Gina en de rest van de bewoners zetten zich in voor stichting haarwensen

Gina en de rest van de bewoners zetten zich in voor stichting haarwensen

Gina heeft in het centraal van vandaag al laten weten dat ze zich in wilde zetten voor een stichting. Dit keer is het stichting Haarwens. Ze besloot de groep bijeen te roepen om het een en het ander te bespreken en dit goede doel in positief daglicht te zetten.

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen begint Gina te vertellen. Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders. En Gina laat blijken dat ze voor deze kinderen iets wil gaan doen en dus wil helpen. Ook deelt ze wat feiten over deze kinderen. Zo kan het  soms twee jaar kan duren voordat er weer wat haar op het hoofdje van een kaal kind begint te groeien.En sommige kids worden ook nog eens gepest hierdoor. Ook de ouders staan soms machteloos aan de zijlijn te kijken voegt ze eraan toe. Vaak omdat men het simpelweg niet kan betalen. Stichting Haarwensen biedt de pruiken kosteloos aan benadrukt ze. Dan is het tijd voor actie, Gina laat weten wat ze bedacht heeft om geld voor dit goede doel binnen te halen. Er zal een bord komen daarop de naam Stichting Haarwensen op geschreven staat. Ook staat het rekeningnummer van de stichting op het bord, dat ergens in Utopia geplaatst zal worden. Maar dat is nog niet alles, Gina zou ook graag een promotiefilmpje maken, meet & greets organiseren, spullen van Willeke Albertie en twee potjes van Kim-Lian willen veilen. En Gert-Jan zal speciaal voor dit doel zijn hoofd nog eens kaalscheren. Echter moet daar wel iets voor gebeuren, hij wil vijftienhonderd euro binnen halen voor dit doel. Doneren kan op verschillende manieren. Dat kan via geld, de veiling op de Utopia courant maar ook haar doneren. Hier zijn wel wat voorwaarden aan verbonden:

– Je haar moet minimaal dertig centimeter lang zijn, los gemeten.
– Het haar moet zacht en soepel aanvoelen.
– Je haar moet onbehandeld zijn, dus geen geverfd haar, high lights of dergelijke behandelingen van het haar.

Als je bereid bent om dit te doen voor kinderen die een pruik nodig hebben, kan je een afspraak maken in de kapsalon van Gina. Je krijgt er een gratis knipbeurt bij! Je kan het haar natuurlijk ook opsturen. Zie de website van Stichting Haarwensen voor meer informatie.

Gina sluit vervolgens haar praatje af met een verhaal van Sarah die de stichting bedankt. Sarah richt de brief aan alle kinderen die hun haar gedoneerd hebben aan Stichting Haarwensen en alle bedrijven en donateurs die geld hebben geschonken.

“Lieve mensen van Stichting haarwensen, 

Drie jaar geleden, ik was toen vijf jaar, had ik bij elkaar gespaard, een hele bos haar. Samen met mijn zus ben ik naar een knip-dag in Noordwijk gegaan. Daar hebben zij ons haar in een mooie vlecht gedaan. Tjakka! Daar ging de schaar in onze haren. We hebben meteen weer besloten: vanaf nu gaan wij weer sparen! We zijn met mama zeepjes gaan maken en in de buurt hebben wij deze verkocht. Ik kreeg voor Stichting haarwensen ruim honderd knaken. 

Nu, drie jaar later, het was net voor de kerstdagen, verscheen er een kale plek op mijn hoofdje. Het was niet voor het eerst dat we dat zagen. Elke dag moest mama vier borstels haar uitkammen. De plekken werden groter en echt inhammen. Weken lang ben ik met mooie mutsjes naar school gegaan, maar we wisten natuurlijk van Stichting Haarwensen en haar bestaan. 

We mochten snel naar de kapper in Eindhoven komen. Daar lagen vijf pruiken voor mij klaar, waar ik alleen maar van kon dromen. Na veel passen, vergelijken en goede adviezen, heb ik zelf een mooie pruik uit mogen kiezen. 

Lieve mensen van Stichting haarwensen, wat hebben jullie veel voor mij gedaan. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de donoren, want zonder jullie zouden er geen enkele pruiken ontstaan.

Dikke knuffel,

Sarah”  

Iedereen is stil van dit verhaal en Gina benadrukt dat ze niets liever wil dan deelmaken uit zo’n verhaal. Doneren is dus belangrijk, Eén staart is niet genoeg voor een pruik. Daar zijn er veel meer voor nodig. Hoe indrukwekkend is het dat zij zelf doneerde en nu zelf een pruik nodig heeft benadrukt ze. Verder laat Gina aan het einde van de bijeenkomst nog eens weten dat de veiling op de aankomende markt in Utopia plaats zal vinden. En natuurlijk via de Utopia courant.

Meer informatie over stichting haarwensen, klik hier

Om te doneren klik je hier

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Druif at 10:26

  Gina je zou die pruik van Ruud eens kunne. Kortwieken . Misschien dat dat in zijn Voor deel werkt . Jammer dat je die beetje ‘ aso gewoontes’ niet mee kan wegknippen . Het is volgens mij geen slecht persoon en ook wel sociaal hoor . Vind het gewoon jammer , hij haalt zichzelf zo naar beneden terwijl dat absoluut niet nodig is.

  • anneke at 12:47

   Het haar van Ruud is volgens mij te kort.
   En ik denk niet dat Ruud zijn haar der af wil hebben ook niet voor een goed doel.
   Ik zie ook dat Ruud om zijn ogen heen mak-up heeft .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *