Het centraal van 5 april

Het centraal van 5 april

We blikken nog een paar uur terug, er vond namelijk een centraal plaats. De bewoners hadden weer wat zaken te bespreken. Hier lees je alle besproken punten van 5 april terug.

Opening centraal
Het is nogal een chaos. Gert-Jan is nog bezig met zijn afspraak en nog niet de hele groep zit klaar. Er wordt besloten het centraal nu te houden met de mensen die er zijn. Rob besluit ondanks het feit dat nog niet iedereen er is gewoon te beginnen. Terwijl Gert-Jan er niet bij is. Hij besluit eerst dat er een onderscheid komt tussen een centraal waar zakelijke punten besproken worden en een brainstormsessie voor creatieve ideeën. Er hangt een agenda op het bord. Het koffiemomentje is geen verplicht nummer voegt Rob eraan toe. Maar het is wel leuk. Lekker informeel benadrukt hij.

Gert-Jan heeft een nieuwe taak
Gert-Jan is het nieuwe hoofd evenementen, kortom het is zijn nieuwe taak. En hij houdt de agenda in de gaten. Er komt een tweedeling tussen evenementen die financieel wat opleveren, of die een andere boodschap hebben. Rob presenteert ook het evenementen promotieteam, zodat elk evenement de aandacht krijgt die het verdient. Elke woensdagavond is er eveneens een BV-meeting, waar iedereen welkom is.

Baas Beach en formulieren
Binnenkort staan er wat zomerfeesten gepland! Bas heeft al contact met DJ’s.  Rob noemt verder dat je, als je een evenement wil organiseren, je een formulier invult bij Gert-Jan.

Bar avond
Rob wil elke woensdag een bar avond houden. Wie wil komen, gezellig. Ook verwacht Rob dat als het elke maand terugkomt, er wel een vast clubje langs gaat komen. Bjorn voegt toe dat het geen vervanging is van een evenement.  Je moet het zien als een extraatje.

Groepsevenementen
Er moeten meer activiteiten komen voor alleen bewoners. Dat is goed voor de groep én persoonlijke ontwikkeling. Er wordt wat over glasblazen en mediteren geroepen. Gina en Victoria buigen zich over deze toekomstige creatieve ideeën.

Toiletten
Tijdens evenementen moeten de bezoekers naar de buitentoiletten stelt Rob voor, maar daar is Bas tegen. We hebben prachtige wc’s voegt hij eraan toe. En dan moeten mensen steeds naar buiten lopen. Bronno denkt praktisch na over de kosten om de toiletten buiten te huren. Bjorn vindt niet dat bewoners zelf mogen gaan terwijl bezoekers en niet mogen komen  en begrijpt niet waarom ze die nieuwe toiletten zouden dicht laten. Allebei dus, vindt hij. Sowieso als in de zomer Baas Beach open is voegt Bas eraan toe.

Foundation
Rob gaat Benjamin helpen met de Foundation, net zoals Victoria. Iedereen mag ideeën aandragen. Als er straks winst wordt gemaakt, gaat de helft van Kroegtopia naar de Foundation, legt Victoria verder uit. Bronno geeft toe dat hij erover nadenkt om ook op de Foundation te helpen. Ik denk dat ik daar ook wel m’n ei in kwijt kan. Daarnaast denkt Bronno dat hij commercieel kan gaan nadenken voor de Foundation.

Vrije dag in de week
Ik wil gewoon één vrije dag hebben in de week merkt Rob op. Dus wil ik mensen maximaal zes dagen per week verwelkomen voor hamburgers en daar eigenlijk vaste dagen voor inplannen. Afgelopen zondag heb ik echt een geweldige dag gehad en dat is ook gewoon belangrijk voegt hij eraan toe.

Utopia speelt Buiten
Benjamin voorziet een familie evenement met live muziek, een terrasje en spellen.Voornamelijk gezellig met het hele gezin benadrukt Benjamin. Gewoon genieten van de zon en het samenzijn voegt hij eraan toe. Ik ga hier komende week mee aan de slag.

Discussie
Er barst een korte discussie los over verantwoordelijkheden. Ramona wordt verantwoordelijk voor de kassa. Het is mensen soms erg onduidelijk waar precies welk geld vandaag komt. Daarom houdt Ramona het overzicht op de markt. Ook de promotie en de winst van cd’s wordt besproken. Bjorn legt uit hoe Rowena dat het beste kan aanpakken.

Rowena was een beetje down
Zo vertelt ze. De verkoopcijfers van haar single vielen haar tegen. Maar ik vergeet om dankbaar te zijn voegt ze eraan toe. Ik ben  trots op Gebed zonder End en ben blij dat ze mensen raakt.

Nog wat meer dingetjes
Victoria praat over de markt en een man met Volkswagen busjes die komen. Er zijn ook veel oranje spulletjes het is immers de Oranjemarkt op 30 april. Baas Beach gaat open deze markt zegt Bas enthousiast. Maar hij wil eigenlijk wel een ander dak, met rieten matten. En het dierenfonds is bijna uit de min! Ook denkt Bas er over na een memory-spel met dieren te lanceren. En komen er vandaag vijverplanten. Gina heeft haar eerste klant voor de spray tan. Leuk voor een feestje zo promoot ze, ook kunnen mensen komen voor een rondleiding en een broodje. Do gaat verder met de repetities van het theaterstuk. Cemal wil een afscheidsfeest organiseren voor zijn ex strippersleven. Hij moet het echter nog wel tot in detail uitwerken. Bjorn haakt daar op in, je kunt volgens hem pas wat presenteren op het moment dat je weet wat het gaat kosten.\

Een primeur van Ramona
See us was leuk, begint Ramona. Ik wil een stapje verder gaat ze verder. En legt uit dat ze bedacht heeft een solovoorstelling te maken. Op zoek naar de liefde genaamd wat zowel over Ramona en Romano gaat. Ik heb er veel zin in voegt ze er enthousiast aan toe. Gabriëlle  heeft het over de bruiloft van zaterdag. Iedereen mag vijf mensen op de gastenlijst zetten.

Over Live in de Loods
De bewoners besluiten Live in de Loods te evalueren. Ramona begint over Do die een paar keer onvindbaar was, vanwege een gebrek aan mensen op een post. Rob wil duidelijk maken dat het feest niet gaat om plezier en drama, maar om geld verdienen. Je moet gewoon werken benadrukt hij.  Dit is echt het slechtste feestje wat ik ooit heb meegemaakt voegt hij eraan toe. Gina zegt dat je na het feest je ding kunt doen, maar tijdens het feest moet er gewoon gewerkt worden. Het wordt rumoerig en verschillende bewoners beginnen door elkaar te praten, maar hoe nu verder? Benjamin neemt het woord over. Volgens hem moeten ze terug naar het oude systeem. Vier uur werken op éen plek en eens in de zoveel tijd ben je vrij tijdens een evenement legt hij verder uit. Op die manier weet iedereen wat zijn taak is en kunnen mensen op hun verantwoordelijkheden worden gewezen. Bjorn sluit zich hier volledig bij aan. De discussie vloeit verder. Na lang wachten komt Gert-Jan aan het woord. Na elk evenement vraag ik wat de gasten ervaren hebben vertelt hij.  Zij betalen tenslotte onze rekeningen. Ze komen niet voor de piano-show en ook niet voor de blauwe muur. Ze komen voor ons! Volgens Gert-Jan is het noodzakelijk dat de bewoners meer tijd moeten doorbrengen met de gasten. Maar hoe? Gaan we dat doen? De bewoners proberen een middenweg te creëren tussen werken en socializen. Vervolgens wordt het idee geopperd om vrijwilligers in dienst te nemen weer aan bod. Rob heeft het idee dat de vrijwilligers dan het vuile werk van de bewoners moeten opruimen. Maar volgens Gert-Jan is dat niet zo. Hij ziet het socializen met bezoekers ook als werk, omdat de bezoekers daarvoor langskomen. Rob ziet het echter als feesten. Wat is de scheidingslijn? Wederom wordt het rumoerig en ontstaat er discussie. We komen er nu niet uit merkt Ramona dan op. Ze stelt daarom voor om een half uurtje per evenement het entertainmentteam met vette acts de zaal in te zenden. Maar hoe ze dat precies moeten aanpakken? Dat blijft de vraag. Rob ziet het niet zitten. Handtekening uitdelen en de ster uithangen… Dat is gewoon niet mijn ding! De discussie waait nog lang niet over. Uiteindelijk neemt Bjorn het woord over en vertelt dat hij Utopia gaat verlaten. Daar lees je hier alles over terug.

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.8/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *