Ontbijt met champagne en verjaardagspost voor Gert-Jan

Ontbijt met champagne en verjaardagspost voor Gert-Jan

Het is vandaag een bijzondere dag voor Gert-Jan. Hij is jarig en zal zijn verjaardag voor het eerst binnen de poorten moeten vieren. Dat is echter geen reden om lekker uit te slapen. Hij is als eerste uit bed en is bezig met zijn eigen verjaardags ontbijt. Om dit ontbijt glans te geven, heeft hij een champagne fles geregeld. Ongetwijfeld zullen de meningen hierover weer verdeeld zijn, maar dat maakt hem voor een dag niets uit. Hij wilt gewoon zijn verjaardag vieren.

De bewoners worden wakker en als ze Gert-Jan zien in de keuken, feliciteren ze hem direct. Dominique maakt nog een grap en noemt Gert-Jan een oude lul. Deze opmerking vat Gert-Jan, gelukkig, goed op en kan er goed om lachen. Ook Cemal lacht om de grap. Het wachten op de anderen is begonnen. De andere bewoners hebben last met opstartproblemen, wat wel vaker een probleem is in de ochtend. Wanneer iedereen klaar is, kan het feestmaal pas beginnen. Voor nu helpt Gert-Jan Gina nog even met het verven van de kapsalon.

Verjaardagspost
Gert-Jan heeft inmiddels zijn verjaardagspost ontvangen. Iets waar iedere bewoner altijd naar uitkijkt op zijn of haar verjaardag. Hij wordt er nogal stil van en maakt zijn post rustig open. Als hij de post opent, vindt hij een grote kaart, waarop een kikker, een zonnebloem afgebeeld zijn. Verder heeft hij nog diverse kaarten. Veel gekleurde enveloppen zitten er tussen. Hij heeft een kaart geopend, waarin een bericht vanuit thuis staat. Hij moet huilen en maakt een mooi gebaar door een kus op de kaart te geven.

Gina ziet dat Gert-Jan het lastig heeft en komt naar hem toe. Gina steunt Gert-Jan en is een luisterend oor. Gert-Jan hangt de tekeningen van het thuisfront boven zijn bed, zodat hij er naar kijken als hij het moeilijk heeft. Gina geeft hem een knuffel en spreekt hem toe. Ze vertelt hem dat de eerste post altijd lastig is en leeft met hem mee. Gert-Jan geeft Gina daarin gelijk. De brief van de moeder van zijn zoon is hem zwaar gevallen…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 2    Gemiddelde: 3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *