Het huisjesplan in Utopia

Het huisjesplan in Utopia

Door de ruzie van vanochtend tussen Gert-Jan en Cees, is de discussie omtrent de huisjes in Utopia weer op gang gekomen.

Rowena vindt dat er bij de bouw van huisjes binnen Utopia, er wel een doel achter moet zitten. Voor de bewoners zijn huisjes tijdelijk, ze wilt wat betekenen voor Utopia, iets wat goed is voor de wereld. Gina snapt Rowena niet. Rowena wilt toch buiten slapen? Dan heeft Rowena toch een huisje nodig? Victoria verdedigt Rowena en zegt dat het niet echt om de huisjes gaat, maar dat zij als Utopia meer als platform kunnen gaan werken, zodat ze wat kunnen betekenen. Door de woorden van Victoria, raakt Gina alleen maar erger verward.

Rowena doet nog een poging om het wat te verduidelijken. Ze vertelt dat als ze huisjes willen bouwen, ze er wat moois mee moeten doen. Een grotere gedachte moet erachter zitten volgens Rowena. Gina snapt het eindelijk en heeft gelijk een voorstel. Ze vindt dat de bewoners dan op zijn minst de huisjes zelf moeten bouwen, dan is Gina wel voor de bouw van huisjes.

De huisjes zullen niet alleen goed zijn voor de slaapplekken, maar het samen bouwen van de huisjes zal ook een samenhorigheidsgevoel opwekken bij de groep. De groep begint na te denken over welke materialen er eventueel gebruikt kunnen worden bij de bouw van de huisjes. Ze hebben nog een hoop bakstenen over. In principe hebben ze alleen nog een fundering, cement en isolatie nodig om de huisjes te bouwen.

Jessie heeft ook een mening wat betreft de huisjes. Hij denkt dat er beter eerst slaapkamers opgedeeld kunnen worden in kleinere slaapkamers. Zolang er gezeur is over dat mensen niet goed kunnen slapen door geluid, kan er ook niet goed gewerkt worden. Victoria kan zich wel inleven in Jessie. Alleen geeft Victoria aan dat Dominique buiten de groep viel, doordat ze niet onder de bewoners was. Jessie heeft daar een andere oorzaak voor, volgens hem kwam het doordat Dominique en Bas de enige waren die met 2’en sliepen. Als er huisjes voor 2 of 3 personen gebouwd worden, is dat probleem opgelost. Volgens Victoria zal dan het groepsgevoel verdwijnen en ontstaat er groepsvorming.

Wat vinden jullie van het huisjesplan? Moeten de bewoners dit doorzetten?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 9    Gemiddelde: 3.1/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 4 reacties op dit artikel
  1. anneke at 15:20

    Zoals jullie weten ben ik ook geen fan van Cees , maar waarom moet hij verkassen zo er mogelijk weg van de rest.
    Je zal eerder wakker leggen van een stel wat seks met elkaar hebben , daar hebben andere bewoners ook naar liggen te kijken wat ook in beeld is geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *