Victoria is weer terug in Utopia!

Victoria is weer terug in Utopia!

Zojuist schreven we nog over Victoria in Lesbos en zojuist is ze weer terug op Nederlandse bodem. Ze is weer terug in Utopia. Natuurlijk wordt ze hartelijk ontvangen door de bewoners die blij zijn haar weer te zien. Er volgen uiteraard knuffels en wanneer ze met Benjamin knuffelt volgen er tranen. Beide worden emotioneel.  Ook bij Gabriëlle krijgt Victoria het moeilijk. Je bent nog net op tijd hè’ grapt ze tegen Victoria. Victoria begint te grinniken en rent dan de loods binnen. Ook binnen in de loods krijgt ze een warm onthaal. Opnieuw worden er knuffels uitgedeeld en al gauw wil iedereen horen over haar ervaringen op Lesbos. Victoria vertelt dat ze heel erg geschrokken was van wat ze daar heeft gezien. De bewoners gaan in een kring om haar heen zitten en dan Victoria begint haar verhaal. Ze vertelt dat een week voordat zij vertrok naar Lesbos er een conflict op het kamp is geweest, waardoor mensen nu opgesloten zijn en geen kant meer op kunnen. Ook vertelt ze hoe de vluchtelingen vanuit Turkije de oversteek naar Lesbos hebben gemaakt. Op bootjes waar normaal slechts vijftien mensen op passen, zitten tegenwoordig ruim zestig vluchtelingen die zelf de oversteek moeten maken. Ook vertelt ze over hoe de kampen op dit moment werken en hoe moeilijk de vluchtelingen het hebben. En terwijl ze haar verhaal doet schieten er tranen in haar ogen. Ook wil ze zich vanuit Utopia meer in gaan zetten voor vluchtelingen. Dat is volgens haar de rede dat ze nog terug gekomen is. De teddybeer die Gina meegegeven had heeft Victoria niet weggegeven. Dit omdat er zoveel kinderen waren en één kind wel iets geven en de anderen niet kan niet. Daarom zal de beer in de veiling gaan en de opbrengst geschonken worden. Na deze indrukwekkende woorden wordt er nogmaals geknuffeld en gaat iedereen weer zijn ding doen. En Victoria wil even uitrusten van alle indrukken. Wat vond jij van de reis van Victoria?

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 22    Gemiddelde: 3.4/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er zijn 2 reacties op dit artikel
  1. Elly at 19:34

    Pfffff…. ik word Victoria moe…. pffff…. ze loopt mij teveel met zichzelf weg…. nog erger dan Ivan…. kots kots

  2. Boesta at 10:26

    Misschien dat de groep zich nu gaat realiseren hoe goed ze het hebben in Utopia..

    Maar met types als Jessie & Gert-Jan heb ik daar toch weinig vertrouwen in.. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *