De tweede dag van Victoria in Lesbos

De tweede dag van Victoria in Lesbos

We blikken nog even terug op afgelopen avond, Victoria liet weer van zich horen tegenover de bewoners in de loods. Ze heeft weer een filmpje gestuurd van wat er op haar tweede dag in Lesbos allemaal gebeurd is.

Gert-Jan en Rob zitten achter de computer wanneer ze een mailtje krijgen met daarin de video van Victoria op dag twee in Lesbos. Rob loopt naar buiten en haalt iedereen naar binnen. Victoria legt uit hoe het haar op haar tweede dag is vergaan. Er zitten rond de duizend vluchtelingen in het kamp. Ze zit samen met een vrouw wiens man is vermoord in Syrië terwijl zij nu acht maanden zwanger is. Het aangrijpende verhaal van de vrouw emotioneerd een aantal bewoners. Het registratiekamp komt ook aan bod, maar ze mogen daar helaas niet naar binnen met camera’s. Verder lijkt het ook onmogelijk om daar mensen aan te spreken, doordat alle politie overal dicht boven op zit. Ze vertelt dat de situatie veel met haar doet en dat de gevoelens die zij met de vluchtelingen deelt, haar maar een ding doet denken, heel erg ver hier vandaan willen rennen… De bewoners zijn onder de indruk van wat ze gezien hebben en geven na het zien van het filmpje een applaus. Wat is het ook een toppertje! roept Romy enthousiast. Iedereen ging daarna weer zijn eigen ding toen terwijl Benjamin en Jessie samen naar buiten lopen. Jessie begint het gesprek met zijn mede bewoner. Ik snap dat het allemaal heel heftig is en zo. Maar, verwerken… ik denk dat dat het zwaarst is voegt hij eraan toe. Ze is sterk hoor, dat kan ze wel volgens Benjamin. Ja, dat is ze ook wel reageert Jessie. Ook Rob is weer emotioneel. Hij loopt in zijn eentje naar het rokersbankje, maar steekt geen sigaret op. Zijn blik is gericht op het gras voor hem, terwijl zijn handen op zijn schoot rusten. Zo blijft hij enkele minuten zitten, totdat hij wakker word geschut door een luide schreeuw van een van de andere bewoners. Na dan toch een sigaret op te hebben gestoken, loopt hij naar de loods en zondert hij zich even af van de rest op de vide. Bekijk hier de video van Victoria nog eens terug:

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 13    Gemiddelde: 3.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *