Cees over hoe hij het dictatorschap ziet

Cees over hoe hij het dictatorschap ziet

Het dictatorschap, daar gaan we weer… Dit keer een gesprek tussen Bas en Cees. Bas is namelijk benieuwd hoe de oudste bewoner het dictatorschap voor zich ziet en sprak hem aan in de keuken.

Bas ziet Cees aan komen lopen in de keuken en begint het gesprek. Hoe gaat het met je campagne? vraagt hij. Campagne? Welke campagne? vraagt Cees verbaasd. Voor dictatorschap zegt Bas.Cees reageert dat hij daar geen campagne voor hoeft te voeren. Ze kennen me toch? Als ik nu nog campagne moet voeren ben ik te laat voegt hij eraan toe. Bas is vervolgens wel benieuwd naar de standpunten van Cees en vraagt of hij deze dan ook heeft. Tuurlijk heb ik die gaat Cees verder. Die kent iedereen lijkt mij. Als ze me na tien maanden nog steeds niet kennen. Een van je standpunten zal zijn: een alcoholvrij Utopia merkt Bas op. Cees antwoordt dat dat niet perse moet maar ik zou dit wel graag op een andere manier willen zien. Ook geeft Cees toe dat hij niet van alleen heerschap is.  Ik zou dit graag in een team van drie willen doen. En wil dat elk van deze drie bepaalde processen in de gaten houdt. Bas vraagt door, hoe zit het met sancties en consequenties? Zijn er bij jouw leiderschap verplichtingen? Absoluut antwoordt Cees. Denk aan hele simpele dingen net als zakgeld. Als iemand zijn taken niet uitvoert, heeft hij geen recht op zakgeld. Geen gekke verplichtingen, gewoon hele normale dingen. Als je hier met zijn allen leeft, vind ik het van de zotte dat iemand weigert om de toiletten schoon te maken. Dat moet je thuis ook. Dit roep ik al tien maanden. Al tien maanden word ik al uitgelachen en vindt men dit maar gelul, maar ik vind dat we daar maar eens van af moeten. Ik wil weer terug naar een werkrooster. Maar zal Cees dictator worden van Utopia? Zijn het goede plannen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *