Het plan van Gert-Jan en Jessie gaat door

Het plan van Gert-Jan en Jessie gaat door

Gert-Jan en Jessie hebben gisteren hun plan in grote lijnen gepresenteerd. Er was toen een verdeeldheid. Een aantal bewoners vonden het een goed idee en een aantal bewoners vonden het een slecht idee. Toch leek het erop dat de groep het wel wilde proberen. Vandaag is de stemming en komen we erachter of het plan van Gert-Jan en Jessie wel of niet doorgaat.

Gert-Jan begint met de presentatie. Hij wilt nog even fase 1 uitleggen aan de groep. Volgens Cees is het niet zo slim om deze fase nogmaals te presenteren. Gisteren heeft iedereen, behalve Victoria, het plan al aangehoord en daardoor weet iedereen wel hoe het in elkaar zit. Victoria was op Lesbos en weet daardoor niet wat er precies vertelt is door de heren. Toch weet ze het wel in grote lijnen. Gert-Jan vindt dat het sowieso slim is om alles nog een keer uit te leggen, omdat het nu om een stemming gaat. Dan weet iedereen wat er precies gaat gebeuren en waarover ze kunnen stemmen. Hij vervolgt dus zijn verhaal en legt fase 1 uit.

Gert-Jan en Jessie hebben het plan gepresenteerd en de bewoners hebben nu de kans om hun kritiek te uiten. Rowena heeft wel kritiek op het plan. Ze vindt het plan van de mannelijke bewoners wel goed, alleen denkt ze dat niet alle plannen meer uitgevoerd zullen worden als het plan van de mannen doorgaat. Bij veel ideeën van bewoners kan de nullijn niet snel behaald worden. Daardoor zullen veel ideeën toch afvallen, wat volgens Rowena erg jammer is. Ramona heeft ook nog een punt van kritiek. Ze vindt dat Jessie en Gert-Jan zorgen voor een verkeerd beeld van Utopia. Voglens haar lijkt het nu namelijk dat de bewoners in Utopia alleen maar geld willen uitgeven, maar er niet voor willen werken. Dat is volgens haar niet waar en dat wilt ze eigenlijk anders zien.

Dan is het tijd voor de stemming. Al vrij snel wordt duidelijk dat het grote deel van de bewoners voor het idee is. Iedere bewoner stemt voor het plan, behalve Cees. Het plan van Gert-Jan en Jessie zal dus uitgevoerd worden.

Wat vinden jullie van het plan van Gert-Jan en Jessie? Denken jullie dat de Utopianen gemotiveerder zullen zijn?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *