Dominique is op zoek naar zichzelf

Dominique is op zoek naar zichzelf

Dominique ligt buiten in de zon. Ze ligt daar samen met Gert-Jan. De twee voeren een gesprek.

Gert-Jan vraagt hoe Dominique zich voelt en hoe het met haar gaat. Dominique twijfelt een beetje en weet het niet zo goed. Gert-Jan vraagt aan Dominique of ze op zoek is naar een doel en zoekt bevestiging bij Dominique. Dominique reageert daarop dat ze op zoek naar zichzelf is. Gert-Jan is geïnteresseerd in Dominique en vraagt waar ze dan op zoek naar is. Ze geeft aan dat ze zoekend is naar wat ze echt leuk vindt om te doen, wat haar passies zijn en waar ze nu eigenlijk goed in is. Daar heeft ze nog nooit over na hoeven denken, maar dat moet nu wel. Ze was altijd een gewone student en werkte gewoon. Het maakte haar in het verleden niet zo uit wat ze aan het doen was, als ze maar wat deed waarbij ze nergens over na hoefde te denken. Nu ze in Utopia is, komt ze zichzelf tegen dat ze niet altijd wat te doen heeft. Dan begint Dominique na te denken en daar heeft ze erg moeite mee, aldus haarzelf.

Gert-Jan vindt het juist goed dat je tijd hebt om aan jezelf toe te komen en vraagt aan Dominique of zij dat ook vindt. Dominique vindt dat echter vreselijk. Gert-Jan kan dat enigszins wel begrijpen. De twee bewoners zijn het er wel over eens dat ze graag altijd wat te doen hebben en het liefst niet stil willen zitten. Dat hoort er namelijk niet bij. Dominique weet niet zo goed wat ze kan doen. Ze is aan het nadenken over probleemjongeren. Daar wilt ze wellicht wat mee doen. Gert-Jan denkt dat dat lastig wordt voor Dominique. Het zal namelijk lastig zijn om deze jongeren naar Utopia te krijgen. Dit komt doordat het voor hen al moeilijk op zich zal zijn om over hun problemen te praten en dat zal in Utopia alleen maar erger zijn. Dominique denkt dat er ook een andere kant is. Volgens haar kan het juist heel mooi zijn om in Utopia over je problemen te praten.

Dominique heeft ook nog wat anders in haar hoofd zitten. Ze wilt een dag besteden aan meiden die onzeker over zichzelf zijn. Bijvoorbeeld meisjes die een makkelijk doelwit vormen voor loverboys. Ze heeft dan het idee om een workshop te geven. Een training, waardoor de meiden beter voor zichzelf op kunnen komen. Gert-Jan denkt ook dat dat een lastig verhaal zal worden. Het zal moeilijk zijn een taboesfeer te doorbreken. De twee sluiten het gesprek. Gert-Jan vindt wel dat ze samen een doel moeten vinden voor Dominique, binnen Utopia.

Wat zouden jullie als doel hebben in Utopia?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 4    Gemiddelde: 3.3/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 3 reacties op dit artikel
 1. Hyl at 08:17

  Do wil zelfs een training geven hoe de meisjes voor zichzelf op moeten komen?????

  Ze weet zelf niet hoe dat moet, hoe wil ze dat gaan doen????
  Hoe geloofwaardig ben je Do???,
  Heeft nou niemand dat door in utopia??????
  Onbegrijpelijk!!!!?!

 2. Wil at 18:03

  En dat zit Do nu weer zielig te doen bij Vic,
  Dat Vic haar geen schop onder de kont geeft……
  Maar ja…….aandacht, zielig zijn enz.
  Knetter word je toch van dat kind.

 3. Anja at 17:47

  Do heeft zichzelf nog steeds niet gevonden???? Hoe zielig is ze,
  En dan wil ze iets voor probleem of onzekere jongeren gaan doen????

  Nou Do, zolang je niet weet hoe jezelf in elkaar zit kan je ook niks voor andere doen,
  Ik zou zeggen ga lekker naar huis en zoek iemand die jou kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *