Discussie tussen Cees en Benjamin

Discussie tussen Cees en Benjamin

Cees besloot na het centraal met Benjamin te spreken. Benjamin verliet namelijk het centraal terwijl Cees over het alcoholgebruik begon. Al snel liep dit gesprek uit op een flinke discussie.

In het kantoor legt Cees Benjamin uit dat de bewoners ook eens kunnen anders kunnen denken. Gezien de bezuinigingen kopen we geen drank meer, maar wel fruit. En dan zeg ik tegen jou dat je moet kijken wat er wel is voegt hij eraan toe. Benjamin reageert dat hij alles prima vindt maar compleet klaar is met al het gezeik in de loods. Volgens hem gaat de commotie gewoon nergens over. En Cees vindt dat van wel aangezien er al ruim vier dagen geen fruit is in de loods. Benjamin antwoordt dat hij het wat overdreven vindt. En Cees vraagt hem vervolgens wat er zou gebeuren als er geen alcohol meer beschikbaar zou zijn in de loods. Volgens Cees zou er dan paniek uitbreken. Benjamin denkt dat er geen enkele vorm van paniek zou optreden en hij is helemaal klaar met Cees.
Optiefen, ga uit mijn gezicht man vervolgd hij boos. Cees is verontwaardigd dat Benjamin hem zo aanspreekt, je kan er toch normaal over praten? Benjamin antwoordt op zijn beurt dat hij Cees af en toe vindt handelen als een klein mannetje dat iedereen met elkaar vergelijkt en dat hij altijd wat tekort komt. Hoe durf je zo tegen mij te praten? reageert Cees boos tegenover Benjamin. Op dat moment mengt Rob zich in het gesprek en begint zijn maatje te verdedigen. Cees, ga wat doen met je leven roept Rob hem na terwijl Cees wegloopt. Stelletje snotneuzen mompelt Cees terwijl hij richting de keuken loopt.

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 16    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 5 reacties op dit artikel
 1. anneke at 12:44

  Wat doet Benjamin de hele dag achter de computer ,met Rob naast zich.
  En dan het woord Optiefen dat gebruik je niet tegen niemand.
  Weet iemand hoeveel geld er door heen ging in het eerste jaar of tweede jaar

 2. lena at 23:00

  Er wordt onderscheid gemaakt, daar gaat het hier. Wel altijd alcohol maar op andere dingen bezuinigen. En cees drinkt niet dus wil hij iets anders ervoor terug. En ja het zijn de mensen die niet zonder drank kunnen zo gaan reageren.

 3. Anja at 20:28

  Tja ook benjamin kan niet zonder drank, en dan ga je rare dingen zeggen
  Rob moet een dimmen met zn grote b……..

 4. boerderijbert at 19:57

  Waarom zou Cees wel fruit mogen kopen en Rob (bv) geen drank? Fruit is tegenwoordig ook niet meer zo gezond als wij denken. Waarom rookt Cees altijd nog? Is toch ook ongezond?

  • Koos at 05:50

   Dat klopt niet wat je zegt. Fruit is wel gezond en staat daarom ook in de schijf van vijf. Drankverslaving bestaat, fruitverslaving niet. Bovendien is het drankgebruik in Utopia excessief. Het gemiddelde ligt op 67 euro per persoon, per maand. En dan te bedenken dat er bewoners zijn die niet of nauwelijks drinken. Benji behoort tot de zware drinkers. Daarom reageerde hij zo geagiteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *