De eerste dictator bespreking is een feit

De eerste dictator bespreking is een feit

Vandaag sprak dictator Jessie al kort met Gert-Jan wat hij zoal wil veranderen. Wat later besluit hij met zijn samengestelde team bijeen te zitten om verschillende zaken te bespreken. Hier lees je het allemaal terug.

Wanneer iedereen klaar zit begint Cees als eerste. Hij benadrukt dat Jessie nu een grote rol heeft binnen Utopia. In feite heb je nu meer macht, hè. Ze kunnen op hun kop gaan staan, maar wat jij wil, dat gebeurt voegt hij eraan toe. Jessie probeert een glimlach op zijn gezicht te verbergen en zegt klopt. Ik heb bijvoorbeeld een vlag van 60 euro besteld. En anders moest dat in het centraal en moest ik wachten op toestemming voor een vlag van 60 euro. Dit soort kleine investeringen zijn leuk voor Utopia en zouden anders te veel tijd in beslag nemen om te regelen aldus Jessie. Om de groep meer samen te brengen beginnen er vervolgens verschillende pitches met verschillende ideeën.

Lockdown
Gina loopt al langer met het idee van een Lockdown rond en stelt dit dan ook voor. Jessie vindt het een leuk idee maar weet dat dit misschien niet de juiste periode is om te doen. Er komen veel evenementen aan. Ik moet dan wel de computer gebruiken beargumenteert Jessie. Dit is echter niet het idee van een lockdown reageert Gina. Iedereen is dan samen. Het is de bedoeling dat niemand voorrang krijgt. Je komt allemaal iets te kort en moet dus samenwerken om iedereen gelijk te behandelen gaat ze verder. Jessie zegt vervolgens dat hij erop terug komt en dat hij het een goed idee vindt. Maar wil wel weten wat de anderen er van vinden. Ik vind het goed laat Gert-Jan weten, maar dan korter dan een week. Gina denkt daar toch anders over. Als het korter moet is het misschien beter om het op een ander moment te plannen. Het is namelijk wel heel heftig, maar wel heel erg lachen. Ik denk inderdaad dat het sowieso goed is om een week te plannen reageert Victoria. En dat we er dan invulling aan kunnen geven, zodat iedereen weet wat ze kunnen verwachten. Oke ik heb het opgeschreven vervolgd de dictator.  Als we het toch over groepsactiviteiten hebben, we zaten er aan te denken om in plaats van één keer per week een dreamsessie te houden, groepsactiviteiten in te plannen. Victoria, jij kent de groep goed, dus als jij een gezonde samenstelling van drie groepjes kan maken. Victoria voelt hier wel wat voor. Dus de mensen die niet zo goed samen gaan, kunnen elkaar beter leren kennen. Helemaal goed voegt ze eraan toe.

Schoonmaak
Dan begint Cees over de taakverdeling en hoe dit gedaan moet worden. Ik heb vanaf het begin al gevonden dat de groepen te groot zijn, want dan heb je te maken met mensen die alleen de vinger naar elkaar wijzen voegt hij eraan toe. Ik zit mensen letterlijk achter hun broek aan maar wordt dit hem niet echt in dank afgenomen gaat hij verder. We hebben het er al een aantal keer over gehad reageert Jessie, maar misschien moeten we één keer in de week met elkaar schoonmaken. Ik denk dat we dat ook gewoon gaan doen. Dan is dat ook opgelost. Er zijn eerdere pogingen geweest om mensen aan het werk te zetten, maar die waren vaak tevergeefs. Zullen we dan wel een takenlijst doen? oppert Cees dan. Want mensen zeiden het wel vrijwillig te willen doen, maar dat werkt in de praktijk niet. Wat denk jij, Vic? Gewoon doen zoals we het nu doen? Ja ik denk het wel antwoordt Victoria. Nu wijzen wij elkaar er op, in plaats van dat we een verplichting hebben. En als jij denkt dat het lastiger is voor jou om dat met iemand te communiceren, dan kom je naar mij toe en doe ik het. Cees lijkt er blij mee te zijn wat er besloten is.

Centralen
Dan begint Cees over de vergaderingen, de centraals. Deze verlopen vaak nogal slordig en chaotisch. Dit komt vaak doordat bewoners hun persoonlijke problemen met de groep willen bespreken. Als het efficiënter moet zullen de onderwerpen moeten veranderen aldus Cees. In het centraal moet het alleen nog over de grote lijnen gaan. Persoonlijke frustraties los je één op één op gaat hij verder. Dat hoeft helemaal niet in de groep. Dat is veel efficiënter. Jessie vindt dat Cees een grotere rol mag spelen, maar daarbij ook wel meer verantwoordelijkheid krijgt. Het is belangrijk om te weten wanneer Cees met de samenleving gaat vergaderen benadrukt hij. Wij gaan op donderdag natuurlijk wel zitten, dus van elke vergadering moet een vaste dag en een notulen komen, zodat iedereen het kan lezen. Die notulen moeten wel echt gemaakt worden. Victoria denkt dat de notulen behulpzaam kunnen zijn, maar dat de bewoners wel moeten weten dat het ook voor hun is bedoeld. Dan moet je het wel duidelijk aangeven ergens, want anders gaan heel weinig mensen het lezen voegt ze eraan toe.

De vergadering agenda staat nu als volgt:

  • Maandag ochtend: Centraal
  • Maandag avond: BV
  • Dinsdag: Entertainment
  • Woensdag middag: Foundation
  • Vrijdag: Samenleving

Jessie wil dat Utopia productiever met de start van de week omgaan. Het centraal verplaatsen we naar negen uur, want het is een maandag. Het begin van de week. Aangezien iedereen nog twee uur moet bijkomen als het een heftig centraal is, hebben we er meer aan als we vroeger beginnen denkt hij.

Avondklok
Victoria begint over het opstaan. Dit moet volgens haar anders gaan.  Als je een avond laat hebt gewerkt of een feestje hebt gehad, wil je soms je rust voegt ze eraan toe. Inderdaad antwoordt Gert-Jan, soms hebben mensen wat gedronken en dan houden ze anderen wakker die wat vroeger willen slapen. Gina stelt voor om een oude regel voor om terug in te voeren. Ik wil graag de avondklok terug. Dat wij bijvoorbeeld op woensdag om tien uur allemaal stil moeten zijn. Victoria is het hiermee eens,  zo krijg je tenminste een beetje rust. Je hebt ook je rust nodig, anders komen er spanningen.

Investeringen en einde vergadering
Aangezien de bewoners eerst naar de BV konden stappen om investeringen aan te vragen, is Victoria nu benieuwd hoe dat zal verlopen in de dictatuur. Jessie verzekert haar dat hij daar niet alleen over zal gaan. Als ze een idee hebben, mogen ze naar ons toekomen legt hij uit.  En als dat goed genoeg is, mogen ze het voor de groep pitchen. Iedereen is het daarmee eens en daarmee sluit de eerste dictator vergadering. Ben jij het eens met de veranderingen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 32    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *