Het centraal van 12 mei

Het centraal van 12 mei

De bewoners zijn bijeen gekomen om het een en het ander te bespreken in een centraal. Er is een zwarte mysterieuze kist gevonden maar deze blijft gesloten. Eerst moeten er dus wat dingen besproken worden. Hier lees je alle punten van 12 mei terug.

Opening centraal
Ruud is niet aanwezig in het centraal, hij lijkt er geen zin in te hebben. Als iedereen bijeen zit zingt iedereen lang zal ze leven voor de dochter van Karin die jarig is. Dan neemt Jessie het woord om het over de financiën te hebben.

Drankgebruik
De vaste lasten zitten rond de 6500,- euro per maand begint Jessie. Minder gaat het zeker niet worden. De drankvoorraad neemt Jessie niet mee in de begroting, dit omdat de bewoners de drank toch grotendeels zelf opdrinken. Ook wil hij een stemming houden over wel of geen drankgebruik. Net als er gestemd moet worden komt Ruud binnen met de zwarte doos en zet deze ruw op de tafel neer. Op de doos staat niet openen tot nader bericht zegt Do. Bas stelt voor dat iedereen zijn eigen alcohol betaalt van zijn eigen zakgeld. Gina wil dat er geen sterke drank meer wordt gedronken, behalve op verjaardagen en speciale gelegenheden. Gert-Jan vindt het belachelijk dat Cees zijn eigen chocola moet betalen en dat anderen eigen shampoo moeten betalen en de rest maar lekker mag drinken.

Benjamin is er een beetje klaar mee. Er is altijd gezeur om drank en Cees koopt de chocola en bewaard deze in zijn kist. Daarom betaalt hij. Maar Benjamin vindt het niet normaal dat er mensen wordt verboden om te drinken. Jessie wil stemmen voor doordeweeks geen alcohol meer van de BV. Er heerst wat onduidelijkheid. De personen die over het algemeen weinig tot niets drinken willen het niet laten doorgaan. En als zij willen drinken bij het eten bijvoorbeeld dan moet het kunnen. Het is oneerlijk als zij doordeweeks moeten betalen voor drankje terwijl anderen zich volgooien in het weekend. Benjamin zegt hekel te hebben aan regeltjes want die zijn er buiten ook. Hij doet mee en gaat niet drinken doordeweeks, maar als het zo moet gaat hij ook regels maken. Regels voor de afwas, schoonmaken en ga zo maar door.

Waarom negatief?
Victoria wil weten waarom er naar het negatieve wordt gekeken en niet naar het positieve. Hoe kan de BV geld verdienen bijvoorbeeld? Waarom bezuinigen op dingen, terwijl je misschien beter kan denken aan geld verdienen. Volgens Gert-Jan kan je niet kijken naar inkomsten als het net zo hard weer wordt uitgegeven. Je moet ergens gaan bezuinigen en dan pas geld verdienen.

Kunst in Utopia
Kunst in Utopia is ook belangrijk volgens Victoria en er komen daarom kunstwerken op de akker te staan. Er is wel een tegenprestatie die de bewoners moeten doen. Ze moeten broche’s maken van een liefdesbrug en van de inkomsten wordt een boom gepland in het Vondelpark. De beelden komen voor de markt al te staan op de akker.

Beauty salon
Ramona, Romy en Karin willen voor de beauty salon graag in een koele ruimte werken en dit momenteel alleen het cordwoord. De studio is geen optie omdat deze simpelweg te heet is. Jessie nog even kwijt dat als er een privé-aankoop wordt gedaan er eerst cash moet worden afgerekend bij Jessie of Rob en er dan pas wordt bestelt. 

Stoppen met grapjes
Victoria wil dat er gestopt met grappen onderling. Ze doelt hiermee op de agenda verandering voor Rob. Heeft iemand er moeite mee dat ik drie dagen lekker in de zon heb gezeten vraagt Rob vervolgens. Als het maar drie dagen waren, dan niet, maar het is volgens mij meer geweest antwoordt Jessie.Ik heb negentig euro verdiend deze week en ik doe de markt, het grootste evenement reageert Rob. Ook wil hij wel eens weten wat Jessie heeft gedaan. Jessie zegt dat hij de gehele week druk bezig is geweest met de geldzaken, zoals iedereen net al kon zien. Rowena wil dat gestopt wordt met het wijzen naar elkaar. Er zijn altijd alleen maar verwijten aan elkaars adres. De sfeer is weg.

Werken
Volgens Benjamin moet iedereen twee uur per dag werken voor een gezonde BV. Als hij dan zes uur werkt achter de computer kan hij daarna drie dagen in de zon liggen. Het wordt een welles, nietes verhaal. De verhalen vliegen over en weer en ze hebben allemaal een weerwoord. Daarna wordt er een tijdelijke pauze ingelast.

Presentatie
Victoria wil iedereen mee nemen in een presentatie die ze gemaakt heeft. Dit zal om 15:00 uur plaatsvinden.

Video clip
Dinsdag om 10:00 uur zal de video clip gemaakt worden voor Gebed zonder end, de single van Rowena. Gina vraagt waar er geschoten wordt zodat er opgeruimd kan worden. Rowena neemt het plan door maar er volgt een streamlock. Jessie wil weten wanneer er betaald moet worden. Dit gaat Rowena dinsdag bespreken. Ook wil Rowena een release party houden voor de video clip en er mogelijk een evenement aan hangen. Bas oppert om Baas Beach party te combineren. Rowena ziet dat wel zitten maar wil nog wel even met hem spreken.

Rondje
Benjamin benadrukt dat iedereen in staat moet zijn om de dingen te doen die hij of zij moet doen. Ik was gepikeerd richt hij zich op Jessie, ik zie hoeveel werk je erin stopt maar kijk niet hoeveel mensen geld binnen brengen. Zo ook de foundation, brengt geen geld op maar vind ik wel belangrijk. Vic en Rob komen erbij. Woensdag 8 juni wil ik hier een protest gaan houden voor het andere verhaal van de vluchtelingen. Asielzoekers zijn veel meer, het zijn mensen en er zit een verhaal achter. Ik wil dit podium daarvoor gebruiken. Zodat iedereen een ander verhaal krijgt en ze niet onze uitkeringen komen trekken en geld komen zoeken. Bag to the future zal ook komen om hun verhaal te vertellen. Deze instantie is ook op Lesbos geweest. Ook heb ik een initiatiefnemer uitgenodigd van de take care B&B. Een B&B voor vluchtelingen. Toegang is gratis maar je moet je wel aanmelden. Benjamin is ook nog bezig om de huidige B&B of de camping beschikbaar te stellen voor het take care B&B concept.

Do vertelt dat ze druk zijn met het atelier. Het wordt mooi en er is een mogelijk leverancier. Ik ben trots op het atelier en de meubellijn die eraan zit te komen.

Bas vertelt daarna dat de vijver lek is. In een rand zit een scheur, ik vul deze dus niet meer. Hopelijk lukt het om te repareren.

Cemal begint over zijn dansvideo’s, mijn dansles is nog niet goed genoeg. Ik heb vandaag nog een dansles en wil mij verder gaan ontwikkelen. Ik cancel wel alle aanvragen, ik wil iets moois neerzetten en wil niet meer dansen zoals ik eerder deed. Verder heeft hij hout en wil daar iets van maken.

Ramona vertelt over haar nieuwe theatershow. Het gaat over een stuk van mijn eigen leven. Er zijn wat kaartjes verkocht en het wordt tof. Ik wil ook een workshop gaan geven maar voelde gisteren dat het niet verstandig was om te doen. Ik merk dat er iets nodig is voor de groep maar daar is het nu niet de tijd voor. Ik ben weg gegaan van de vide. Ik heb ervoor gekozen, het is een persoonlijk ding. Ik voel spanningen, ik weet niet meer waar ik me veilig voel en tot rust kan komen. Ik zal op de groene kamer gaan slapen en ik zal het later bespreken met bepaalde mensen. Op 4 juni tijdens het baas beach feest zal er een preview zijn van haar solo theatershow.

Rowena zal vegetarisch koken voor een aantal gasten die komen. Mogelijk gaat ze dat nog meer doen.

Gina kunnen haar benaderen voor een haar verlenging. En daarnaast heb ik een mailtje van Tineke schouten gehad. Ze geeft vrijkaarten weg voor stichting haarwens. Dit zal ook in de veiling staan. Verdere planning om voor deze stichting aan de slag te gaan wordt nog bekend gemaakt. Gina vertelt dat het 1000 dagen feest van Utopia niet de 25e is maar de 26e september. Het zal snel op de webshop verschijnen.

Jessie gaat met Gert-Jan, Bas en Do regelmatig gaan zitten om wat te plannen. Hier wordt later nog over gesproken.

Gert-Jan begint over zijn rust en wil graag weten hoe het nu zit met de slaapplaatsen. Iedereen lijkt overal te slapen waar hij of zij wil. Het is raar als ik me aanpas en de rest overal mag slapen. Benjamin merkt op dat hij nu op een moment is dat hij zoiets heeft van ga slapen waar je wilt. Gina merkt op dat de B&B de B&B is en niet voor de bewoners om vast te gaan slapen. We moeten daarbij blijven. Victoria merk op dat er gewoon rekening met elkaar gehouden moet worden. We moeten de oplaadpunten van onszelf ook beschermen. Benjamin benadrukt dat niemand verplicht kan worden waar hij of zij slaapt. Doe wat je wil doen.

Rob begint over de markt, er moet hard aan getrokken worden er is 11% verkocht. Hij wil 2 dagen markt houden. En wil graag ook shirtjes hiervoor aanschaffen ter promotie. Ramona oppert om een promo filmpje te maken. En daarmee eindigt het centraal van vandaag.

 

 

 

 

 

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 19    Gemiddelde: 3.6/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *