De eerste dagen van Victoria op Lesbos

De eerste dagen van Victoria op Lesbos

Victoria is inmiddels al twee dagen aanwezig op Lesbos. Ze is daarom om als vrijwilligster de vluchtelingen te helpen, nadat ze unaniem gekozen werd door de groep om erheen te gaan.

Victoria is inmiddels gearriveerd op Kara Tepe Square. Ze heeft een zware reis achter de rug en is eindelijk aangekomen. Ze wordt gevolgd door de camera’s van Utopia, waardoor we u op de hoogte kunnen houden met het nieuws. Ze is met een bus gebracht naar het kamp van de vluchtelingen en vind het toch vreemd. Ze heeft een gesprek met een vrouw van “Because We Carry” over de vluchtelingen. Ze hebben wat lol met de kinderen daar. Ze geeft ze aandacht en heeft plezier met ze. Dat is iets wat ze nodig hebben volgens haar. Ze ontmoet nog verdere mensen, waarmee ze gesprekken voert.

Na de eerste dag, heeft Victoria een korte nacht gehad. Ze heeft weinig geslapen en moest weer vroeg op vandaag. Vandaag gaat ze meehelpen met het uitdelen van eten op het kamp Kara Tepe. Naast het uitdelen van het voedsel, geeft ze ook de kinderen weer aandacht. Die hebben ze nodig, zeker in de heftige situatie waarin ze zich bevinden. Op het kamp zijn ongeveer 1000 mensen. Daarvan is minimaal de helft kind. De kinderen in het kamp hebben allen heftige gebeurtenissen meegemaakt, waardoor ze getraumatiseerd voor het elven zijn. Ze hebben bijvoorbeeld oorlog meegemaakt, op een hele jonge leeftijd. Ze hebben tijdens het vluchten daar vandaan een hele lange en heftige reis meegemaakt. Deze reis duurde vaak meer dan een paar weken. Victoria geeft daarom de kinderen de aandacht die ze verdienen. Ze probeert hen de situatie te laten vergeten.

Wat vinden jullie ervan dat Victoria naar Lesbos is om de vluchtelingen te helpen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 12    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *