Jessie waarschuwt Gert-Jan

Jessie waarschuwt Gert-Jan

We schreven al over de negativiteit rondom Gert-Jan. Zo vindt Rob dat Gert-Jan alleen maar voor zichzelf denkt en voor negativiteit in de groep zorgt. Jessie besloot vanmorgen Gert-Jan te waarschuwen naar aanleiding van wat er vannacht besproken is.

Jessie gaat met Gert-Jan even buiten zitten omdat hij hem wil inlichten over. Hij vertelt Gert-Jan dat Rob gisteren een gesprek met hem aanknoopte over hem en Gert-Jan. Rob waarschuwde me dat je niet goed in de groep ligt begint Jessie zijn verhaal. Ze vinden dat je buiten de boot valt, merendeels vanwege je egoïsme om je eigen doelen te behalen voegt hij eraan toe. Hoezo egoïstisch?’ vraagt Gert-Jan geïrriteerd. Iedereen komt hier toch met zijn eigen doelen, dat is een onderdeel van het in Utopia zitten gaat hij verder. Jessie knikt, maar zo ziet de groep dit niet voegt hij eraan toe. Waarschijnlijk omdat er in een korte periode veel dingen die wij hebben gedaan verkeerd zijn gevallen. Kijk, mij maakt het niets uit gaat Jessie verder. En legt aan Gert-Jan uit dat de groep hem een negatieve indruk vindt maken op het groepsgevoel en dat hier gevaar in schuilt. Rob zei letterlijk dat wanneer je de gunfactor van de groep kwijtraakt, je geen ruimte meer zult krijgen voor het ontwikkelen en halen van je eigen doelen waarschuwt hij zijn mede bewoner. Gert-Jan vraagt zich op zijn beurt af wat het grootste probleem van de groep is. Jessie heeft daar wel een antwoord op, volgens hem is het het apart slapen iets wat de groep je kwalijk neemt. Gert-Jan vindt dit belachelijk aangezien Bas ook apart slaapt. Bas was hier al enige tijd toen hij de caravan heeft neergezet benadrukt Jessie. Hij heeft een aantal maanden in de loods geslapen. Wanneer je hier een aantal maanden bent, kan je dat soort dingen flikken voegt hij eraan toe. Ook heeft hij wel raad voor Gert-Jan. Vraag dingen over de groep. Toon interesse in de mensen en laat zien dat het je interesseert. Gert-Jan knikt en zegt dat ze me misschien wel om proberen te praten omdat ze denken dat ik het plan niet alleen zal doordrukken. Jessie knikt lachend, dat zou best eens kunnen! Denk jij dat Gert-Jan iets met de waarschuwing van Jessie gaat doen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *