Wie gaat Utopia verlaten?

Wie gaat Utopia verlaten?

Victoria heeft ontzettend belangrijk nieuw ontvangen per email. Ze is er zichtbaar helemaal van ontdaan. Ze print deze email gauw uit. Hierna roept ze alle bewoners van Utopia bijeen, omdat ze snel de inhoud van de email wilt delen. Het is heel erg belangrijk nieuws volgens haar en iedereen moet echt bijeen komen. De bewoners verzamelen zich snel en zijn erg benieuwd naar wat Victoria precies te vertellen heeft. Wat is er zo dringend? Dat is de vraag die bij veel bewoners door het hoofd spookt. Victoria maakt nogmaals duidelijk hoe belangrijk het is.

Volgens Victoria gaat er wat gebeuren, wat nog nooit eerder gebeurd is in Utopia. Het is duidelijk te zien dat de bewoners met veel spanning luisteren naar Victoria. Gabriëlle is bang dat er weer een Utopiaan naar huis gestuurd zal moeten worden, omdat dit al eerder gebeurde dit jaar.

Victoria maakt duidelijk van wie de email komt. De email komt van de organisatie “Because we Carry”. Er moet unaniem gekozen worden, wie er Utopia zal verlaten. Dit zal echter niet voor altijd zijn, dit is slechts voor 4 dagen. Deze Utopiaan mag naar Lesbos om vluchtelingen te helpen.

Het is belangrijk dat er nu besloten wordt door de groep, wie er naartoe wilt. Voor 1 uur moet besloten worden, wie er naar Lesbos gaat. Iedereen moet voor zichzelf bedenken waarom hij of zij naar Lesbos wilt. De bewoners krijgen van Victoria 10 minuten om hierover nat te denken. Daarna moet dit gepitcht worden aan de groep, waarna de definitieve keuze gemaakt kan worden.

Een aantal bewoners vinden Benjamin een geschikte kandidaat om naar Lesbos te gaan. Hij is degene die het meest bezig is met de stichtingen binnen Utopia en vindt dit erg belangrijk. Ook de naam van Victoria valt enkele keren binnen de groep. Volgens Cees moet diegene wel erg sterk in zijn schoenen staan, om naar Lesbos te gaan. Het zal een gebeurtenis zijn, die je nooit meer zult vergeten.

Dominique zegt dat ze het al opperde, als ze niet naar Utopia was gegaan. Ze wilde dan vrijwilligerswerk gaan doen. Het is namelijk altijd al een droom van haar geweest. Cees vindt dat geen juiste beweegredenen. Dominique heeft volgens hem gekozen voor een persoonlijk doel en niet voor een droom.

Cemal vindt het moeilijk om erover te beslissen. Hij is zelfs bang om naar Lesbos te gaan. Het is duidelijk te merken dat de bewoners het er moeilijk mee hebben en er ook geshockeerd door zijn. Cees is benieuwd of Benjamin het ziet zitten om te gaan. Hij zegt dat hij het niet kan, omdat hij niet voldoet aan de voorwaarden van de organisatie. Hij kan er dus niet heen door de voorwaarden en het doet hem erg veel pijn. Hij gaat weg bij de groep en gaat het bos in. Hij is daar in stilte aan het huilen.

Cees en Gert-Jan denken beiden dat het Victoria gaat worden. Als Benjamin niet wilt gaan, is Victoria de beste persoon volgens hen.

Wie vinden jullie de aangewezen persoon om te gaan helpen in Lesbos?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 7 reacties op dit artikel
 1. CJ at 10:18

  Vind ik raar dat Victoria er uit mag voor 4 dagen, om vrijwilligers werk te doen op
  Lesbos wie wil dat niet, zo kan ik ook Utopia volhouden terwijl de andere er al zolang
  zitten , vind ik raar.? je wist van tevoren dat je Utopia in ging,dus dan houd in dat je er niet uit
  kan , alleen als je er uit gestemd wordt,en nu mag je er uit voor hulp,dat willen denk ik de andere bewoners ook wel, vind het niet eerlijk tegenover de andere! in vier dagen red je het niet hoor
  om te gaan helpen, zeer idealistisch , maar misschien willekeur.
  zal wel niet geplaatst worden.

 2. Rebecca at 22:48

  Victoria zou daar heel geschikt voor zijn,ze is sterk genoeg
  Voor Benjamin zou het volgens mij te zwaar zijn,hij zou het met alle liefde gaan doen
  Benjamin is daar veel te kwetsbasr voor ,,ik denk dat hij niet stevig genoeg in zijn schoenen staat

 3. anneke at 18:22

  Do kan toch ook daar naar toe , gaat ze uit utopia.
  Gaat ze daar vrijwillig heen.
  En trouwens Waarom gaat Victoria niet er ook uit en daar helpen.
  Als er iemand vroeger er uit moest van wege omstandig heden was de loods te klein

 4. Wil at 17:48

  Jammer voor benjamin, hij is altijd heel begaan, maar vic is een prima persoon om er heen te gaan
  Do zegt ook graag te willen, omdat dat een droom is, zoals cees al zei, je heb voor persoonlijke doelen hier gekozen, je had toen , voor utopia ook naar lesbos kunnen gaan als dat echt je droom is, ( dus ik denk dat ze op die manier weer meer aandacht zou krijgen)
  Nou Do, zet je eerst zelf maar eens op de rails, want je bent heel labiel, en je moet een sterk persoon zjn als je zoiets wil gaan doen,

 5. Rina at 17:46

  Do moet in ieder geval niet gaan, hoe kan iemand die zichzelf onzeker noemt dat doen.
  Je moet dan juist heel sterk zijn en zeker zijn van jezelf dat je het aankunt.
  Benjamin zou een goede keus zijn, maar hij wil niet.
  Dan is Victoria zeer zeker een goed persoon, zij is sterk kan leiding geven en heeft altijd voor iedereen een luisterend oor.

  • Boesta at 17:49

   Juist voor iemand die zo onzeker is zou dit een goede leerschool kunnen zijn. Maar ja inmiddels is Victoria gekozen, die zal het er ook wel goed vanaf gaan brengen…

   • Anja at 18:27

    Nou Boesta , lesbos is geen leer school om van je onzekerheden af te komen, je moet juist heel zeker en stabiel zijn.
    Do is dit niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *