Vrijwilligers tijdens evenementen in Utopia?

Vrijwilligers tijdens evenementen in Utopia?

Gert-Jan heeft in het centraal van vandaag aangegeven dat hij vrijwilligers wilt laten werken tijdens de evenementen in Utopia.

Cemal en Gert-Jan
Gert-Jan geeft aan dat de bewoners van Utopia meer aandacht moeten geven aan de gasten, tijdens de evenementen. Naar zijn inzien is de grootste reden dat mensen naar Utopia komen, dat ze een praatje kunnen maken met de bewoners van Utopia. Daar moeten ze dan ook rekening mee houden, vindt Gert-Jan. De bewoners van Utopia vertellen dat ze genoeg tijd hebben om met de bezoekers te praten, echter betwijfelt Gert-Jan dat. Hij geeft aan dat hij zelf bijvoorbeeld echt geen praatje kon maken met de mensen van buitenaf. Omdat de gasten wel ervoor zorgen dat er brood op de tafel komt voor de bewoners, moeten deze wel waar voor hun geld krijgen en vermaakt worden. Hij vindt dus dat er wat moet veranderen. Als mensen vragen om een handtekening van hun favoriete Utopiaan, moet het echt niet kunnen dat mensen dan moeten weigeren omdat ze te druk zijn.

Cemal sluit zich aan bij de mening van Gert-Jan. Hij voegt aan het verhaal van Gert-Jan toe dat hij ook vindt dat sociaal contact met bezoekers werken is. Gert-Jan lijkt het verstandig om vaste vrijwilligers in te zetten bij evenementen, die ook deels bij het team horen. De bewoners hebben zo een stuk meer tijd om de bezoekers te entertainen. Het is volgens Gert-Jan niet per definitie werk, maar het zorgt er wel voor dat het geld binnen blijft komen. Cemal eindigt met zijn inzicht dat mensen ook willen zien dat de bewoners plezier maken en niet alleen maar aan het werk hoeven.

Rob en Victoria
Rob en Victoria zijn het niet eens met Cemal en Gert-Jan. Rob vindt het juist heerlijk om bardienst te draaien. Alleen vindt hij niet dat zij al het werk moeten doen, terwijl de anderen dan alleen zouden mogen feesten. Dat zou hij niet eerlijk vinden. Victoria snapt dat Gert-Jan zijn standpunt anders dan die van Rob is, omdat ze beiden andere doelen hebben binnen Utopia. Gert-Jan is er om te presenteren. Victoria geeft wel aan dat niet alle bezoekers komen voor de bewoners en dat Gert-Jan dus niet kan zeggen dat alle bezoekers dat willen.

Wat vinden jullie de beste oplossing voor de evenementen? Moeten de bewoners meer tijd vrij maken en vrijwilligers zoeken? Of moeten ze juist doorgaan met hoe ze het nu doen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 3    Gemiddelde: 3.7/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
  1. Boesta at 13:13

    Nou dat lijkt mij dus echt belachelijk!! Ze doen net of ze allemaal zo hard werken daar…

    Ik vermoed dat de meeste nog nooit een echte baan hebben gehad..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *