Jessie met Gina in gesprek over zijn financiële plan

Jessie met Gina in gesprek over zijn financiële plan

Gisteren sprak Jessie al over zijn nieuwe financiële systeem met Gert-Jan, Bas en Rob. En aangezien hij Gina als voorbeeld ziet ging hij afgelopen avond nog het gesprek met haar aan.

Dit gebeurde buiten. Jessie ging gewapend met pen en papier aan haar uitleggen dat er meer structuur en eerlijkheid moet komen wat geld betreft. Jessie legt uit dat met zijn loon uit arbeid systeem iedereen hetzelfde bedrag aan zakgeld zal krijgen. Hier vallen werkzaamheden onder zoals de markt, merchandise, B&B, Live in de Loods en een klein evenement. Bijvoorbeeld een academie van Do legt hij verder uit. Als we daar geen winst op draaien dan is dat geen probleem, maar dat is voor persoonlijke ontwikkeling voegt hij eraan toe. De individuele projecten, zoals de carwash van Gert-Jan en de kapsalon van Gina, vallen hier volgens Jessie niet onder. Jessie laat vervolgens een lijst zien met werkzaamheden waar alle bewoners aan mee zullen moeten werken. Dit zijn allerlei taken die de samenleving nodig heeft, zoals bijvoorbeeld schoonmaken of de dieren verzorgen. Naar aanleiding van deze werkzaamheden heb je recht op zakgeld. Niemand zal er dus op achteruitgaan, maar individuele projecten zullen wel worden gestimuleerd door middel van een bonusuitkering. Jessie gaat verder met zijn uitleg en deelt nog meer blaadjes uit. Ondertussen probeert Gina het te begrijpen hoe het systeem precies in elkaar steekt. Helaas kunnen we er verder nog weinig over melden. Misschien komen we er op deze nieuwe Utopia dag op terug…

Beoordeel dit bericht:
[Totaal: 5    Gemiddelde: 2.8/5]

Hou a.u.b.uw reactie netjes. Mocht dit niet gebeuren kan uw reactie verwijderd worden!   In enkele gevallen kan het even duren voordat een reactie verschijnt, deze dienen handmatig goedgekeurd te worden. Bedankt voor uw begrip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *