uitvaart best wel serieus is, kwam hij tot de realisatie dat wanneer mensen hun uitvaart in Utopia willen doen alles perfect moet lopen. Sommige bewoners bekennen dat ze zich niet helemaal fijn voelen bij het idee dat ze een uitvaart in huis krijgen. Daarna vraagt Ramona een ietwat rare, maar belangrijke vraag. Gaat hier geld mee verdient worden? Waarop Jessie bevestigt dat er winst op gemaakt gaan worden. Rob meldt dat hij het niet ziet zitten om op een begraafplaats te gaan leven. 

Dierenfonds
Bas laat de groep het kistje zien wat hij samen met Do heeft gemaakt als donatiebox die hij zal gaan neerzetten bij Baas Beach. Ook deelt hij mee dat hij niet gaat betalen voor het voer van de dieren, aangezien hij het vermogen van het dierenfonds wil gaan vergroten voor wanneer er een arts langs moet komen.

Rowena is boos
De vlag die Rowena wil hijsen vanwege haar speciale dag is nog steeds niet geleverd. Ze meldt de groep dat ze zo boos is dat ze op dit moment iets kapot wil maken.

Oranje Envelop
Victoria laat de envelop zien die ze vanochtend in de brievenbus vond. In deze envelop zitten onder andere zes oranje lintjes die gemaakt zijn van de reddingsvesten van vluchtelingen. Ook leest ze een brief voor die erbij zit en ook deelt ze mee dat ze er nog negen zal gaan bestellen zodat iedereen straks een lintje heeft. En daarmee sluit het lange centraal van vandaag.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 17    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
 1. Anneke at 23:36

  Mijn reactie is een compliment
  Een groot compliment voor deze site
  Bijvoorbeel dat ik vanavond, als trouwe fan van Utopia,
  het centraal nog heb kunnen zien wat ik vandaag gemist had
  Fijn hoor dat we kunnen teruglezen en kijken
  Bedankt hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *