Een centraal in Utopia

Een centraal in Utopia

Vandaag werd er weer een centraal gehouden in Utopia. Ramona wilt het centraal openen vandaag. Ze begint met het vertellen over de passie van haar, theater. Ze wilt vanaf de volgende week weer beginnen met het geven van theaterlessen aan de bewoners. Dit wilt ze doen omdat ze in juli en augustus een aantal dansvoorstellingen wilt organiseren. Ze wilt een openlucht theater maken in Utopia. Om het idee beter te kunnen overbrengen, heeft ze foto’s erbij gepakt. Deze laat de rond gaan bij de bewoners. Gert-Jan snapt het idee van Ramona niet helemaal, omdat Baas Beach ook al over een podium beschikt.

Benjamin heeft ook wat kritiek op het plan van Ramona. Hij vindt dat de bewoners die ergens aan beginnen, het voortaan ook af moeten maken. Hij geeft Ramona als voorbeeld, die begonnen is met de visagie en nu weer een theater wilt. Het gaat volgens Benjamin niet alleen over Ramona, maar ook over andere bewoners. Een aantal bewoners zouden voor een paar 100 euro uitgeven aan een idee, waarmee ze vervolgens niet aan de slag gaan om het af te maken. Ramona voelt zich aangevallen door Benjamin. Ze reageert daardoor fel tegen Benjamin en zegt dat ze beide ideeën prima kan doen. Ze gaat voor de volle 100 procent voor beide ideeën en snapt niet waarom Benjamin zegt dat ze niet iets afmaakt.

Rowena gaat verder. Ze heeft inmiddels de offerte van de videoclip ontvangen en deelt dat met de groep. Ze wilt nog een keer samenwerken met Dennis. Dennis heeft ook de covershoot voor haar single gedaan en ze is tevreden over hem. Door de verkoop van de fysieke singles, heeft Rowena al bijna 500 euro winst gemaakt. Met dat verdiende geld kan ze de eerste aanbetaling betalen. Cees is benieuwd naar het aantal singles dat Rowena moet verkopen om de kosten van de videoclip terug te verdienen. Rowena geeft aan dat ze dat nog niet precies weet. Dat is namelijk ook afhankelijk van de cijfers van de digitale verkoop van de single. Rowena is daarnaast nog van plan om persoonlijke raps te maken voor mensen en eventueel filmpjes. Welke gekocht kunnen worden voor 40 euro per stuk. Op die manier wilt Rowena een stukje dichter bij haar luisteraars komen. Nadat Rowena haar zegje heeft gedaan, vraagt ze aan de andere bewoners toestemming om door te gaan met de videoclip.

Als iemand een foto maakt van haar single of een aankoopbewijs ervan hebben, dan kunnen ze kans maken op een prijs. Als een foto van deze persoon meer dan 10 keer gedeeld wordt, komt deze persoon in aanmerking voor een huiskamerconcert van Rowena. Deze zal plaatsvinden in de loods in Utopia. De winnaar wordt bekend gemaakt op 10 mei.

Gert-Jan is nog steeds niet tevreden over de hygiëne binnen Utopia. Daarom oppert hij om meerdere keren per week een grote schoonmaak in te roosteren. Dat kan ervoor zorgen dat de loods niet meer zo vies is. Uiteindelijk wordt er door de bewoners besloten om iedere maandag, tijdens een centraal, te beslissen op welke dag ze die week gaan schoonmaken met zijn allen.

Dan is Bas aan de beurt om wat te vertellen. Hij wilt de lounge ombouwen tot een atelier. Het enige wat in dat geval vervangen moet worden, is het dak van het atelier. Hij gaat daarover nog mailen, omdat hij nog niet tevreden is met de prijs. Voor dit idee krijgt Bas toestemming en hij kan beginnen met de bouw ervan. Bas kan vast beginnen met het dak. De dansers die bij de opening van zijn Baas Beach zullen komen, worden ook nog even getoond door Bas.

Gina vertelt haar plannen over de camping. Die wilt ze namelijk niet meer gaan doen, omdat er al 9 maanden de Bed & Breakfast wordt gedaan. Ze wilt zich nu gaan focussen op de reden waarom ze naar Utopia is gekomen. Benjamin geeft aan dat hij eventueel wel het mailcontact over de camping op zich wilt nemen. De bewoners moeten echter wel goed nadenken voordat ze een verantwoordelijkheid nemen.

Cees heeft het idee om een evenement te organiseren. Dit evenement moet groots worden en in de Italiaanse stijl zijn. Hij wilt graag dat het limiet van dit evenement op 1000 personen staat en denkt groot. Gina geeft aan dat zij liever heeft dat er een limiet van 1000 man heeft, bij het feest dat gehouden wordt ter ere van de 1000 dagen Utopia. Benjamin is al bezig met de voorbereidingen van dat feest, alleen heeft hij nog niets getekend. Daar gaat hij dus mee aan de slag.

Het centraal is afgelopen en iedereen heeft de tijd gehad om zijn of haar zegje te doen. Wat vinden jullie van de ideeën van de Utopianen?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 8    Gemiddelde: 3.5/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *