Centraal, Rowena mag tijdelijk naar huis toe

Centraal, Rowena mag tijdelijk naar huis toe

De bewoners komen weer bijeen om het een en het ander te bespreken. Dit keer een centraal met een leider, dictator Jessie. Ook mag Rowena naar huis toe, ze kreeg eerder vandaag al bezoek aan het hek. Alles wat er 23 mei besproken is lees je hier terug.

Opening
Jessie  opent het centraal en zegt een groot aantal facturen betaald te hebben, waaronder de factuur voor Arjuna en de DJ-set. Ook vertelt hij dat de nieuwe Utopia-vlag besteld is, en onderweg is naar de loods.

Lockdown komt er!
Dan begint Jessie over het idee van Gina, wederom een lockdown te houden. Hij vindt dit interessant en deelt mede dat er een lockdown 2.0 gaat komen. Wanneer blijf nog even onduidelijk. 

Agenda
Dan vertelt de dictator over de nieuwe agenda. Wanneer de andere bewoners verwacht worden. Wanneer alles schoongemaakt wordt. Dat wordt voortaan met zijn allen gedaan. Jessie krijgt weinig weerstand van de andere bewoners.

Schema
Cees neemt het woord over, hij heeft een toevoeging op het verhaal van Jessie. Specifiek het schoonmaken van de keuken. Hij laat een schema zien. Het nieuwe schoonmaakschema van de keuken. Heb jij dat zelf gedaan, Cees? vraagt Bas. Nee, in overleg natuurlijk antwoordt Cees. Ook wil Victoria het plaatsen van de kopjes even adresseren. Deze horen een plank hoger aldus Victoria.

Rowena mag naar huis toe
Rowena vertelt over haar zus die deze week wordt geopereerd en vandaag aan het hek is geweest.  Ze vertelt dat haar zus heel graag wil dat Rowena naast haar bed staat, vlak na de operatie. Rowena vraagt daarom aan Jessie of zij naar haar zus toe mag. Ik denk dat ik voor de groep spreek als ik zeg dat wij daar unaniem achter staan antwoordt Jessie. Mits dit natuurlijk niet te lang is en geen snoepreisje wordt benadrukt hij met een glimlach. De andere bewoners klappen. Rowena mag naar haar zus toe!

Aandacht
Cemal wil graag de verdeelde aandacht bespreken tijdens het afgelopen evenement. Do is het daar niet helemaal mee eens. Cemal wilde graag zien dat tijdens het kinderfeestje ook door andere (vrouwelijke) bewoners hier aandacht aan wordt besteed. Do merkt op dat iedereen wat te doen heeft.

Slaapplaats van Ruud
Een aantal bewoners vindt het raar dat Ruud in de suite slaapt en willen verhaal bij hem halen. Jessie deed dat ook, na het horen van de klachten. En vertelt dat Ruud het geen probleem vindt, om mogelijk ergens anders te gaan slapen. Ik vroeg me al af hoe lang dit ging duren reageert Ruud lachend. Je kan dus ook gewoon rechtstreeks naar iemand toe gaan als je een probleem hebt of iets wilt bespreken merkt Rowena dan op. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 39    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. Stella at 10:11

  Logisch dat Rowena in een dergelijke situatie bij haar zus wilt zijn, maar dat zou dus eigenlijk moeten betekenen dat ze haar paspoort moest inleveren. Dat moest Sonny ook doen toen zijn moeder in het ziekenhuis lag. Zo zijn de regels in het begin opgesteld maar daar lijkt nog weinig van over. Dadelijk krijgt Karin ook een week verlof als haar dochter gaat bevallen, terwijl Tineke destijds ook niet naar huis kon om haar pasgeboren kleinkind voor het eerst te zien. Slappe hap wordt het! Er wordt steeds meer water bij de wijn gedaan totdat er dadelijk nog enkel water over is.

 2. lena at 19:28

  Geloofwaardigheid is ver te zoeken tegenwoordig. Wordt steeds gekker, jessie mag beslissen wie de poort uitgaat. Misschien beslist jessie wel dat ze met zijn allen naar buiten kunnen belachelijk.

 3. lena at 18:32

  Waaattttt heb gemist. Mag jessie nu zogenaamd ook zeggen wie wel of niet de poort uit mag gaan. Ik dacht dat alleen de regie dit doet, en je alleen toestemming krijgt in uitzonderlijke situaties. Word steeds gekker en ongeloofwaardig. Sorry kan er met mijn pet niet bij.

 4. anneke at 14:41

  Het is heel erg dat haar zus naar het ziekenhuis moet. maar dat is het risico als er thuis wat gebeurd . En als ze naar huis gaat voor een bezoek ,wil Karin ook als haar dochter gaat bevallen .
  Ze gaat binnenkort toch ook al een paar dagen weg, er moeten grenzen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *