Een dictator in Utopia?

Een dictator in Utopia?

Victoria liet eerder tijdens het centraal al weten dat ze een presentatie wilde houden. Rond 15:00 uur kwam iedereen bijeen om te luisteren naar wat Victoria te melden heeft. Het was wel iets verrassends…

De presentatie
Victoria legt uit dat ze de afgelopen tijd haar oren en ogen heeft opengehouden. De missie en visie gesprekken zijn hier een onderdeel van. Naar aanleiding hiervan heb ik een voorstel gemaakt vervolgd ze. En legt daarna uit wat een Utopia precies inhoudt. Hiervoor gebruikt ze informatie uit verschillende boeken die gaan over de ideale samenleving. Het doel van Utopia is om de nadelen van de buitenwereld in kaart te brengen. Op een filosofische manier beschrijft ze dat de bewoners, de vijftien elementen, niet op een lijn zitten. Hierdoor ontstaat er strijd, confrontatie en ruis.

In het verleden werd Utopia geregeerd vanuit de democratische visie. Het volk is baas in eigen huis aldus Victoria. Maar kan een samenleving zonder leiding? Uit haar missie en visie gesprekken kwam naar voren dat de bewoners denken van wel. Wil Utopia doorgaan dan moeten er veranderingen komen. En stelt voor dat de Utopianen zich beschikbaar kunnen stellen als leider. Er zal een verkiezing komen wie dit uiteindelijk zal worden. Zijn brul is wet benadrukt Victoria. Met de wetenschap dat hij er alles aan zal doen om zijn roedel te beschermen. Een natuurlijke balans. Leiderschap is niet onze vijand, integendeel.  Het verhaal was vele malen langer maar dit is een beknopte beschrijving. We zullen zodra er een video beschikbaar is deze in dit bericht plaatsen.

De reacties
Cees maakt bezwaar, omdat Victoria volgens hem uit een ik-vorm praat. Hij vindt dit namelijk lijken op een dictatuur. Ik voel er niet veel voor om mijn verblijf in Utopia door te brengen in een dictatuur voegt hij eraan toe. Bas kan zich nog wel herinneren dat hij ook een dictatuur heeft voorgesteld. Ik was een paar dagen dictator over Ivan, maar hij deed gewoon niet wat ik zei egt hij uit. Hoe gaan we dat doen? Victoria wil hier echter niet op ingaan. Het plan is namelijk zojuist pas geopperd en nog niets is zeker. Dit is dus denkstof voor later, mocht het nieuwe systeem in werking worden gezet. De meeste bewoners zetten nog hun vraagtekens bij de presentatie. Het woord dictatuur klinkt bij vele namelijk niet zo goed in de oren. Maar een leider in Utopia vindt niet iedereen een gek idee. Maar hoe moet dit er dan uit komen te zien? De meeste willen in ieder geval niet dat iemand gaat vertellen wat zij moeten doen.

De stemming & einde bijeenkomst
De bewoners zijn geschrokken van Victoria haar presentatie. Deze ommekeer hadden ze namelijk totaal niet zien aankomen. Iedereen moet nog een beetje bijkomen van de overvloed aan nieuwe informatie. Het moet nog even landen. Vervolgens vraagt Victoria om een voorlopige stemming en alleen Romy steekt haar vinger omhoog. De andere vingers blijven omlaag tijdens de voorlopige stemronde. Kortom geen dictator of leider in Utopia… Vond jij het wel een goed idee?
 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 18    Gemiddelde: 2.9/5]

Enkel nette reacties. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd / niet geplaatst worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Er is 1 reactie op dit artikel
  1. Jo at 08:06

    Victoria dacht met veel bla-bla de nieuwe leider te worden daar solliciteert ze de hele tijd al naar.Is dat even schrikken dat er maar één de vinger opstak.Ik vind Vic een echte goeroe typ met haar zogenaamde gepreek over liefde en positiviteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *