Waar gaat het geld van het dierenfonds van Bas heen?

Waar gaat het geld van het dierenfonds van Bas heen?

Bas heeft een tijd terug het dierenfonds gestart binnen Utopia. Nu daar best wat geld mee verdient wordt, is er bij een aantal bewoners discussie ontstaan over waar het geld heen gaat.

Toen de eend van Bas ziek werd, moest de dierenarts verschillende keren langskomen in Utopia om de eend beter te maken. Hierdoor kwam er een hoge rekening, want het kost best wat geld. De Utopianen wilden hier niet voor betalen, omdat het om de eend van Bas was. Bas kon niet in 1 keer 800 euro betalen om de rekening te voldoen en daarom is hij het dierenfonds begonnen.

Dit dierenfonds is in leven geroepen om alle ziektekosten van dieren binnen Utopia te dekken. Om geld in de la van het dierenfonds te brengen, is Bas begonnen met het pottenbakken. Nu krijgt hij verschillende verzoeken om urnen te maken voor mensen. Dominique vertelt tegen Bas dat er sinds dat er wat geld binnenkomt, er wat er roering is ontstaan binnen Utopia. Ze bewoners van Utopia vragen zich af of al het verdiende geld van Bas naar het dierenfonds gaat of dat er ook een gedeelte naar de BV gaat. Een aantal bewoners vinden ook dat het geld voor het voer van de dieren, betaald moet worden uit het dierenfonds.

Bas is er verbaasd over en is teleurgesteld in de bewoners dat niemand naar hem toe is gekomen. Hij wilt eerst even met Jessie bespreken. Jessie vraagt zich af waarom er per persoon gekeken wordt naar wat er met de investering gedaan wordt. Hij vindt het krom, omdat naar zijn inzien iedereen het eigen verdiende geld zelf mag investeren of dat niemand dat mag. Het moet niet zo zijn dat 1 iemand dat wel mag en de ander niet. Verder vindt hij het ook klinkklare onzin dat het voer van de dieren uit het dierenfonds betaald zou moeten worden. Iedereen heeft namelijk plezier van de dieren. Als ze dat van Bas gaan vragen, mogen ze ook niet de eieren ervan eten, vindt Jessie.

Bas vertelt aan Jessie waarom het dierenfonds is ontstaan. Daardoor hoefden mensen niet te betalen voor de rekeningen van de dierenarts. Jessie begint het te snappen. Eerst dachten de bewoners dat het geld ging schelen, dus toen was het geen probleem. Nu er geld mee verdient gaat worden, is het opeens wel een probleem.

Jessie wordt tijdens het gesprek gestoord door Gert-Jan. Hij moet de hoofdrol gaan spelen in de promo van Cartopia. Jessie gaat dat dus doen.

Bas is nog even in gesprek met Cees, Rowena en Rob. Hij vraagt ernaar, maar niemand zegt er problemen mee te hebben dat er nu best wat geld wordt verdiend met het dierenfonds. De drie bewoners zijn juist erg blij voor Bas. Het geld hoeft niet naar de BV en het geld dat verdient wordt in het dierenfonds hoeft niet naar het dierenvoer te gaan.

Wat vinden jullie dat er moet gebeuren met het geld van het dierenfonds?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 11    Gemiddelde: 3.3/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Boesta at 14:32

    Als het geld wat door mensen gestort is om de dierenartskosten mee te betalen voor andere doeleinden (commerciële)(de BV) gebruikt zal gaan worden is dat fraude..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *